הבורג שישנה את המכונה
רכש יקר כמו זה של חאמס רודריגס מביא איתו חובה להשתמש בכוכב החדש בכל מחיר, גם על חשבון פירוק שיטת משחק שהביאה לזכייה בליגת האלופות. כיצד מוצא אנצ'לוטי מקום ליהלום הקולומביאני בהרכב ואיך ייראה משחק הכסאות במערך של ריאל מדריד. אורי קופר בכתבה ראשונה בסדרה שתבדוק איך ישתלבו השחקנים החדשים בקבוצות המובילות בארץ ובעולם
עוד ב-ynet ספורט:
- בפעם השנייה בקריירה: דודי סלע בגמר טורניר ATP
- יונייטד ספגה שער מ-60 מטר, גול אדיר של בייל לא עזר לריאל
- לא איבד את הטאץ': צפו במראדונה מככב בגיל 55
- קאמבק השנה? מאמן חדש ללייקרס
הרכישה של חאמס רודריגס היא קלאסית לריאל מדריד. קבוצה שחושבת עצמה, ויש שיגידו בצדק, לגדולה ביותר בעולם, שמה ידה אחרי כל מונדיאל על הכוכב הפנוי - אם לרכישה של עשרות מיליוני יורו אפשר לקרוא "פנוי" - ושומרת על סגל שמורכב מהשמות הכי "חמים", שבנוסף לכדורגל טוב גם מספקים את היוקרה הנדרשת.
מהלך כזה הוא מרגש, ומבט על סגל השחקנים של קבוצה שמבצעת רכישות כאלה - ריאל צירפה גם את טוני קרוס - יכול להוביל להזלת ריר בקרב אוהדים, אבל רכש כה גדול אינו מביא איתו רק זכות אלא גם חובה. כשמוציאים 80 מיליון יורו על שחקן יש חובה לשחק איתו בכל מצב וחובה כזו יכולה להוביל לכאב ראש עבור המאמן.
עוד כתבות מסקרנות מ-Kick.co.il:
- כמו בלגיה: גם נבחרת ישראל יכולה להצליח
- הכירו את לה פמיליה: הרבה יותר ממשפחה
- הגירה חיובית: מה יש ללגיונרים לחפש בארץ?
- כך ערן זהבי הרס את הפועל תל אביב
איך ישלב קרלו אנצ'לוטי את חאמס במערך המצליח שלו, זה שזכה בליגת האלופות בעונה שעברה? אף אחד לא יודע. אפשר רק לנחש, וכנראה שגם אנצ'לוטי עצמו יבדוק את האפשרויות תוך כדי תנועה. אנחנו, בכתבה ראשונה בסדרה שתבדוק איך ישתלבו השחקנים החדשים בקבוצות המובילות בארץ ובעולם, ננסה להציג את האפשרויות השונות ולדון ביתרונות ובחסרונות של כל החלטה.
המחליף של די מריה? תשכחו מזה
גם בעונה שעברה לקח לאנצ'לוטי זמן למצוא את הנוסחה המנצחת. גארת' בייל היה הרכש הגדול, זה שחייב לשחק, ולהצליח, ומהר. אנ'צלוטי ניסה כמה מערכים שונים ורק כשעשה את המעבר מהמערך הפופולרי 1-3-2-4 אל ה-3-3-4 הצפוף יותר במרכז, ריאל הראתה כדורגל טוב באמת. הדרך בה הבלאנקוס שיחקו בעונה שעברה מופיעה בתמונה מספר 1.
אנצ'לוטי ניצל את היכולת מופלאה של אנחל די מריה לנוע מעמדה מרכזית לאגפים. די מריה זז הרבה לצדדים ופתח לכריסטיאנו רונאלדו ולבייל את הדרך לנוע לכיוון השער. במשחקים רבים זה היה יעיל ומלהיב כאחד.
לפי כל הדיווחים, ועליהם נתבסס כאן, די מריה יעזוב את הברנבאו בקרוב כדי לפנות מקום לחאמס ולקרוס. כך גם סמי חדירה. חאמס, וחשוב להבין זאת, לא יכול להיכנס לעמדה של די מריה. הקולומביאני הוא קשר התקפי. הוא יכול לשחק או מאחורי החלוץ או לצדדיו, ובניגוד לארגנטינאי מעולם לא שיחק כקשר מרכזי.
כן, יש לו ניסיון רב במשחק אגפים, אבל לחאמס אין את משחק ההגנה ויכולת התיקול של די מריה. שימוש באותה שיטת משחק עם חילוף בין די מריה לחאמס זו התאבדות טקטית. לכן, האם ריאל, שהגיעה לרמה גבוהה מאוד בביצוע שיטת המשחק שלה וזכתה כך בליגת האלופות, תיפגע מההתחמשות שלה? כדי שזה לא יקרה יש להניח שאנצ'לוטי יבדוק אפשרויות אחרות.
