בגלל הטילים: 'לפנות חומרים מסוכנים מחיפה'
ארגוני סביבה פנו למשרד להגנת הסביבה בדרישה שיורה למפעלים הכימיים במפרץ חיפה להפחית את כמויות החומרים המסוכנים עקב הרחבת טווח הרקטות. מסתמן כי עד שלא יוכרז מצב חירום באיזור, המצב יישאר על כנו
ארגוני סביבה פנו ביממה האחרונה למשרד להגנת הסביבה וקראו לו להורות למפעלים הכימיים השונים במפרץ חיפה להפחית את כמויות החומרים המסוכנים. זאת לנוכח שיגור טילים מאזור עזה לאזורים הצפוניים יותר של המדינה.
במשרד אמרו היום כי הכתובת היחידה לנושא היא פיקוד העורף, שבשלב זה הורה על הפחתת הכמויות רק במפעלים המצויים בטווח של 40 ק"מ מרצועת עזה. חלק מהפניות נשלחו גם לשר הביטחון ולמפקד פיקוד העורף.
המשרד להגנת הסביבה: כרמל כימיקלים ייסגר
מהו הפתרון למפגעי הזיהום במפרץ חיפה?
מאות הפגינו במפרץ חיפה: תנו לנשום בשקט
עמותת "צלול" דרשה בראש ובראשונה להורות על ריקון מיכל האמוניה של מפעל "חיפה כימיקלים" הנמצא בחוף הים בחיפה ומכיל 12 אלף טונות של החומר המסוכן המשמש לייצור דשן. בפניית "צלול" נטען כי יש למנוע גם את הגעת המיכלית "פרינס הנדריק", הממלאת את המיכל, למפרץ חיפה עד להפסקת האש. "מומחים קובעים, כי פגיעת טיל במיכל או באנייה באזור חיפה עלולה להרוג כ-17 אלף איש ולגרום לפציעתם של עשרות אלפים", הם מזכירים.
ארגוני סביבה באזור הצפון, קראו גם הם לדילול החומרים והרחקתם ממפרץ חיפה. "כל טיל המשוגר לחיפה יכול לגרום לאסון לאומי בקנה מידה של אלפי הרוגים", אמר עופר ברקן, פעיל במאבק למניעת הרחבת התעשייה במפרץ. "במלחמת לבנון השנייה נחתו טילים בבתי הזיקוק ובדרך נס לא פגעו במתקן רגיש. מרגע שהחמאס שם את חיפה על מפת ההפגזות, על הממשל למנוע את האפשרות לאסון".
במוצאי שבת מתכוונים הפעילים להפגין באזור לב המפרץ, בדרישה לפנות את החומרים המסוכנים מהאזור. במשרד להגנת
הסביבה אמרו היום כי הכתובת לפנייה היא פיקוד העורף, שכן הוא הגורם המוסמך להורות על הפחתת חומרים מסוכנים בשל שעת החירום. אך נראה כי כל עוד הדרג המדיני לא מכריז על מצב חירום באזור חיפה, גם פיקוד העורף לא יוכל להורות על פינוי החומרים המסוכנים.