שתף קטע נבחר
 

השיפוצניק נעלם באמצע העבודה? מה עושים

הבית הפוך ואתם לחוצים לסיים את העבודה, אבל השיפוצניק לא עונה לטלפונים. מה צריך לעשות כדי למנוע מצב כזה ואיך מחזירים קבלן שנעלם

השיפוצניק שבר את הקיר המיותר, הרים את המרצפות בסלון וגם הוציא את השיש והארונות במטבח - ובדיוק כשחשבתם שאתם עומדים בלוחות הזמנים ובעוד כמה ימים תוכלו לחזור לבית המשופץ שלכם – הוא נעלם, לא עונה לטלפונים ומבטיח בכל שיחה שיבוא מחר. כדי שלא תגיעו למצב כזה יש כמה דברים שכדאי לדאוג להם מראש.

 

עוד בנושא:

בעלי המקצוע - עשר המכות הגדולות

לחיות בבית, גם בזמן השיפוץ

מחירון השיפוצים המלא

 

אז למה לפעמים שיפוצניקים נעלמים בזמן העבודה? הסיבה, באופן לא מפתיע, היא פיננסית. "לרוב שיפוצניק שנעלם הוא מישהו שלא העריך נכון את שווי העבודה", מסביר אוריאל חיים, מפרנקל שיפוצים.

 "הוא נתן הצעת מחיר נמוכה יותר, התחיל את השיפוץ ותוך כדי העבודה הוא מבין שהוא נתן מחיר הפסד. כל יום שעובר הוא מגלה שהוא רק מפסיד יותר כי הוא לא העריך נכון את עלות החומרים, את משך העבודה ואת מורכבותה, ולכן הוא מפסיק את השיפוץ באמצע".

 

ומה עושים? חיים ממליץ: "כדי למנוע מצב כזה, כדאי מאוד להיזהר כשמקבלים הצעת מחיר נמוכה מדי. במיוחד בתחום השיפוצים - הזול עולה ביוקר. כדאי לברר מראש האם הקבלן מספק חשבוניות ואם הוא כותב הסכם עבודה. ברגע שיש אסמכתא על כל תשלום שהוא קיבל וניתן לתבוע אותו, פוחתים הסיכויים שהוא יעלם".

 

במוקד השירות של המקצוענים מפרטים: "אל תסתפקו בהצעת מחיר מבעל מקצוע אחד. עשו סקר שוק של כשלושה קבלני שיפוצים, הציגו לכולם את אותה תכנית עבודה ותראו את המחיר המוצע ואת זמן העבודה המוערך. כך תקבלו מושג מדויק יותר על עלות העבודה ומשכה ותוכלו לקבל החלטה מושכלת יותר".

 

קבלו הצעות מחיר מכמה שיפוצניקים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
קבלו הצעות מחיר מכמה שיפוצניקים(צילום: shutterstock)

 

כדאי מאוד לשים לב להתנהלות הקבלן בזמן הצעת המחיר. איליה גוינישוילי מ-G.I פרויקטים מסביר: "כשהוא מגיע לבדוק את הבית, צריך לשים לב שהוא שואל מספיק שאלות. חשוב שהוא יברר איפה הצנרת, איפה צינורות החשמל, האם היה שיפוץ קודם, שיבדוק איפה יש קירות בטון שיכולים לעכב את העבודה ולהעלות את המחיר. כל אלו מעידים על רצינות ועל רצון להעריך במדויק את שווי השיפוץ".

 

עוד אומרים במוקד השירות: "קראו המלצות ותגובות של לקוחות קודמים של בעל המקצוע ובקשו ממנו תמונות של עבודות קודמות. אם אתם עומדים לפני שיפוץ נרחב, נסו ליצור קשר עם הלקוחות הקודמים ואל תתביישו לשאול כל מה שרלוונטי לדעתכם. אם זה אפשרי נסו אפילו ללכת לראות את העבודה שבוצעה".

