דפוק ת'סוכן: כך תטוסו בזול אפילו בחגים
השוו בין כל אתרי המכירות ואתרי חברות התעופה, אל תחשבו שבחגים הכל הרבה יותר יקר, נסו לא לטוס עם כל עם ישראל ואל תחכו תמיד לרגע האחרון: סוכן הנסיעות הסמוי שלנו עם 5 טיפים שיעזרו לכם להזמין טיסות במחיר רצפה
אתם רואים פעם אחר פעם חברים או בני משפחה מחו"ל שמספרים לכם שהם מצליחים לטוס מעיר לעיר באירופה, או אפילו לעלות על טיסות טראנס-אטלנטיות במחירי רצפה. תמיד תהיתם איך עושים את זה? גייסנו סוכן חשאי מיוחד, שיודע דבר או שניים מבפנים על טריקים של סוכני נסיעות בארץ ובעולם, כדי לעזור לכם למצוא את הטיסות הכי זולות - אפילו בתקופת החגים.
דבר הסוכן:
"נתחיל מכך שהטיפים שלי לא מיועדים למי מחפשים חופשה שכוללת מלון, טיסות במחלקות עסקים, אוכל גורמה או מסע חלומות במטוסי 'דרימליינר'. הרעיון הוא להגיע ממקום למקום ובזול, גם אם מדובר בטיסות המשך (קונקשן). בואו נעשה הסכם: אני אלמד אתכם להשיג טיסות בזול, אתם תתפשרו על הנוחות האישית שלכם ותביאו סנדביץ' מהבית".
1. כיכר אתרים: עושים השוואה
עולם הזמנת הטיסות לנוסע העצמאי התרחב פלאים בשנים האחרונות. לצד אינספור אתרים של חברות התעופה עצמן, קיימים אתרי מכירות כדוגמת eDreams, המרכזים את הפרטים מהחברות השונות.
בתחום זה מומלצת האפליקציה SkyScanner, שמאפשרת בלחיצת כפתור בטלפון ותוך שניות ספורות להשיג טיסות לכל יעד בעולם ולבדוק זמינות, וכן האתר momondo, שמאפשר השוואה נוחה ושקופה וברורה בין החברות השונות. ערכו השוואות בין האתרים - זה לוקח שניות בודדות ויכול לחסוך לכם מאות דולרים.
2. האפליקציות לא חוגגות את ראש השנה
וגם לא את יום כיפור. אנחנו נמצאים לקראת חגי תשרי, ואם כבר התחלנו עם האפליקציות והאתרים, שימו לב שבניגוד למה שניסו לחנך אותנו כל השנים - מחירי הטיסות לאו דווקא עולים בחגים. החברות הזרות יכולות ומפעילות טיסות זולות מנתב"ג לאירופה וליתר חלקי העולם גם בחגים, ולא לכולן באמת אכפת אם תהיו לראש או לזנב. שימו לב בעיקר לאתרים שאינם מופעלים על ידי גורמים ישראלים, אותם אלה שיספרו לכם כמה יקר לטוס בין ראש השנה לשמחת תורה.
רוצים דוגמה? אחת הטיסות הזולות שתוכלו למצוא לברצלונה בחודש ספטמבר הקרוב תהיה בראש השנה ממש, דרך פריז עם אייר פראנס. אמנם תהיה לכם המתנה בפריז, אבל על הטיסה הזו תשלמו בין 200 ל-250 אירו. מדובר בחיפוש שנעשה במיוחד לצורך הכתבה הזו ב-eDreams, וכפי שכבר אמרנו: מתפשרים קצת, אבל חוסכים. במשרדי הנסיעות, לעומת זאת, ינסו לשכנע אתכם שבחגים לא תוכלו למצוא מחירים שכאלה.
3. לא לטוס עם כל עמישראל
הטיפ הבא לא רלוונטי לכלל האוכלוסיה, הרי מרביתנו מתנהלים על פי החופשות של בתי הספר ושל מקומות העבודה, אך אם בכל זאת אתם יכולים - נסו להפוך את מועדי החופשה שלכם, ובמקום לקחת אותה בסוף שבוע, קחו אותה באמצע השבוע. מבחינת ימי חופש, אגב, זה לא הרבה יותר. אם תוכלו לטוס משבת עד אמצע השבוע, תוכלו לחסוך לא מעט כסף.
נכון, מחירי הטיסות נקבעים בעיקר בשל עלויות הדלק, אבל גם הביקוש מכתיב אותם, ואם אתם גמישים מבחינת תאריכי החופשה שלכם, תוכלו לחסוך הרבה כסף. החברות חייבות למלא את המושבים - ואתם תשיגו טיסות בזול. דוגמה קלאסית לכך היא טיסות לאילת. מחיר טיסת "ארקיע" שלפניכם, בכיוון אחד, יכול להרקיע עד 366 שקלים. אך אם תסכימו לטוס במוצ"ש תוכלו לשלם כ-70% פחות, 106-125 שקלים בלבד.
