קרן אור: קַרְנַפִּית נדירה נולדה בספארי בר"ג
בספארי בר"ג חוגגים המלטה של קַרְנַפִּית רחבת שפה נדירה. האם טנדה והאב עטרי, הביאו לעולם מאז 2007 שני זכרים (טיבור וטרקל) וזו הבת הראשונה שהצטרפה אל המשפחה. בטבע נותרו כ-20 אלף פרטים בלבד. הגורה יונקת בהצלחה ומחפשת שם שיתחיל באות ט'. יש הצעות?
לדברי תם, "כל הקרנפים מגיעים לבקר ולהריח את הגורה החדשה. באמצעות הגדרה המאווררת, המבקרים שמגיעים לספארי לא יכולים לראות אותה. המקום הסגור מיועד כדי לעקוב אחרי התפתחות הגורה ויכולת האם לטפל בה".
הקרנפים הנפוצים בטבע, אך עתידם בסכנה
הקרנפים הלבנים בטבע נחשבים ליונקים הגדולים בעולם אחרי הפילים ועשויים להגיע למשקל של עד כשלושה טון. מצבם של הקרנפים הלבנים בטבע טוב ויציב, בהשוואה למינים אחרים של קרנפים, המצויים בסכנת הכחדה חמורה וחלקם מצויים על סף הכחדה מהטבע.
באוכלוסיית הקרנפים הלבנים שמרבית מהאוכלוסיה שלה מצויה בארבע מדינות בלבד - דרום אפריקה, נמיביה, זימבבואה וקניה - נרשמה עליה במספרה בשנים האחרונות ל-20,450 פרטים בטבע, אך תופעת הציד לא חוקי מאיימת על הישרדותם.
1,004 קרנפים ניצודו בדרום אפריקה ב-2013 ומאז תחילת השנה ניצודו 658 פרטים. בדרום אפריקה מצויים 73 אחוז מכל אוכלוסיית הקרנפים בעולם. הגורם המרכזי לציד הוא סחר בקרני היונקים הגדולים. על פי הרפואה הסינית המסורתית, הקרניים מכילות חומר שעשוי להגביר את האון הגברי, לטפל בבעיות פוריות ואף לסייע במיגור מחלת המלריה.
תיחשף לציבור בעוד כשבועיים ומחפשת שם חדש
זו ההמלטה הרביעית של טנדה בעשור האחרון, אך רק שתיים מהן היו מוצלחות. לאחר שעזבה את גן החיות התנ"כי בירושלים בשנת 2005, היא הגיעה אל ביתה החדש ברמת-גן ומצאה בן זוג בדמותו של עטרי, קרנף וותיק. בשנת 2007 היא המליטה את בנה טיבור וב-2012 היא המליטה את בנה השני, טרקל.
בעוד כשבועיים יאפשרו בספארי לאם ולגורה לצאת לשטח הפתוח ולהשתלב בחיי העדר. עד אז, מחפשים בספארי שם מתאים עבור הגורה החדשה, שיתחיל באות ט', כנהוג במסורת המקומית לכנות את הגורים על שם האות הראשונה בשמה של האם.
צפו בתמונות של הקרנפית החדשה (צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג)