שתף קטע נבחר
 

לעוף באוויר: אקרויוגה - אימון משלב אקרובטיקה ויוגה

תעוזה, שחרור, רוך ומשחק - כל אלה אלמנטים שקיימים בתרגול אקרויוגה, שיטה שמחזקת את הבטן, משפרת את שיווי המשקל ומגבירה את המודעות הגופנית. למי זה מתאים ומה בדיוק עושים שם? צפו בכתבה הראשונה בסדרה

בפעם הראשונה שבה הגעתי לתרגול אקרויוגה (אקרובלאנס) עשיתי צעד מאוד לא אופייני ובאתי לבד. כנראה שממש רציתי לנסות, כי במבט לאחור צלחתי די בגבורה את קהל המתרגלים הנלהב על הדשא. ישבתי קצת בצד, חיכיתי שמישהו יקרא לי, ואז גיליתי יוזמה ולפני שידעתי מה קורה מצאתי את עצמי מונפת באוויר, עושה משהו שמעולם לא עשיתי בעבר ואפילו מצליחה לא להביך את עצמי על הדרך. הצלחה!

 

זה היה אחר צהריים של אוויר נעים, הצלחות חדשות ואנשים טובים. כשחזרתי הביתה, בעלי אמר לי שאני זוהרת. "את חושבת שתחזרי?" הוא שאל, ומאז לא עשיתי פחות משלושה תרגולים בשבוע. דברים טובים קורים לנו כשאנחנו מחליטים להיפתח לעולם חדש.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

נכנסים לכושר:

לא להאמין: התועלת הבריאותית של עמידה במקום

מתאמנים? 10 מזונות שחובה להחזיק במטבח

אימון עם אביזרים שיש בבית: 6 תרגילים

 

אקרו... מה?

אקרויוגה היא אמנות גוף השואבת אלמנטים מארבעה תחומים: היא מעודדת התבוננות פנימה כמו ביוגה; מפתחת תעוזה ותקשורת כמו באקרובטיקה; דורשת רוך והקשבה כמו בעיסוי תאילנדי ומאפשרת שחרור ומשחק כמו בקרקס.

 

מה זה נותן?

בתרגול אקרויוגה תוכלו להתחזק, להפוך לגמישים יותר, לשפר את הקואורדינציה ואת שיווי המשקל, לחזק את הבטן ולהגביר את המודעות הגופנית שלכם.

 

עם זאת, הכוח האמיתי של האקרויוגה טמון דווקא בתקשורת הנוצרת בין שני אנשים בעת התרגול.

 

 

כל אחד יכול?

לא כל מתרגל אקרויוגה ייצג בעבר את ברית המועצות באולימפיאדה. אתם לא צריכים להיות שריריים, צעירים או יפים במיוחד. אתם יכולים להיות ממש רגילים לגמרי, וכשתגיעו למפגש תכירו אנשים אחרים רגילים לגמרי שרוצים את מה שאתם רוצים - להזיז את הגוף וליהנות מכל רגע.

 

בכל תרגול תמצאו את עצמכם משתפים ברצונות ובצרכים שלכם ("בוא נתקדם לאט יותר"), מתגמשים עבור בן הזוג ("נוח לך?"), מפתחים אמון וביטחון, מתעלים מעל עצמכם ומועצמים מההצלחה שלכם. ויש הצלחות כל הזמן - כן, גם אתם תצליחו.

 

כיוון שתקשורת היא משהו שחשוב לנו בכל תחומי החיים, אפשר לעשות אקרויוגה בכל מיני מצבים ועם פרטנרים שונים. לצחוק, ליהנות ולבנות אמון תוכלו גם עם בני הזוג שלכם, עם הילדים ואפילו חברים.  

 

כמה אזהרות חשובות

כל התרגילים צריכים להתבצע עם שמירה, כלומר אדם נוסף ("ספוטר") שעומד קרוב לזוג המתרגל ועוזר למנוע ולרכך נפילה של ה"פלאייר", אם מתרחשת כזאת. שימו לב להנחיות במהלך הסרטונים, המתאימות ספציפית לכל תנוחה.

 

אנשים הסובלים מפציעה (פריצת דיסק, כאבי ברכיים וכו'): חשוב להבין כי העבודה עם בן זוג גורמת לכך שחלק מהתנועות יהיו בלתי צפויות עבורכם. אם בתרגול הגופני אתם זקוקים לתנועה איטית וזהירה, כדאי לשקול אם התחום מתאים לכם כרגע.

 

העריכו את יכולותיכם ואת היכולות של בן הזוג שלכם: אל תרימו אדם כבד מכם בתחילת תהליך הלימוד, כבדו את גבולות בן הזוג ואת רצונותיו ונהגו בזהירות בגופכם ובבן זוגכם לתרגול.

 

הכירו את המילה Down. אם הבסיס או הפלאייר חשים התחלה של נפילה, חשוב להשתמש במילה Down כדי שכולם יוכלו להתכונן לנפילה. גם הספוטר יכול להשתמש במילה זו אם הוא חש שהוא לא יכול לשמור כראוי מכל סיבה שהיא (לא הבין את התרגיל, אין לו אחיזה טובה וכן הלאה).

 

כולם יכולים להיות גם בסיסים וגם פלאיירים, וכל אחד מהתפקידים מהנה ומעצים באופן אחר. כדאי לנסות את שני התפקידים, אך עשו זאת בחוכמה ועם בן זוג מתאים.

 

מה להכין לפני שמתחילים?

מזרן נוח לשכב עליו.

 

מזרן נוסף או כרית כדי להגביה את הישבן, למקרה שלא ניתן ליישר את הרגליים ב-90 מעלות.

 

בגדים נוחים.

 

אנרגיות טובות, כדי שיהיה כיף לתרגל אתכם. 

 

מתחילים: תנוחת המטוס

לפני הכל והכי חשוב - ספוטינג: השמירה תתבצע בצורת חצי חיבוק, כאשר זרועות הספוטר עוטפות למחצה את גופו של הפלאייר, ללא מגע, אבל מקרוב. יד אחת מתחת לבטן ויד אחת מעל הגב. 

 

 

1. הבסיס שוכב על גבו כשהרגליים באוויר, כפות הרגליים מונחות מקבילות על מרכז גופו של הפלאייר באזור עצמות האגן.

 

2. הפלאייר מביא את האגן קדימה ומעביר דרכו משקל, ולא מתכופף לתפוס את הידיים של הבסיס. כשהבסיס חש את המשקל של הפלאייר, הוא מכופף את הברכיים אל החזה, תופס את כפות הידיים של הפלאייר ומיישר את הרגליים לכיוון התקרה. כפות הידיים של הפלאייר מופנות לפנים וכפות הידיים של הבסיס מופנות החוצה.

 

3. הרגליים של הבסיס ישרות למעלה בזווית של 90 מעלות. אם לא ניתן ליישר, אפשר לגלגל מזרן יוגה או לקחת כרית ולהניח מתחת לישבן כדי לאפשר יישור נוסף של הרגליים. עם הזמן זה משתפר. היישור ב-90 מעלות מאפשר לעבוד יותר עם מבנה העצם ופחות עם כוח השריר.

 

הידיים של שני בני הזוג ישרות ובקו הכתף, כך שנוצר קו המשכי מהכתף של הפלאייר לכתף של הבסיס. הבסיס נותן תמיכה מהידיים והפלאייר דוחף למטה עם הידיים וצומח למעלה עם החזה ועם הראש.

 

4. אם יש תחושה של יציבות ונוחות, אפשר לנסות לנתק את הידיים. הבסיס עושה "פוינט" בכפות הרגליים (דוחף את כף הרגל והבהונות למעלה) ונותן תמיכה מלאה בידיים ישרות, כדי שהפלאייר יוכל להתנתק ממנו מבלי להרגיש שהוא נופל.

 

5. כשהידיים מנותקות, הפלאייר מפעיל חזק את הרגליים והגב וצומח מעלה. בית החזה מופנה לפנים. הבסיס משאיר את הידיים מושטות למעלה, כדי שיוכל לתפוס את הפלאייר אם יהיה צורך.

 

6. אם יש תחושה נינוחה, אפשר לבחון את טווח התנועה באמצעות הפניית הבהונות של הבסיס לצד אחד ואז לצד השני (המיקום לא משתנה על האגן של הפלאייר, הרגליים זזות מצד לצד) וכפיפה ויישור של ברכי הבסיס עם תמיכה של הידיים.

 

7. כשרוצים לסיים, מחברים חזרה את הידיים. הבסיס מכופף את ברכיו ומוריד את הפלאייר ברכות אל הרצפה. הספוטר מלווה את התנועה עד שהפלאייר חוזר לעמידה.

 

הכותבת היא מורה מוסמכת לאקרויוגה מטעם ארגון AcroYoga העולמי ומאמנת אישית, מעבירה שיעורים וסדנאות ברחבי הארץ

 

סייעה בהכנת הכתבה: הילה יגאל-איזון




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצלחות חדשות. אקרויוגה
ממש רצתה לנסות. נגה שורץ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים