המונסון הכבד ביותר זה 50 שנה: כ-400 נהרגו
גשמים כבדים השקיעו את חבל קשמיר מתחת למים והביקורת על אוזלת ידן של הרשויות ההודיות והפקיסטניות לא מאחרת לבוא. כ-50,000 חולצו מבתיהם אך רבים עדיין לכודים על הגגות ומחכים לסיוע לנוכח השיטפונות
מניין ההרוגים בשיטפונות שפקדו את חבל קשמיר עלה היום (יום ג') ל-420, ואלפים נותרו לכודים על גגות הבתים בעקבות גשמי המונסון הכבדים ביותר שירדו באזור זה 50 שנה. במקביל, גוברת גם הביקורת על אוזלת ידן של הרשויות בהודו ובפקיסטן.
עוד חדשות בעולם :
פגישה עם אובמה? זה משעמם אותי. צפו
המהפכה הצרפתית: הנשים בטופלס נעלמות "המטוס שהתרסק נפגע ע"י אובייקטים רבים"
בצד ההודי של האזור המאובטח צבאית שמחלק את ההימליה, שקעו העיר סרינגר וכ-2,000 כפרים נוספים במי הגשמים. "הנזק מזעזע, אנשים לכודים על גגות בתיהם בשלושת הימים האחרונים בכמה חלקים בקשמיר", אמר גורם בכיר מהרשות ההודית לטיפול באסונות.
הבכיר הוסיף כי צוותים היו אמורים להיות משוגרים לאזור מוקדם יותר אך "הגשמים תפסו את כולנו לא מוכנים משום שלא הייתה שום אזהרה על ידי משרד החזאות. השיטפונות הפתאומיים הפתיעו אותנו".
משרד החיזוי הלאומי חזה כי יירדו גשמים כבדים בקשמיר בשבוע שעבר אולם נציבות המים המרכזית, שמפרסמת אזהרות מפני שיטפונות, לא הזהירה מפניהם וכלי התקשורת בהודו שטפו אותה בביקורת.
"אף אחד לא יכול להילחם בטבע"
כ-47,000 בני אדם פונו מבתיהם בהודו, ו-217 נהרגו. חיל האוויר ההודי שיגר יותר מ-550 טונות של ציוד ו-80 צוותים רפואיים הקימו שירותי רפואת חירום בבתי ספר ממשלתיים ומרכזים בריאותיים לאומיים.
השיטפונות הקשים הפכו למקרה ההומניטרי הראשון שאליו נדרש ראש הממשלה החדש נרנדרה מודי, בעוד בפקיסטן מתמודד ראש הממשלה נאווז שריף עם שבועות של הפגנות שמכוונות נגדו ומנסות לאלצו לפרוש מתפקידו.
כוחות צבא חילצו משפחות באמצעות סירות או דרך האוויר עם מסוקים לאחר שנהר ג'לום פרץ את הסכרים בסרינגאר, אולם רבים נותרו לכודים בבתיהם המוצפים.
מאות אלפי חיילים מצבא הודו מוצבים בקשמיר ומאיישים את הגבול עם פקיסטן. "למזלנו, היום לא ירד גשם בקשמיר ולכן הצלחנו לשלוח צוותים לאזור כדי לסייע לעשרות אלפי האזרחים שנעקרו מבתיהם", אמר דובר משרד
ההגנה ההודי.
בפקיסטן נהרגו 203 בני אדם באזור קשמיר. בכיר ברשות ניהול האסונות במדינה אמר כי התוכניות לטיפול במקרים כמו מונסון הפכו לבלתי שימושיות בשל הגשמים הכבדים כל כך. "אף אחד לא יכול להילחם בטבע", אמר הבכיר.
לפי נתוני הצלב האדום, גשמי המונסון השנה גרמו למותם של 1,000 בני אדם בהודו בלבד. לפני שנתיים נהרגו 5,000 בני אדם במדינה ההודית אוטראקהאנד. גם אז חטפו הרשויות ביקורת קשה על האיטיות בטיפול ההומניטרי באסון.