מקפצות לשום מקום: פארק מים נטוש באזור
מגלשות מים שרופות, שלטים שבורים, צמחיית גן פראית ובריכות שחייה ריקות המעלות תחושת עצב עמוק ובלתי מוסבר. אסף קמר חזר לפארק המים הנטוש של אזור. גם אתם צילמתם אתרים נטושים? שלחו לנו את התמונות והסרטים
הצלם ההולנדי ניקי פייג'ן התפרסם כשצילם תמונות מדהימות ומזעזעות בצ'רנוביל, ומאז מצלם אתרים נטושים בכל העולם. בעקבות ראיון ייחודי עמו ב-ynet, על היופי והאתגר שבצילום אתרי נופש רדופי רוחות ועל החוויות המצמררות שעבר בהם, החלטתי להתנסות גם אני בצילום אתרי נופש נטושים.
פייג'ן השתמש בגוגל ובתמונות לווין כדי לאתר את האתרים השונים וטס בין יבשות עשרות אלפי קילומטרים כדי לצלמם.
בעיות תקציב ובעיקר סקרנות אישית הובילו אותי לצלם בתוך פארק המים הנטוש, הסמוך לביתי, במועצה המקומית אזור.
המיתולוגיה המעורפלת של המקום מספרת כי הפארק של אזור היה פעיל בהצלחה בשנות ה-80, ושימח דור שלם של ילדים. עקב סכסוך משפטי עם אחת השכנות שהתלוננה על הרעש, הוצא צו סגירה למקום, ובהמשך הוא ננטש לחלוטין על ידי היזם.
שיטוט באתר הוא חוויה ייחודית. השלטים השבורים וצמחיית הגן הפראית מספקים הצצה מדויקת לצורה בה פעל הפארק בעבר. מעמדת הכניסה למגלשות המים השרופות, קל לדמיין את צהלות הילדים הנדחפים בתור, ובבריכות הריקות יש תחושה של עצב עמוק ובלתי מוסבר.
בכניסה למבנה המתפורר היססתי. הצלם ההולנדי הזכיר מפגשים עם רוחות רפאים, וצללי העצים ושורשיהם, שהשתלטו על מתחם המלתחות הנטוש, גרמו לי להרהר בשיפור עמדות לאחור מטעמים טקטיים.
כמי שמורגל בצילום אנשים ואקשן, הצילום בפארק המים הנטוש היה מעט קריפי. חוויה מוזרה בהחלט. בעקבות עבודותיו של פייג'ן, אנו מזמינים אתכם, גולשי ynet, לשתף אותנו בצילום מבנים נטושים ורדופי רוחות (תוך הקפדה מלאה על ביטחון אישי ועל חוקי מדינת ישראל). הצילומים המוצלחים יפורסמו כאן אצלנו.
צילמתם אתרים נטושים? שלחו לנו למייל tourism@ynet.co.il