שתף קטע נבחר
 

"אם ישראל היתה מניה - הייתי קונה אותה"

כך אמר היום שר האוצר יאיר לפיד בטקס פתיחת משכן הבורסה החדש ברחוב אחוזת בית בתל אביב. ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, "אחרי שנה וחצי בתפקיד, לפיד מצא סוף סוף את התשובה לשאלה הגדולה שלו - "איפה הכסף". ynet העביר את הטקס בשידור חי

להתראות אחד העם: הבוקר (ב') הושלם מהלך העברת הבורסה לניירות ערך בתל אביב למשכנה החדש, הנמצא ברחוב אחוזת בית 2 בעיר. ynet העביר בשידור החי את טקס פתיחת המסחר במשכן החדש, בו השתתף גם שר האוצר, יאיר לפיד.

 

שר האוצר יאיר לפיד בפתיחת משכן הבורסה החדש בת"א    (צילום: אסי כהן)

שר האוצר יאיר לפיד בפתיחת משכן הבורסה החדש בת"א    (צילום: אסי כהן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

בדברים שנשא לפיד בטקס, הוא אמר כי "מה שישראל זקוקה לו עכשיו, אחרי המבצע הצבאי הארוך ביותר מזה 30 שנה, זו צמיחה. זה הרגע שבו אנחנו צריכים כלכלה יציבה ויצירתית שמאמינה בעצמה. אתם, אנשי הבורסה יודעים יותר טוב שמסחר הוא לא טכני, הוא מושפע מבני אדם, מגורלם וממצבי הרוח שלהם. היא גם פסיכולוגיה, ואם לא נאמין בעצמנו לא יאמינו לנו".

 

 

שר האוצר הוסיף כי "התקציב החדש מכוון כולו למנועי צמיחה, בדגש על המנועים. זה תקציב שיש בו פרקים נכבדים של סיוע לעסקים קטנים ובינוניים, ומוקדש למלחמה בעוני. אם אנחנו רוצים להמשיך לעודד צמיחה אנחנו צריכים לא להעלות מסים בעת הזו, גם לא לחברות ולשוק ההון, כי אנחנו צריכים עכשיו מנועים צמיחה משמעותיים. אי אפשר לרכב על גבם של תושבי ישראל ולהכניס להם את היד לכיס, הם לא פרות חולבות. צריך ליצור להם מקומות עבודה חדשים ולהחזיר להם את האמון".

 

עוד ציין לפיד כי "אם מדינת ישראל הייתה מנייה הייתי קונה אותה היום לפני שהיא עולה. השקל מתחזק, השווקים הזרים מתחילים להתאושש, הנס הישראלי המבוסס על חדשנות נמצא בשיא שלו ואחרי תקופה לא פשוטה, יש תקווה לתקווה. הכלכלה היא לא רק טבלאות אקסל, היא גם מצב רוח. אם האזרחים מרגישים שיש להם גב, הם משקיעים ותורמים כסף, וזה מעודד את המסחר בבורסה. אין גבול למה שנוכל לעשות יחד בשנה הקרובה".  

 

ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, התבדח בדבריו, כי מדובר "בשורה טובה לשר האוצר יאיר לפיד, שאחרי שנה וחצי בתפקיד, מצא סוף סוף את התשובה לשאלה הגדולה שלו - "איפה הכסף. חולדאי הוסיף כי "אני מקווה שהמעבר לבניין החדש הוא יותר משינוי כתובת. זוהי קפיצת מדרגה טכנולוגית המתבקשת כדי להתאים את הבורסה לציפיות ממנה. אנחנו המכה של תעשיית ההיי-טק, עדיין מצער שחברות ההיי טק שלנו ממהרות להנפיק את עצמן בשדות זרים במקום לסחור במרכז הזה".

 

"משהו סמלי באחוזת בית"

את הטקס פתח מנכ"ל הבורסה, יוסי ביינארט, שאמר כי "הבורסה היא לב לבו של שוק ההון. יש לה תפקיד מכריע במימון חברות ויצירת מקומות עבודה, ושמירה על רמת החיים בישראל. המעבר מסמן את ההתרחבות שלנו והוא אתגר גדול ומשימה לא פשוטה. עקב החשיבות למדינת ישראל אני בטוח שכל הנוגעים בדבר יירתמו למשימה. כולי תקווה שזו תחילה והתחדשות של דבר שייבנה בעזרת כולם".

 

בדברים שנשא יו"ר הרשות לניירות ערך, פרופ' שמואל האוזר, הוא ציין כי "יש משהו סמלי באחוזת בית. לפני יותר ממאה שנים, אגודת אחוזת בית יזמה את הקמתה של עיר חדשה, שתהיה השער של ישראל כמו שניו יורק היא השער של ארה"ב. אנחנו נמצאים בטקס חגיגי של שינוי מבנה הבורסה, שיהפוך אותה למשהו הרבה יותר משמעותי... כולנו שותפים לחזון הזה של להפוך את הבורסה למשאב לאומי. חשוב מאוד להביא אותה למקום הטבעי לה כמשאב לגיוס הון". 

 

יו"ר ועדת הכספים ניסן סלומינסקי, נשא אף הוא דברים ואמר, כי "הבורסה היא אחת האלמנטים המרכזיים והחשובים בכלכלה. היא מקור צמיחה גדול ומקור לגיוס אשראי לעסקים הגדולים ומקווה שגם לקטנים, ולכן נפעל כדי להרחיב את הפעילות של הבורסה, להגדיל את המחזורים, לצמצם כמה שאפשר את עזיבת החברות ולהוסיף כמה שיותר חברות שיפעלו פה. זה מחולל צמיחה אדיר. דבר חשוב נוסף הוא לצמצם כמה שאפשר את הרגולציה, כדי שכמה שיותר חברות יחזרו לבורסה וכמה שפחות חברות יעזבו". 

 

עלות אחזקת הבניין - 28.5 מיליון שקל בשנה

עד כה שכנה הבורסה בשטח משרדי שכור בגודל של כ-6,500 מ"ר, שרובו המכריע בבניין ברחוב אחד העם 54. ההחלטה על המעבר התקבלה בשל התשתיות בבניין, שהוגדרו כ"ישנות ואינן מתאימות לצרכים של המערכות הטכנולוגיות המתקדמות הדרושות לתפעול הבורסה", וכן מגודל הבניין שלא אפשר התרחבות.

 

הבניין החדש נבנה במיוחד עבור הבורסה על מגרש שנרכש בשנת 2007. עלות התחזוקה השוטפת שלו עומדת על 28.5 מיליון שקל לשנה. הוא כולל 10 קומות משרדים, שבניית שתיים מהן טרם הושלמו. בבניין נבנה גם מרכז מחשבים בן 1,000 מ"ר, לעומת 500 מ"ר בבניין הקודם. עוד כולל הבניין גם מרכז מבקרים לתלמידים וסטודנטים ומרכז כנסים הכולל אולמות של עד 260 איש.


פורסם לראשונה 08/09/2014 09:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסי כהן
פתיחת משכן הבורסה החדש בת"א
צילום: אסי כהן
מומלצים