אושר חוק השידור הציבורי, האגרה תבוטל
חוק השידור הציבורי עבר בקריאה שנייה ושלישית בכנסת, ברוב של 45 תומכים מול 11 מתנגדים ונמנע אחד. לפיכך תיסגר רשות השידור במתכונתה הנוכחית ותפתח מחדש במרס 2015. אגרת הטלוויזיה תבוטל. השר ארדן: "מגיע לעם שידור ציבורי איכותי". תגובת רשות השידור לא התקבלה
סופה של אגרת הטלוויזיה: הכנסת אישרה היום (ג') בקריאה שנייה ושלישית את חוק רשות השידור, הכולל את סגירת רשות השידור ופתיחתה מחדש במרס 2015 ואת ביטול תשלום אגרת הטלוויזיה. ההצבעה בכנסת עברה היום ברוב של 45 חברי כנסת שתמכו בחוק, אל מול 11 חברי כנסת שהתנגדו ונמנע אחד.
אישורו של החוק הושג רק לאחר דיונים ממושכים בין האוצר להסתדרות, שכמעט גרמו לפסילתו. הצדדים ניהלו משא ומתן על מספר העובדים הוותיקים שייקלטו במערכת רשות השידור החדשה, ולא הצליחו להגיע להסכמות, אך לבסוף, בסופן של שיחות שנמשכו שעות ארוכות, החליטו כי לפחות 25 אחוזים מעובדי רשות השידור הנוכחית ייטמעו בזו החדשה. עם זאת, טרם נקבע המספר המדויק של עובדים שייקלטו.
עם אישור החוק, אמר שר התקשורת גלעד ארדן בכנסת: "לעם שלנו מגיע שידור ציבורי איכותי ומושקע. מגיע לו גוף שידור אחראי שמנוהל כמו שצריך. שלא גובה ממנו אגרה בלי תמורה מספקת וזה מה שעשינו כאן היום. היום הענקתם גב למהלך היסטורי שיחזיר לעם הנפלא הזה שלנו את מה שמגיע לו. את השידור הציבורי". תגובת רשות השידור לאישור החוק, טרם נתקבלה.
ארדן, שהוביל את היוזמה לסגירת רשות השידור במתכונתה הנוכחית, הכריז על כוונותיו בתחילת חודש מרס האחרון במסיבת עיתונאים משותפת עם שר האוצר יאיר לפיד, שגיבה את המהלך. ארדן הצהיר כי במסגרת הרפורמה תבוטל אגרת הטלוויזיה וגם נקב בתאריך היעד לכך: 31 במרס 2015.
"תשלום האגרה הפך לסמל", אמר אז, "היא נתפסת כקנס מאוס ללא הצדקה. הציבור לא מוכן שיגבו ממנו תשלום שנתי בשביל לממן ארגון כושל,
טלוויזיה מיושנת ולא רלוונטית. מדינה לא יכולה לגבות כסף עבור שידור ציבורי, כשידוע היטב שהכסף לא הולך לכך".
ארדן התייחס בדבריו אז גם לעובדים, ואמר כי "המציאות השתנתה, והם נקלעו שלא בטובתם לסופה גדולה. מדובר באנשים טובים ומצוינים, שאין זו אשמתם שהגוף שמעסיק אותם איבד את המצפן. העובדים שיפרשו יזכו לתנאי פרישה הוגנים".
אולם ברשות השידור לא הסכימו לתנאים הללו, וניהלו מאבק עיקש ביוזמה מהרגע הראשון. המאבק הגיע לשיאו במהלך שידורי גביע העולם בכדורגל - אז הופיעו על המסך מסרי מחאה ותשדירים בהשתתפותם של עובדי הרשות. בהמשך קבעה חוות הדעת של היועצת המשפטית של הרשות כי הצעדים הללו היו בלתי חוקיים.