שתלים דנטליים: מה הרופאים מסתירים מכם?
השתלים הכי טובים, הטיפול הכי מקצועי והכי מהיר. האמנם? האם רופא השיניים מספר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת לפני טיפול השתלת שיניים או שהוא מנסה לשכנע אתכם באמצעות "שקרים לבנים"?
מה מספר לכם רופא השיניים? האם זו כל האמת או שהוא מספר לכם מה שאתם רוצים לשמוע, בעיקר לפני טיפול משמעותי כמו הרכבת שתלי שיניים. אז איך תוכלו לדעת מה מסתתר מאחורי דברי הרופא?
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
אם חושבים על זה לעומק, אין לאדם שאיננו רופא שיניים שום ידע מקצועי מינימאלי כדי להעריך אם האינפורמציה שהוא מקבל נכונה או לא. ומה מניע את אותו רופא שיניים? האם טובת המטופל עומדת תמיד לנגד עיניו, או שמה כל מטרתו היא רווח כספי? הנה כמה "שקרים לבנים" של רופאי שיניים.
עוד כתבות על בריאות השינים
איך הלחץ מזיק לשיניים? 7 סימני אזהרה
השתלת שיניים ביום אחד: 4 שיטות חדשות
רווח בין השיניים: האם זה פגם או יתרון?
1. "שתלים אמריקנים - הם הכי טובים"
אפשר לשמוע משפט זה בהטיות שונות עם שתלים גרמנים, שוויצרים, או כל מדינה אחרת שתחליטו עליה. האם באמת שתל אמריקני טוב יותר מישראלי? אז זהו, שלאו דווקא.
קיימים בעולם קרוב ל- 3600 יצרנים של שתלים דנטליים. ניתן לחלק אותם באופן גס לחברות בעלות שם בינלאומי, חברות עם שם בינוני, וחברות קטנות אזוריות. לא משנה איזה מותג הוא שם החברה, השתל תמיד יהיה עשוי מאותו חומר: טיטניום.
הוא תמיד יהיה בעל סליל חיצוני והברגה פנימית, ובאופן הזוי ומפתיע, כל השתלים מראים אחוזי קליטה והישרדות דומים הנעים סביב 95% של הצלחה בטווח של 5 שנים. אז אם השתל עשוי תמיד מאותו חומר, ומחזיק לטווח הארוך באותה מידה, מה זה משנה בכלל מאיזו מדינה הוא מגיע?
זאת ועוד, ישראל נחשבת מעצמה עולמית בתחום השתלות השיניים, ושתלים ישראליים מיוצאים לכ-72 מדינות בעולם, בינן ארצות הברית. לא קצת מוזר שרופא שיניים אמריקני יציע למטופליו שתלים ישראליים בזמן שרופא שיניים ישראלי יציע לכם שתלים אמריקניים?
ייתכן והוא באמת מאמין שהאמריקנים טובים יותר, ייתכן והוא מנסה לבדל את עצמו ממתחריו בכך שיגרום לך לחשוב שהוא עושה עבודה איכותית יותר, ואולי אז תחליט לבצע את הטיפול אצלו... שקרים לבנים, כבר אמרנו?
2. "השתלת שיניים קבועות ביום אחד!"
אכן מפתה מאד, וברוב המקרים גם נכון ועובד, אבל צריך לשים לב למינוח. מטרת המטופל הניגש לתהליך היא להיפטר מהתותבות המציקות שלו ולקבל שיניים קבועות בפה ביום אחד.
עם זאת, מבחינה טכנית, אין ממש אפשרות כזו. למעשה, השיניים הקבועות המתקבלות בפה ביום הראשון, הן שם באופן זמני. הן קבועות בפה ואינן נשלפות כמו שיניים תותבות, וזה נכון, נח, ומדהים, לא פחות.
חשוב להבין שאלו אינן שיניים קבועות בהן יעשה שימוש לנצח. וכל זאת למה? משום שאחרי ההשתלה, מיקום החניכיים שסביב לשתלים שונה לחלוטין מהמיקום בו הם יהיו כחודשיים אחרי.
בתהליך הריפוי שלאחר ההשתלה, החניכיים משנות את מיקומן, מתכווצות, ואז נוצר מרווח בינם לבין השיניים החדשות. את המרווח הזה צריך למלא ולסגור. אפשר לעשות זאת בתור אחד אם מדובר בתותבות מפלסטיק שצריך להוסיף להם חומר, או בחמישה תורים אם צריך לבצע גשר חלופי מחרסינה.
כך או כך, זה לא קורה ביום הראשון, אלא מינימום של חודשיים אחרי. שלא תבינו לא נכון, השתלות שיניים ביום אחד מצילות אנשים משנים של סבל מתותבות מציקות, ומאפשרות להם לקבל חיים נוחים ונעימים בתוך יום אחד. עם זאת, המונח שיניים קבועות עשוי להיות קצת מטעה מבחינת ציפיות המטופל.
3. "ניתן לעשות השתלת שיניים ממוחשבת ללא חתכים וללא תפרים"
משפט זה נמצא מדי פעם בשימוש כאשר מבצעים השתלת שיניים ממוחשבת. למעשה, באמת אין שימוש בסקלפל המנתחים, ובאמת אין תפרים. רופא שיניים המבצע השתלת שיניים בשיטה הממוחשבת מקבל סד כירורגי, שהוא למעשה שבלונה.
הפתחים בשבלונה עוזרים לרופא לכוון בצורה מדויקת את השתלים דרך החניכיים אל תוך העצם מבלי לראות אותה. אבל איך יגיעו השתלים אל העצם דרך החניכיים אם לא בוצע חתך?
אז זהו שכן עושים חתך, אם כי זעיר מאד, וזאת באמצעות מקדח מיוחד או מקבת זעירה המכונה פאנץ'. דרך החריר בחניכיים מבצעים את החדרת השתל. אז יש חתך, אבל אין תפרים, ואם להודות על האמת, הדיוק בביצוע השתלת שיניים ממוחשבת גבוה מאד, וגם יש פחות תופעות לוואי של נפיחות או כאב לאחר הטיפול.
4. "השתלת שיניים נעשית בלייזר"
לא! לא ניתן לבצע השתלת שיניים באמצעות לייזר. קרן הלייזר משמשת כשעושים השתלות שיניים לביצוע החתך הראשוני בחניכיים בלבד.
כדי לבצע השתלת שיניים, יש לבצע קידוח מבוקר עם מקדחים מקוררים במים, ואז להחדיר את השתלים לתוך הקדח.
ביצוע של קדח באמצעות קרן לייזר מחמם את העצם והורג את התאים הדרושים לבניית העצם וקליטת השתלים.
אז לפני שאתם מתחילים טיפול שיניים, כדאי לבדוק ולחקור, כדי לדעת לקראת איזה טיפול אתם הולכים.
הכותב הינו רופא שיניים