שתף קטע נבחר

 

אבו מאזן: משעל אמר לי שהוא מעוניין לשוב למו"מ

לאחר שנועד בדוחא עם מנהיג חמאס ואמיר קטאר, אמר נשיא הרשות הפלסטינית כי אין התנגדות ליוזמה המצרית. לדבריו, קהיר הסכימה להכשיר ולאמן את אנשי המשמר הנשיאותי כדי שיוכלו לתפעל את מעבר רפיח. בניו יורק נמשכות ההתייעצויות בעניין התוכנית האירופית להפסקת אש

ראש הלשכה המדינית של חמאס חאלד משעל מעוניין לשוב למשא ומתן בקהיר. כך עולה מדברים שאמר נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן בראיון טלוויזיה ששודר ביממה האחרונה בערוץ מצרי. אבו מאזן אמר כי הדברים נאמרו לו במהלך פגישתו בדוחא עם משעל ואמיר קטאר תמים בן חמד אל-ת'אני. לדבריו, כל הפלגים הפלסטיניים ביקשו להמשיך במשא ומתן בקהיר. "לא שמעתי אף אחד שיוצא נגד היוזמה המצרית", אמר אבו מאזן.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

הגננת של דניאל: "הוא היה ילד עם ברק בעיניים"

אמש: ירי רקטות מסוריה, מלבנון ומעזה

אם יעלון ברח, תנו גם לנו לברוח / דעה

 

נשיא הרשות הפלסטינית אמר עוד כי כדי לחזור למשא ומתן צריך הפסקת אש כדי לדבר על התנאים בשקט. בעניין מעבר רפיח, גילה אבו מאזן כי מצרים הסכימה להכשיר ולאמן את אנשי המשמר הנשיאותי כדי שיוכלו לתפעל את המעבר. אבו מאזן סיפר כי נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי ביקש ממנו במהלך ביקורו בקהיר לקלוט כמה מאנשי המשמר הנשיאותי כדי לאמן אותם, ובתוך חודשיים הם יוכלו לקבל לידיהם את האחריות במעבר ובגבול עם מצרים ובמעבר. לדבריו, הרשות ממתינה לסיום המבצע כדי לשלוח את אנשיה למצרים.

משעל, אמיר קטאר ואבו מאזן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
משעל, אמיר קטאר ואבו מאזן(צילום: AFP)
 

אבו מאזן הוסיף כי מה שעומד על הפרק כעת היא הפסקת אש לא מוגבלת בזמן על מנת שיהיה ניתן לטפל בשלל הסוגיות. נושא שני שעלה בפגישה בדוחא הוא ממשלת האחדות הפלסטינית ותפקידה ברצועת עזה. הנושא השלישי הוא מציאת פתרון שורשי ופוליטי כדי להתמודד עם המשבר. אבו מאזן סיפר גם כי מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי, הוא האדם היחיד שביקש לפרז את חמאס מנשקה לצד ישראל, אך אבו מאזן השיב כי קודם פלסטין צריכה לקבל את עצמאותה וחירותה ואז יהיה ניתן לשקול את הנושא של הנשק.

 

בתוך כך, גורמים המקורבים לחמאס סיפרו כי משעל ואבו מאזן נועדו פעמיים בתוך יממה. לפי הגורמים, בפגישה מתח אבו מאזן ביקורת על עמדתה הפוליטית של הנהגת חמאס. בראש הדברים התייחס אבו מאזן ל"ניסיון לבצע הפיכה נגד הרשות" - המהלך שנחשף על ידי השב"כ בשבוע שעבר. משעל הכחיש את הדברים וענה ליו"ר הרשות: "המידע שלך לא נכון. אם יוכח שיש לנו יד בכך אנחנו נתנצל פומבית במסיבת עיתונאים רשמית".

 

במקביל, בחמאס ביקרו את אבו מאזן על כך שהצד שלו לא עושה מספיק לבסס את השותפות הלאומית. בין השאר הם ציינו כי עד כה המועצה המחוקקת ומוסדות ההנהגה לא התכנסו, וגם ציינו את העמדה של אבו מאזן ואנשיו ביחס ליוזמה המצרית.

 

אבו מאזן, על פי אותם גורמים, התעקש בפני משעל כי מצרים תישאר המתווכת במה שקשור להפסקות האש. הוא קרא לחמאס לחדש את המשא ומתן מהנקודה שבה הוא הסתיים ושהם ייתנו הזדמנות להפסקת אש חדשה. משעל השיב כי הדרישות של חמאס ידועות למצרים, לישראל וגם לאבו מאזן. הוא הבהיר שאין לו התנגדות שאבו מאזן ידון עם כל גורם, הן עם המצרים והן עם אחרים, אך מבלי שתופסק האש. "אם אתם תגיעו לתוצאה שתענה על התנאים של ההתנגדות ותבקשו מאיתנו לחתום אנחנו נבוא בלי הפסקות אש בחינם. אין חזרה למנגנון הזה", אמר לפי הגורמים.

 

אבו מאזן הציע למשעל להעלות בפני האמריקנים מסמך שבמסגרתו יובהר הצורך להכיר במדינה פלסטינית על המפה תוך חודש, ולאחר מכן יושק משא ומתן מדיני על בסיסה. אבו מאזן אמר למשעל כי אם ארצות הברית תסכים למה שהם רוצים, חמאס צריך לתמוך בהם, ואם לא - הוא ימסור את מפתחות הרשות לידי ישראל. משעל, על פי הגורמים, הסכים להצעה בטענה שבמתכונת הנוכחית היא לא עומדת בניגוד למצע הלאומי כשחמאס ממשיך להחזיק בדעתו בנוגע לפלסטין ההיסטורית.

 

במקביל, חמאס ביקש מאבו מאזן לחתום על האמנה להצטרפות לבית הדין בהאג בו זמנית עם הסכמתה לכך. אבו מאזן הבטיח לבצע זאת בהקדם. יש לציין כי סוכנות הידיעות הקטארית מסרה בסיום פגישותיו של אבו מאזן בדוחא כי נשיא הרשות ומשעל החליטו בפגישתם לפנות לאו"ם ולבקש שיקבע לוח זמנים לסיום הכיבוש הישראלי והקמת מדינה פלסטינית. אבו מאזן הוא זה שאמור לבצע את הצעדים הדיפלומטיים בעניין.

 

ובתוך כך, העיתון "אל-חיאת" היוצא לאור בלונדון מפרסם הבוקר מפי דיפלומט אירופי כי גברו ההתייעצויות בניו יורק בעניין התוכנית האירופית להפסקת אש ברצועת עזה. התוכנית, על פי הפרסום, כוללת איסור על העברת אמצעי לחימה לרצועת עזה בתמורה להסרת המצור וחזרת הרשות לרצועת עזה, בנוסף לפרישה של פקחים בינלאומיים, ככל הנראה במעברים.

 

על פי אותו דיפלומט, התוכנית נידונה באופן נרחב עם ארצות הברית, ירדן, הרשות הפלסטינית, ישראל ועוד גורמים רלוונטיים וזוכה לתמיכה מצד מזכ"ל האו"ם. עם זאת אותו גורם טען כי התוכנית לא הגיעה לשלב של הגשתה כהצעת החלטה במועצת הביטחון מכיוון שעדיין צריך להכשיר את הקרקע לכך באמצעות ההתייעצויות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
משעל, אבו מאזן ואמיר קטאר
צילום: AP
מומלצים