מעטפה ובה 100 אלף פרנק: אישום השוחד נגד הרב פינטו
לב סעיפי האישום נגד הרב עוסק במתן שוחד לרעייתו של תת-ניצב אפרים ברכה, ובהצעות שוחד נוספות לקצין המשטרה. בעסקת הטיעון עם פינטו, שבמסגרתה יהפוך לעד מדינה נגד ניצב ארביב, נכתב: "הובאו בחשבון פעולותיו לטובת נזקקים"
מתן שוחד בסך 400 אלף שקל לתת-ניצב אפרים ברכה, הצעת שוחד בסכום דומה ושיבוש מהלכי משפט, אלה העבירות שעומדות במוקד כתב האישום שהוגש היום (ד') נגד הרב יאשיהו פינטו. כתב האישום, שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב, מתבסס על עסקת טיעון עם הרב, שבמסגרתה הוא צפוי להפוך לעד מדינה נגד ניצב (בדימוס) מנשה ארביב, ולהודות באישומים המיוחסים לו.
הפרקליטות תבקש להטיל על הרב פינטו שנת מאסר בפועל, בעוד צוות ההגנה שלו יפעל להחלת עונש שלא יכלול מאסר בפועל. ארביב עצמו צפוי להיחקר בקרוב באזהרה בחשד לקבלת טובות הנאה. אם יוחלט להגיש נגדו כתב אישום, צפוי פינטו להעיד נגדו גם בבית המשפט. בעסקה, שחתימתו של פינטו עליה פורסמה לראשונה ב-ynet, נכתב כי הפרקליטות "הביאה בחשבון את נסיבותיו האישיות של פינטו לרבות פעילותו במסגרות שונות לטובת נזקקים". בהסכם בין הצדדים צוין גם כי לא יוגש כתב אישום נגד אשתו של פינטו.
על פי כתב האישום, הרב גילה על קיום חקירה סמויה נגד עמותת "שובה ישראל" בזמן שהוא עמד בראשה. הוא החל לאסוף מידע על החקירה, על החוקרים ועל קציני משטרה בכירים, והחליט במקביל לשבשה. כך, לדוגמה, פנה פינטו ב-2012 לדוד סימן טוב שעבד בעמותה, והעניק לו 150 אלף שקל כדי שיימנע מלספר לחוקרים על הידוע לו.
חלקו השני של כתב האישום מתמקד ביחסיו של הרב עם ברכה. השניים הכירו במסגרת אירועים תורניים שערך פינטו, ועם השנים התהדק הקשר ביניהם. בפברואר 2012, נכתב, החליט הרב להעניק לברכה טובות הנאה כדי שזה יסייע לו ולרעייתו להתגבר על חקירת העמותה. הוא הגיע לביתו והציע להעניק לו תפילין שהיו בשימושו האישי, אך ברכה התנה את קבלת התפילין בכך שישלם עליהם.
100 אלף פרנק שוויצרי במעטפה
הרב הגביר את ניסיונותיו לאחר שהוא ורעייתו נחקרו באזהרה. באוגוסט 2008 הוא נפגש עם ברכה בסוויטה של הרב פינטו במלון הילטון בתל אביב, ושאל אותו על החקירה ואם יוגש נגדו כתב אישום. ברכה לא שיתף את הרב במידע, ולכן החליט פינטו לתת לו טובת הנאה ניכרת. הוא הציע לברכה 200 אלף דולר כדי ליצור אצלו מחויבות כלפיו, לקבל מידע מהחקירה וסיוע אחר. ברכה סירב לקבל את הכסף ואף דיווח על הצעת השוחד.
בספטמבר 2012 נפגשו השניים שוב במלון, והרב חזר על בקשתו וביקש לקבל מידע חסוי מהחקירה. הוא התמקד בשיתוף הפעולה של החוקרים עם מקביליהם בארצות הברית וקרא לברכה שלא לתת אמון במפקדו יואב סגלוביץ'. ברכה לא שיתף פעולה עם הרב. הרב ביקש שרעייתו של ברכה תיפגש עמו ועם רעייתו ולחש באוזנו "200 אלף דולר".
מעט לאחר מכן נפגשו הנשים, ורעייתו של פינטו אמרה לרעייתו של ברכה כי "הם חייבים לתת-ניצב את חייהם, שהוא מלווה אותם בתקופות קשות בחייהם ושהרב סומך רק עליו". בהמשך היא העבירה לה מעטפה ובה 100 אלף פרנק שוויצרי במזומן (כ-400 אלף שקלים), וציינה כי הרב אמר לה כי לאחר חג סוכות הוא רוצה להעניק לבעלה סכום כסף נוסף. בשיחות טלפון נוספות לאחר המקרה המשיך הרב להציע שוחד לברכה וביקש מידע על החקירה, וברכה המשיך לסרב.
חסידי הרב פינטו, שמיוצג על ידי עורכי הדין רועי בלכר, אלי זהר, משה מזור ואיל רוזובסקי, הגיבו להסכם בשאט נפש, כהגדרתם. "אנו מכבדים את החלטת פרקליטי הרב, שהתקבלה בעקבות סירובה העיקש של הפרקליטות לחקור באומץ וללא משוא פנים את החשדות המיוחסים לברכה", הסבירו. "לאורך השנתיים האחרונות נחשפנו למסכת עיוותים וחוסר צדק משווע. נוצר מצב אבסורדי שהנחקר חוקר את עצמו, המערכת מתאמצת לגונן על אנשיה תוך רמיסת הצדק וכללי היושר הבסיסיים".