בכל מערך לריאל יש שישה שחקנים בקישור ובהתקפה. בזכות היוקרה, היכולת והמחיר לשלושה יש מקום מובטח בהרכב (רונאלדו, בייל וחאמס). נשארו שלושה מקומות נוספים בלבד, מה שאומר ששחקן מפתח כלשהו יישאר בחוץ.
קארים בנזמה הוא החלוץ הטבעי האיכותי היחיד בסגל. צ'אבי אלונסו הוא הקשר האחורי האמיתי, כזה שמסוגל לשחק ממש לפני הבלמים, היחיד בסגל. לוקה מודריץ' היה אחד משחקני המפתח של ריאל בשנה שעברה וקרוס היה אחד השחקנים הכי טובים בעולם בעונה שעברה. לא דיברנו על איסקו ואסייר ייראמנדי הצעירים, שאולי יעזבו, אבל כרגע עדיין בקבוצה. אין מקום לכולם.
האופציה הריאלית ביותר היא חזרה ל-1-3-2-4 בשביל חאמס (תמונה מספר 2). משולש ה-BBC ההתקפי המצליח של בייל-בנזמה-כריסטיאנו יישמר, חאמס ייכנס למקומו הטבעי כקשר ההתקפי שמאחורי החלוץ.
כולם מרוצים? אולי, אבל צריך לזכור שבעונה שעברה אנצ'לוטי עשה בדיוק אותו דבר כדי לשלב את איסקו וריאל סבלה במערך הזה מבעיה עצומה, הגנתית, במרכז השדה. קרוס ומודריץ' לא הגנתיים מספיק באופי שלהם. כל הכלים במקום, אבל מדובר בסוגייה שלפני שנה אנצ'לוטי פתר אך ורק באמצעות החלפת השיטה אחרי שלא מצא פיתרון אחר.
השחקן הכי פחות טוב נשאר בחוץ?
יש דרכים נוספות לשלב את חאמס בהרכב של ריאל. אחת מהן, וזו אולי הדרך היחידה לשמירת המערך של העונה שעברה, היא ויתור על בנזמה. במקרה כזה הקולומביאני, או רונאלדו, ישחקו במקום של בנזמה במרכז ההתקפה. זו אינה עמדה טבעית עבור אף אחד מהם, אבל כך השיטה המוצלחת נשמרת ויש שיגידו שגם השחקן הכי פחות טוב הוא זה שנשאר בחוץ.
במקרה הזה צ'אבי אלונסו, קרוס ומודריץ' ישחקו יחד במשולש הקישור. בהחלט מדובר ברעיון מעניין, אבל אנצ'לוטי ידוע דווקא כאחד שאוהב לשחק עם חלוץ מרכזי אמיתי.
האפשרות המהפכנית ביותר היא משהו שאפשר להגדיר אותו 2-4-4 עם חופש פעולה מלא לרונאלדו (תמונה מספר 3). בייל וחאמס ישחקו באגפים,
כשהראשון יהיה בעמדה מעט אחורית יותר בזכות משחק ההגנה היעיל שלו והניסיון כמגן. רונאלדו עצמו יזוז יותר לאמצע, אבל לא באמת תהיה לו עמדה מוגדרת. הוא ינוע על המגרש כרצונו.
האפשרות הזו עוזרת למשחק ההגנה באמצעות חאמס ובעיקר בייל, שיהיו קרובים יותר לשני הקשרים במרכז וידאגו שלא יישארו חשופים. אבל, וזה אבל גדול, רונאלדו אוהב את המיקום הקבוע שלו בצד שמאל, וכאן נדרש ממנו לוותר עליו. גם בנבחרת, למרות שלפורטוגל אין חלוץ טוב שנים רבות, רונאלדו תמיד נשאר במקום החביב עליו ונמנע ממעבר לעמדה של חלוץ מרכזי יותר. לא בטוח שהכוכב הגדול ביותר יחייך משינוי אפשרי כזה.
בעונה שעברה לקח לאנצ'לוטי קצת זמן למצוא את האיזון הנכון והוא שוב צריך לעשות זאת. המטרה העיקרית היא לשלב את חאמס רודריגס בצורה שתאפשר לו לנצל את כישורי ההבקעה שלו מעמדה אחורית יחסית, בדיוק בדרך בה הפך למלך השערים במונדיאל.
למרות שמדובר בשילוב בין כמה מהשחקנים הכי טובים בעולם, לא מדובר במשימה פשוטה. להיפך, לפעמים מרבה נכסים מרבה דאגה. אם האיטלקי שוב יצליח, ריאל מדריד תהיה קבוצה שיהיה קשה להוריד ממנה את העיניים.
אוהבים כדורגל? עקבו אחרי הטוויטר של אורי קופר והצטרפו לעמוד הפייסבוק של "הכל מקצועי"
עוד ב- ynet ספורט:
היה או לא היה פנדל? שפטו בעצמכם