עתיד קודר: ישראל בשער ה"אקונומיסט"
המגזין היוקרתי פרסם כתבת שער מקיפה על מצב ישראל בזירה הבינלאומית ברקע המערכה בעזה. הכותרת: "מנצחים בקרב, מפסידים במלחמה"
מבט מבחוץ: כתבת השער של שבועון ה"אקונומיסט" הבריטי שמתפרסמת בסוף השבוע תחת הכותרת "מנצחים בקרב, מפסידים במלחמה: עזה והעתיד של ישראל" דנה בהרחבה במצבה של ישראל אל מול העולם. הכתבה - שהכותרת שלה באתר האינטרנט היא "ישראל והעולם, אנחנו והם" - נפתחת באנקדוטה מתוך דיון שנערך על המלחמה בספריה במנצ'סטר. "האם ישראל היא טעות?", שאל עורך דין שהשתתף באירוע. אף אחד מ-40 הנוכחים לא השיב: לא.
"צוק איתן" - כתבות נוספות
עשרות הרוגים בעזה: "כמו הפצצה אטומית"
כרם בלי שלום: האנשים מהפינה של המדינה
צילום תחת אש: צוק איתן בתמונות
תועד ב-ynet לפני שנפל: "הרצנו דאחקות"
בכתבה מציינים כי מאנטוורפן ועד לוורשה נערכות הפגנות נגד ישראל שנעות בין ביקורת על המדיניות הישראלית, כגון "ישראל היא מדינת טרור" ועד לקריאות אנטישמיות קיצוניות, כגון "חמאס, חמאס, יהודים לגז". הרעיון של דה לגיטימציה לישראל אינו חדש, נכתב במגזין היוקרתי, אבל הוא רוכש אהדה בחלקים בעולם שבהם ישראל הרגישה פעם בטוחה.
"קשה להתעלם משינוי הגישה שחל מהעשורים הקודמים", נכתב. "חלפו הימים שבהם ישראל, עם הקיבוצים שלה, הייתה יעד אהוב לצעירים אידיאליסטים מאירופה. גם חלף הרעיון שישראל היא מדינה פגיעה וענייה שמוקפת על ידי צבאות ענק".
בכתבה מוזכר כי בניגוד לאזרחי אירופה, בארצות הברית מביעים יותר סימפטיה לישראלים מאשר לפלסטינים, אפילו יותר מאשר בשנות ה-90, אבל מדגישים כי חל שינוי בקרב הדור הצעיר. סקר של חברת גאלופ שנערך לאחרונה מצא כי קצת יותר ממחצית מהצעירים מתחת לגיל 30 סבורים שהפעולות של ישראל ברצועת עזה אינן מוצדקות, לעומת כ-25 אחוזים שסבורים שפעולות ישראל מוצדקות. בקבוצת הגיל של 50 עד 64 התוצאה הייתה כמעט הפוכה לטובת ישראל. "השינוי בשיח האמריקני על ישראל אמיתי", נכתב.
הכתבה מסתיימת באופן פסימי. "תוך 50 שנה השפה המדוברת באירופה תהיה ערבית ויהיה רוב מוסלמי בבריטניה", מצוטט ח"כ משה פייגלין מהליכוד בדברים שאמר בכנס בבית שמש. המאזינים שלו, כך נכתב במשפט המסכם, רואים עתיד שבו ישראל נאלצת יותר ויותר להסתמך על אמצעיה ועל עוצמתה.
תקיפה ישראלית ברפיח.
צילום: EPA
מומלצים