 

בנוסף, מבחינת בעל הדירה שעורך את השיפוץ גם כן חשוב מאוד לשתף פעולה עם השיפוצניק.

 "כדאי שהלקוח ייתן מידע כמה שיותר מדויק על ההיסטוריה של הנכס - אם הוא עבר שינויים רבים, אם יש בעיות בצנרת, אם היו תקלות רציניות", אומר גוינישוילי. "ברגע שהקבלן מודע למקסימום התקלות האפשריות, הוא יכול לתת הצעת מחיר מדויקת, שסביר להניח שהוא לא יפסיד עליה".

 

אבל במקרה שהשיפוצניק עושה בעיות ונעלם, אפשר לנסות להציל את המצב. "אם הלקוח מרגיש שהסיבה שקבלן השיפוצים נעלם היא המחיר הנמוך, יכול להיות ששווה לדבר על המחיר מחדש", אומר חיים. "הרי ממילא רוב הסיכויים שקבלן שיגיע אחריו ידרוש יותר כסף. קבלן שמגיע באמצע עבודה, נוהג לתקן את העבודה הקודמת, כדי שיוכל לבנות בסטנדרט שלו. הרי הוא זה שיהיה צריך להעניק בסופו של יום את האחריות לשיפוץ. לכן הוא צפוי לגבות 30% יותר ממה שהיה גובה קבלן בתחילת עבודה".

 

על מה עוד להקפיד

כשכבר בוחרים קבלן שיפוצים, וכותבים הסכם עבודה חשוב מאוד להקפיד על כמה דברים. חיים: "הדבר הכי חשוב הוא לא להתחיל עבודה לפני שיש תוכנית עבודה מפורטת. תוכנית כזו מונעת עיכובים, שינויים והפתעות בהמשך".

 

איך תימנעו מוויכוחים מיותרים? אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
איך תימנעו מוויכוחים מיותרים? אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

כחלק מהסכם העבודה, כדאי לציין את מועדי התשלום על פי התקדמות השיפוץ. "אם עושים שיפוץ כללי", מציע גוינישוילי, "אפשר לחלק אותו לשלב הריסה, לשלב התשתיות (חשמל ואינסטלציה), לשלב הריצוף ולשלב הצביעה והחלקת הקירות. בסיום כל שלב, יש לסכם מהו גובה התשלום שיועבר לקבלן".

 

חיים: "מבחינת בעל הדירה, כדאי להתמקח עם הקבלן, כך שכמה שיותר כסף ישולם בגמר העבודה. לא כדאי לשלם מקדמה גבוהה מדי, אלא גג 20%, ורק כשמדובר בעבודה גדולה שמצריכה קנייה גדולה של חומרים. בנוסף, אם מצליחים לאחר משא ומתן להגיע למצב שבו 50% מהתשלום יועבר לקבלן רק בסיום העבודה, זה בהחלט מפחית את הסיכון שהוא יברח באמצע. קבלן שמסכים לזה, נותן גם תחושה שניתן לסמוך עליו".

 

גם מצב שבו קבלן שיפוצים רק מפסיק את העבודה לתקופה מסוימת, או מסיים את השיפוץ באיחור משמעותי, יכולה להכעיס ולגרום לנזק כלכלי לבעל הדירה.

 גוינישוינילי: "כדי למנוע מצב כזה, חשוב לכתוב בהסכם העבודה תאריך לסיום העבודה. מומלץ לרשום גם קנס של כ-1,000 שקל עבור כל יום איחור בעבודה. יש לשים לב, שבמקרה כזה, הקבלן גם יכניס לחוזה סעיף שבו אם העיכוב נגרם בגלל בעל הדירה, שאיחר באספקת חומרים שהתחייב לספק, או ביקש לשנות את תוכנית השיפוץ במהלך העבודה, הדבר לא ייחשב לאיחור, אלא יילקח בחשבון. כדאי בכל שלב שבו יש חריגה לא צפויה, לכתוב מהו מועד הסיום החדש המוסכם".

 

קבלני שיפוצים עם אחריות – רשימת המומלצים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים