שתף קטע נבחר

 

בלי גביע עולם: צרפת חגגה את יום הבסטיליה

אלפי כוחות ונציגים זרים חגגו בשאנז אליזה את חגה הלאומי של צרפת בסימן 100 שנה למלחמת העולם ה-1, וקראו לשלום על רקע האלימות בעזה ובעיראק

גביע העולם בכדורגל הלך ליריבה ההיסטורית מגרמניה , אך עובדה זו לא העיבה על חגיגות יום העצמאות הצרפתי: חיילים ובידיהם דגלים של 76 מדינות צעדו היום (יום ב') לאורך שדרת השאנז אליזה המפורסמת בפריז לרגל יום העצמאות הצרפתי, הלוא הוא יום הבסטיליה. השנה נערך המצעד המיוחד בסימן 100 שנה למלחמת העולם הראשונה.

 

עוד חדשות בעולם :

בדרך לגריטה: ה"קוסטה קונקורדיה" שוב צפה

גרמניה מאוחדת: 'שכחנו מה זו גאווה לאומית'

כמו לידה מחדש: צפו בחילוץ תינוקת מקיר

 

צרפת הזמינה את כל המדינות שלחמו בשדות הקרב של "המלחמה הגדולה" - בעלות ברית ואויבות, קולוניאליסטיות וקולוניות לשעבר - להשתתף בטקס שנועד לסמל שלום ואחווה. "עשרה מיליון חיילים נהרגו או מתו מפציעותיהם באינספור שדות קרב", אמר נשיא צרפת פרנסואה הולנד בהודעה מיוחדת לפני פתיחת חגיגות יום הבסטיליה. להודעתו של הנשיא הייתה משמעות מיוחדת על רקע חידוש בשבועות האחרונים האלימות ברצועת עזה ובעיראק ובשעה שכוחות צרפתיים נלחמים בקיצונים באפריקה.

 

צרפת חוגגת את יום הבסטיליה    (רויטרס)

צרפת חוגגת את יום הבסטיליה    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בצרפת ניסו לשחזר את חגיגות יום הבסטיליה הראשונות שצוינו במדינה מאז סיום מלחמת העולם הראשונה ב-1919. "פצועי המלחמה היו בחזית המצעד עם כיסאות הגלגלים שלהם. חגגנו את גדולת הצבא הצרפתי על ידי הצבת קורבנות המלחמה בחוד החנית של המצעד", סיפר ההיסטוריון אנטואן פרוסט.

 

המצעד החגיגי שנערך ביום הבסטיליה נועד בין היתר לסמל את השאיפה לשלום ובמהלכו רקדו "ריקוד שלום" והפריחו יונים, אך גם כדי להפגין את עוצמתה הצבאית של צרפת. יותר מ-3,700 חיילים, 50 כלי טיס, 240 כלי רכב צבאיים ו-240 סוסים של חיל המשמר הצרפתי השתתפו במצעד הססגוני בשאנז אליזה, ועשו מחווה לכוחות הצרפתיים שמשרתים מעבר לים.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

לצרפת יש נוכחות צבאית גדולה באפריקה עם 3,000 חיילים באזור סאהל שנלחמים בקיצונים איסלאמיסטים ו-2,000 חיילים נוספים שנלחמים ברפובליקה המרכז אפריקנית ומנסים לעצור את האלימות העדתית הקשה.

 

בין האורחים הזרים שצעדו בשאנז אליזה בפריז היו נציגי הקולוניות הצרפתיות לשעבר, שעשו מחווה ל-600 אלף חיילי הקולוניות ששירתו לצד צרפת במלחמת העולם הראשונה - רובם הגדול מאלג'יריה, תוניסיה, מרוקו וסנגל.

 

בימין הקיצוני בצרפת מחו על השתתפות חיילים מאלג'יריה בחגיגות הבסטיליה משום שלטענתם צלקות מלחמת העצמאות של אלג'יריה עדיין כואבות לצרפתים רבים אף שחלפה יותר מחצי מאה מאז סיומה. מחאה דומה הביעו גם גורמים במדינה הצפון אפריקנית.

 

יום הבסטיליה מצוין בכל שנה ב-14 ביולי, לזכר היום בו צעדו המוני אזרחים בשנת 1789 לעבר ארמון המלוכה בוורסאי, ואף פרצו למצודת הבסטיליה ושיחררו את האסירים שנכלאו בה, כשהם מכריזים על המהפכה שהביאה את הקץ על שלטון המלוכה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
צבעי הטריקולור במטס ראווה מעל השאנז אליזה
צילום: EPA
מומלצים