הלוויה תחת אש: בית העלמין שיציל את חייך
"צבע אדום" באמצע הלוויה? בחלק מהרשויות מתבקשים המשתתפים לרוץ לכיוון חומת בית העלמין, בעוטף עזה מלווים חיילים את האבלים, והקהל מונחה להגיע לחדר הגניזה שעשוי בטון. הקברנים תודרכו כיצד להגן הן על חייהם והן על הגופה המוטלת לפניהם. ומה עושה אישה שחייבת לצאת לטבול במקווה?
את הקייטנות לילדים אפשר לבטל, מהעבודה המבוגרים יכולים להיעדר, אבל הלוויות אינן סובלות דיחוי. מה עושים כשאזעקה מחרידה את האבלים והמלווים בבית העלמין? בין הרשויות שהתגייסו למבצע "צוק איתן" נמצא גם המשרד לשירותי דת, שרתם לעניין את המועצות הדתיות ברחבי הארץ, ובעיקר בדרומה, זאת במטרה לאפשר לאזרחים שמירה על שגרת החיים (וגם על שגרת המוות).
<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
הנחיות פיקוד העורף באזור נתיבות הן ליידע על קיום ההלוויה, ובהלוויה שנערכה השבוע השתתפו חיילים חמושים. בעת התרעת "צבע אדום", מונחה הקהל להגיע אל חדר הגניזה שעשוי כולו מבטון. יצחק אלפסי יו"ר המועצה הדתית בנתיבות, מספר כי גם בחדר ההספדים יש קיר מבטון, והקברנים נושאים את המת לתוך המרחב המוגן.
קראו עוד בערוץ יהדות:
- תביאו שניים, תביאו שלושה, תביאו 15 ילדים
- בהוראת הרבנים: הישיבות נוטשות את הדרום
- משהו מהיהדות שלנו מת/ ד"ר מיכה גודמן
ביהוד, שנכנסה לטווח האש, צפויה להתקיים בצהריים (ד') הלוויה בבית העלמין העירוני, ולהערכת משפחת הנפטר כמאה איש יבואו ללוות אותו בדרכו האחרונה. לקראת הטקס קיבלו אנשי ה"חברה קדישא" הנחיות ברורות להתנהלות בעת נפילת רקטות.
לאחר שנועץ עם פיקוד העורף, קבע ראש המועצה הדתית, שימי בונפיל כי במקרה של אזעקת אמת במהלך ההלוויה יש לרוץ לכיוון החומה שמקיפה את בית העלמין, ולהיכנס לוואדי הסמוך אליה. הקברנים תודרכו אף הם כיצד להגן הן על חייהם והן על הגופה המוטלת לפניהם.
מבצע מקווה: נשים טובלות תחת אש
אתמול נערכו שתי הלוויות בגדרה, בצל האזעקות. גם במקרה זה הנוחו משתתפי ההלוויות לרוץ לעבר החומה של בית העלמין, ולחכות בצמוד לה. "נערכנו לכך", סיפר יו"ר המועצה הדתית שלמה תנעמי, "ולכן הגורמים המקצועיים בשטח ידעו כיצד לנהוג בשעת חירום"
גם את הטבילה החודשית של האישה לא דוחים. ומה עושים כשימי הנידה מסתיימים תחת אש? פונים למקווה הטהרה הממוגן. בשדרות, למרבה הפלא, יש רק מקווה טהרה אחד כזה – ועוד אחד, שכולו מרחב מוגן, נמצא כעת בתכנון.
ברחבי הארץ מקפידים לבנות מקוואות חדשים עם מרחב מוגן. כך למשל בקריית גת, גדרה ואשדוד – שם פועלים מקוואות ממוגנים. במשרד לשרותי דת אומרים כי בעשרות ישובים נוספים ברחבי הארץ התאפשר לנשים לטבול בנחת, ללא חשש טילים.
ביהוד פועל מרכז רוחני של המועצה הדתית לרווחת תושבי העיר, והערב ינצלו בני זוג קשישים את המיגון במקום כדי לקיים שם את חתונתם. החתן בן 80, הכלה בת 73, ויחד הם יעמדו מתחת לחופה – כיפת הברזל שלהם.
סגן השר לשירותי דת, ח"כ הרב אלי בן דהן, אמר: "ראשי ועובדי המועצות הדתיות פרושים ברחבי הארץ, ומספקים לכל אזרחי ישראל את שירותי הדת בצורה הטובה ביותר. אנו מחזקים את תושבי הדרום במיוחד ובכל רחבי הארץ בעמידתם מול הטילים".