4. ברגע האחרון? ממש לא תמיד
בשנים האחרונות חינכו אותנו (כן, גם כאן סוכני הנסיעות) שהזמנת טיסה ברגע האחרון היא עסק משתלם ממש. עסקים שלמים כדוגמת "הדקה ה-90" ו"חוליו" עשו מזה קריירה. לא שזה לא נכון, והרי כבר אמרנו שהחברות צריכות לא פעם למלא את המושבים - ובכל מחיר, אך מנגד, גם להזמנה מראש - והכוונה לזמן רב מראש, יש יתרונות.
אפילו "הדקה ה-90" בעצמם - כן, אל שחרתו על דגלם את "הרגע האחרון", מציעים טיסות ליותר מחודשיים קדימה, במחירים מוזלים. כך למשל תוכלו למצוא טיסה סדירה ללונדון של "בריטיש איירווייז" היוקרתית בנובמבר הקרוב, במחיר הנמוך מ-500€ או טיסה של אל-על (UP) לבודפשט דרך "נטראוול" בעוד כחודשיים (סוף אוקטובר) במחיר מצחיק של 145$ (כן, הלוך-חזור). רוצים עוד? אם תזמינו עכשיו טיסה לברלין בעוד חודש (סוף ספטמבר, לאחר ראש השנה) גם כן דרך UP של אל-על, תשלמו עליה 222$ בלבד. אמנם תצטרכו לשלם שם גם על המזוודות, אבל עדיין יקר זה לא.
במילים אחרות: לא תמיד משתלם לחכות לרגע האחרון, ובסך הכל האזרח הממוצע מכיר את המחירים הממוצעים. מצאתם מחיר שלא ראיתם בזמן האחרון, ואתם חייבים חופש? לכו על זה בלי לחשוב פעמיים. בדרך כלל אם תמתינו - זה רק ייעשה יקר יותר. ואם אתם בכל זאת מחפשים ברגע האחרון, שימו לב גם לטיפ הקטן הזה: בין יום שלישי בשבוע ליום רביעי, בהזמנות המיועדות לסופ"ש שמיד לאחר מכן, עשויות לחול ירידות מחירים משמעותיות. אבל כל עניין החיפוש ברגע האחרן, כאמור, פחות מומלץ מאשר תכנון חופשה מלכתחילה לעוד מספר חודשים.
5. הטיפ הטכנולוגי: בלי עוגיות
אתרי סוכנויות תיירות רבים, כמו גם חלק מאתרי חברות התעופה שומרים את פרטי הגלישה והחיפוש שלכם בהם. מופתעים? מזועזעים? אין לכם ממה. הרי פייסבוק וגוגל כבר מזמן מתאימים לכם אישית את הפרסומות בצד. אז גם אתרי הנופש עושים זאת, ויודעים בדיוק לאן אתם אוהבים או רוצים לטוס.
מה קורה אז? כיוון שיודעים שאתם "חמים על פריז", למשל, לא יציעו לכם יותר מדי הנחות ליעד כי יודעים שם שאתם מתכוונים לטוס לשם, כמעט בכל מחיר.
כלקוחות שבויים כמעט, לא משתלם לחברה להשקיע בכם הנחות.
מה עושים? מנקים את ה"קוקיז" מהמחשב לאחר כל מועד חיפוש, כדי שתקבלו את המבצעים הכי חדשים והכי טובים שיש לחברה להציע. כנסו ל"Tools - Internet options" באקספלורר או לניקיון ההיסטוריה והקוקיז בכרום, והמשיכו לחפש רק לאחר מכן.
לסיכום, הנוסע העצמאי שמזמין את טיסותיו לבד, יכול לחסוך הרבה מאוד כסף אם רק יידע לחפש נכון את הטיסות. אם אתם "חפשנים" אמיתיים ונעולים על היעד שלכם, השאירו דרך קבע את חלונית החיפוש במחשב פתוחה וחזרו לחפש כל כמה שעות, כאמור אחרי שניקיתם את ה"קוקיז". תופתעו למצוא, לא פעם, מחירים שמשתנים ויורדים כמה פעמים ביום.
ועוד עניין אחרון. כל העיסוק שלנו בכתבה זו היה בטיסות. אל תשכחו שאתם צריכים גם מלון, אם אתם צריכים. חסכתם מאות דולרים על הטיסה? אולי תחשבו להשקיע את החיסכון הזה, או לפחות חלק ממנו, במלון מפנק ביעד המועדף עליכם בחו"ל. חופשה נעימה!