שתף קטע נבחר

 

כיצד מנקים את הביג בן מבלי להתחרש?

צלילי ה"בונג" מפריעים, מזג האוויר קשוח והגובה - 96 מטרים מעל פני האדמה והמשימה היא ניקיון השעון המפורסם בלונדון. איך זה נעשה? צפו

מצוידים באטמי אוזניים כדי להתמודד עם צלצול הפעמונים של הביג בן, צוות של מנקי סנפלינג (גלישת מצוקים) עוסק בשבוע האחרון בניקיון פני השעון המפורסם בבתי הפרלמנט הבריטיים שבלונדון.

 

עוד חדשות בעולם :

אין שירותים: נשים הודיות עוזבות את בעליהן

אוקראינה מהדקת את החבל סביב דונייצק

3 בני משפחה של האפיפיור נהרגו בתאונה

 

הם חבושים בקסדות קשיחות וחמושים בדליים ובמטליות, ארבעת הטכנאים המומחים מורדים בעזרת חבל על גבי סימן ההיכר הלונדוני כדי לנקות ולבחון את ארבעת פניו של השעון.

 

מנקים את הביג בן    (רויטרס)

מנקים את הביג בן    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

השעון שמוצב בקצהו של מגדל אליזבת נוקה לאחרונה ב-2010 וחוץ מלהיפטר מהלכלוך שהצטבר בו מאז, המומחים עורכים צילומים כדי לבדוק כי המחוגים לא ניזוקו במרוצת השנים.

 

"הביג בן הוא אחד מהאייקונים הגדולים בבריטניה, וניקוי השעון הוא חלק חיוני מהטיפול בו", אומר סטיב ג'אגס, סגן המנהל האחראי על השעון. "התהליך הוא מורכב ודרוש אומץ רב כדי להתמודד עם הגובה. יש לנו צוות מומחים שיוודאו כי השעון ינוקה יסודית ושפיסת המורשת ההיסטורית הזו תובטח לדורות הבאים".

 

כל חלק מארבעת הפנים של השעון בנוי מ-312 חתיכות של זכוכית לבנה אטומה, שמוחזקות יחד באמצעות מסגרת ברזל. השעון שבתוך המגדל ממשיך לעקוב אחר הזמן תוך כדי תהליך הניקוי, ובשעה 12:00 בדיוק פני השטח שלו נשטפים על ידי אנשי הצוות. עבודתם אורכת חמישה ימים - אחד עבור כל אחד מחלקי השעון, ויום נוסף במקרה שמזג האוויר יסכן את העבודה על המגדל.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

ביג בן הוא השם של הפעמון הענק שבקצה המגדל בן 96 המטרים, אולם לרוב משתמשים

בו ביחס למגדל כולו, שמשקיף על הפרלמנט הגותי מהמאה ה-19. המגדל נבנה כחלק מהבנייה מחדש של בתי הפרלמנט על ידי הארכטיקטים צ'רלס בארי ואוגוסטוס פוגין בעקבות שריפה גדולה שאירעה במקום ב-1843.

 

ישנן שתי תיאוריות מדוע הפעמון נקרא ביג בן. ההסבר הסביר ביותר הוא שהביג בן נקרא על שם בנג'מין הול, המהנדס ששמו חרוט על הפעמון, אולם יש שמאמינים כי הוא נקרא אחר בן קאונט, שהיה אלוף לאגרוף במשקל כבד בשנות ה-50 של המאה ה-19.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים