"כל הרס בניין בעזה מוסיף ליוקרת חמאס"
חוקר חמאס פרופ' שאול משעל באולפן ynet: "צעד אחר צעד הוא הופך לגורם חשוב בכל הסדר אזורי. נצטרך לדבר עם חאלד משעל"
"בצד שמנגד, כל עוד המלחמה נמשכת והם עומדים על הרגליים, לצערי, המשמעות אצלם היא אחרת: לירי לתל אביב יש אפקט מצטבר - החמאס מסוגל לירות ללב לבה של הציונות, העיר העברית הראשונה", אמר באולפן ynet פרופ' שאול משעל, שחוקר במשך שנים את חמאס. "אתה יכול להוריד להם כמה בניינים שאתה רוצה, אבל הם מסוגלים לירות קרוב לאולפן הזה. כל טיל כזה שנורה מוסיף לרקורד שלהם בעולם הערבי".
לדברי פרופ' משעל, "מבחינתם הניצחון אינו אחד על אחד מולנו, אלא מעמדם בתוך העולם הערבי. זה מתפשט מעבר לחילופי האש, יש לזה השפעה על קטאר ועל הסעודים. דווקא הצד שאתה רוצה לדבר איתו, הרשות הפלסטינית, כל יום שעובר מעמדו נעשה יותר חלש.
"יש לספור עד 10, הראייה שלנו צריכה להיות גדולה, אסטרטגית, אנחנו לא יישוב בסכנה שעל כל טיל צריך להגיב ב-10 טילים. המנהיגות צריכה לבוא ולומר מה היא חושבת שראוי לעשות גם אם היום בבוקר זה נראה לא טוב".
חמאס, מדגיש החוקר הוותיק שכתב ספרים על הארגון, הוא "בשר מבשרה של הישות הפלסטינית, הציבור הפלסטיני והמציאות האזורית. חמאס צעד אחר צעד מתקדם להיותו גורם חשוב בכל הסדר אזורי. הגבולות בינו לבין אש"ף היטשטשו. ככל שהזמן עובר חמאס מתגבר".
משעל גם טוען שאין ברירה אלא לדבר גם עם היריבים האכזרים ביותר.
"אחד כמו חאלד משעל או בנו של חאלד משעל הוא הפרטנר... בסוף אין מה לעשות - יריבים צריכים ללמוד לדבר".
היכולת להגיע להידברות, אומר משעל, היא "שכל צד יבין שלצד השני יש אידיאולוגיה אחרת הפוכה לגמרי. הכרה בזה שיש לו אידיאולוגיה ולי יש אידיאולוגיה ואף אחד לא יוותר. אבל שני הצדדים מגיעים לצומת שבו הם מבינים שהאידיאולוגיה אינה בת-מימוש, וצריך להגיע להסכם. בסופו של דבר מדינת ישראל תצטרך להתעסק בדבר הכי קשה - מי אנחנו בגבולות המדינה הזו".