לפיד: מוכן לתוספות חד פעמיות לביטחון, מתנגד להגדלת התקציב
הפגישה בין ראש הממשלה, ושרי האוצר והביטחון, הסתיימה מבלי שנרשמה תזוזה משמעותית בעמדות הצדדים. במשרד הביטחון עדיין דורשים תוספת של 11 מילארד שקל, בעוד שבאוצר מסכימים ל-2.5 מיליארד בלבד
- האוצר מתעקש: בלי העלאות מסים - הגירעון יעלה
- לפיד נגד התוספת המוצעת לביטחון: לא אסכים להעלות מסים
- בכירי משרד האוצר מפנים עורף לתכנית לפיד
- לפיד: לא נעלה מסים; פלוג תוקפת: זו סכנה לאזרחים
במהלך הפגישה לא נרשמה תזוזה משמעותית בעמדות הצדדים. במשרד הביטחון מוסיפים לדרוש כי תקציבם יעמוד ב-2015 על 62 מיליארד שקל, גידול של 11 מיליארד שקל בהשוואה לשנה זו. כמו כן, הציגו פקידי משרד הביטחון את העלויות של יישום הלקחים המבצעיים ממבצע "צוק איתן", שכוללים בין היתר הצטיידות בנמ"רים ומערכות מיגון מסוג "מעיל רוח" ופיתוח טכנולוגייה לאיתור והשמדה של מנהרות. עלות הצעדים עומדת על כ-10 מיליארד שקל שמבקשת מערכת הביטחון לפרוס על פני תקופה של 5 שנים.
בכירי האוצר חזרו בפגישה על עמדתם, שלפיה תקציב הביטחון צריך לגדול ב-2.5 מיליארד שקל בלבד לרמה של 53.5 מיליארד שקל. זאת, על מנת לאפשר לממשלה לשמור על מסגרת ההוצאה, להוסיף כ-5.5 מיליארד שקל לתקציבי המשרדים האזרחיים ולעמוד ביעד גירעון של 3.18% ללא העלאת מסים. שר האוצר ציין במהלך הדיון כי הוא אינו מתנגד להענקת תקציבים נוספים למערכת הביטחון, אולם הוא מעוניין שהתקציבים הללו יוענקו כתוספת חד-פעמית המיועדת לפרויקט מסוים, ולא כתוספת קבועה לתקציב הביטחון. כמו כן, סבור שר האוצר שיש לממן את התוספות הללו מהעלאה מבוקרת של הגירעון ולא מהעלאות מסים.
זמן ההכרעה בעניין התקציב הולך ומתקרב: ללא החלטה בנוגע לגודלו של תקציב הביטחון, לא ניתן לקבוע את תקציב המדינה לשנה הבאה. הצעת התקציב היית האמורה להיות כבר בשלבים מתקדמים של אישור בכנסת. עם זאת, אירועי מבצע "צוק איתן" והדיונים הממושכים בנוגע לתקציב הביטחון הביאו לכך, שעד היום הצעת התקציב אפילו לא הוצגה בפני שרי הממשלה.
על פי החוק, התקציב צריך להיות מוגש לכנסת עד תחילת נובמבר. במידה שלא אושרה הצעת תקציב עד תחילת השנה האזרחית, תעבור הממשלה להתנהל בתקציב זמני שבו כל משרד רשאי להוציא אחד חלקי שנים עשר מהתקציב שהוקצה לו בשנה שלפני כן.