שתף קטע נבחר

 

חורבות בעזה: "לאן נתפנה? לטיול ביער?"

73 ילדים נהרגו עד כה במבצע. תושבי הרצועה הצפופה נעים בין ייאוש לאיבה, מגננה מתקיפה נוספת וקריאה לפנות את בתיהם. "לאן אנו אמורים ללכת? לשרתון?", תהו

ללא יום או לילה, ללא הפוגה. תקיפות צה"ל בעזה הפכו חלקים נרחבים מהעיר לעיי חורבות. הרצועה כולה - טריטוריה דחוסה וצפופה ובה 1.8 מיליון בני אדם - הוגדרה כבר כ"ג'ונגל אורבני שמצמיח איבה". מניין ההרוגים הפלסטינים מאז פתיחת מבצע "צוק איתן", על פי גורמי רפואה מקומיים, עומד על כ-340 בני אדם. מרביתם אזרחים, לטענת הפלסטינים. רבים ברשימה זו הם ילדים.

 

מבצע "צוק איתן" - כותרות נוספות ב-ynet:

חמאס עוקף במופגן את מצרים

צילום תחת אש: צוק איתן בתמונות

 

תושבי עזה מפונים מבתיהם

תושבי עזה מפונים מבתיהם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קבר משפחתי ברצועה (צילום: AP) (צילום: AP)
קבר משפחתי ברצועה(צילום: AP)

הריסות אחד הבתים (צילום: AP) (צילום: AP)
הריסות אחד הבתים(צילום: AP)

ציוד רפואי הוכנס לרצועת עזה  ()
ציוד רפואי הוכנס לרצועת עזה
על פי נתוני יוניצ"ף, 73 ילדים ובני נוער מתו עד כה בתחומי הרצועה - 53 בנים ו-20 בנות. יותר ממחציתם היו בני פחות מ-12, והצעיר שבהם היה בן שלושה חודשים. 637 קטינים נוספים נפצעו. "עד כה, מתו יותר ילדים פלסטינים מאש צה"ל מאשר לוחמים", הדגישו נציגי ארגון "Defence for Children International".

 

קריאות צה"ל לפינוי שכונות מגורים שלמות נתקלת בתהייה מקומית כמעט מובנית. תושבים רבים הבהירו כי אין להם לאן ללכת. שטח האדמה קטן, הדגישו, ומעברי הגבול עם מצרים וישראל חסומים. "מאז שהחל המבצע, הישראלים אומרים לנו לעזוב", אמר אחד מתושבי צפון הרצועה. "לאן אנו והילדים אמורים ללכת? לשרתון בעזה? לטיול ביערות?".

 

עז א-דין אבו אל עייש, הרופא הפלסטיני ששלוש מבנותיו נהרגו בהפצצה במבצע עופרת יצוקה, סיפר ל"גרדיאן" הבריטי כי הוא "מבין כעת מה המשמעות של ייסורים בלתי נסבלים, היעדר תחושת ביטחון והחיים בצל הטרור. אני מבין את רגשות הישראלים שאיבדו את יקיריהם ונאלצים לחיות בפחד. אנו צריכים לרפא את אנשינו ולאחות את הפצעים בשני הצדדים". לדבריו, "עלינו לפעול במהירות לפני שהמצב יהיה בלתי הפיך".

רחובות עזה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
רחובות עזה(צילום: EPA)
 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
  

תקיפות צה"ל פגעו גם בבתי חולים, וכ-300 אלף בני אדם ברצועה נותקו מגישה לשירותים רפואיים. "תרופות חיוניות אוזלות", סיפר רופא זר שמתנדב בתחומי עזה. "אף אחד לא יודע לכמה זמן יחזיק המלאי". 

 

כ-40 אלף פלסטינים נעקרו מבתיהם בשל ההפצצות, ו-34 המקלטים שמפעילים ארגוני הסיוע של האו"ם אינם יכולים לעמוד בעומס. בתי הספר באזור החלו כבר לקלוט את המפונים. "פרץ האלימות הנוכחי יוליד טראומה בקרב 25 אלף ילדי הרצועה", הסביר נציג אונר"א. "הם יזדקקו לטיפול פסיכולוגי בעתיד".

 

צה"ל פתח לעת ערב באופן חריג את מעבר ארז להעברת ציוד רפואי מארגוני הסיוע הזרים והרשות הפלסטינית. חמש משאיות ובהן 20 טונות תרופות, שמיכות וערכות סיוע אישי עשו דרכן לרצועה. על פי הודעת צה"ל, פלסטיני חולה סוכרת פונה לשטח ישראל לקבלת טיפול רפואי.


פורסם לראשונה 19/07/2014 23:51

 

בהכנת הידיעה השתתפו רועי קייס ויואב זיתון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים