שיא: 7% עלייה במספר המיליארדרים בעולם
מספר המיליארדרים בעולם עלה השנה ב-7% ל-2,325 איש, והונם הכללי צמח ב-12% ל-7.3 טריליון דולר. מרבית המיליארדרים - אמריקאים
כתבות נוספות בערוץ כלכלה בעולם :
"שליש מעובדי האלקטרוניקה במלזיה מועסקים בתנאי עבדות"
OECD מקצץ את תחזיות הצמיחה לאירופה
בגלל הגירעון: צרפת תמכור את המונה ליזה?
רוב המיליארדרים הם אמריקאים, וכך גם רוב המצטרפים החדשים לרשימה - 57 מתוכם. מוקדי מיליארדרים נוספים הם אסיה, אמריקה הלטינית וכן האיים הקריביים. הונם המצרפי של כל המיליארדרים גדל ב-12% ל-7.3 טריליון דולר - סכום העולה על שווי השוק המצרפי של כל החברות הכלולות במדד הדאו ג'ונס למניות התעשייה.
"הקבוצה הצומחת בקצב המהיר ביותר בקרב המיליארדרים, במונחים של מקור ההון, היא זו של אנשי העסקים שירשו רק חלק מכספם ואת היתר הרוויחו באמצעות יזמות אישית", נאמר בדו"ח. בנוסף צוין כי 63% מהחברות שבידי המיליארדרים הם בבעלות פרטית.
לעומת זאת, המגמות בקרב המיליארדרים בשווקים המתעוררים מעורבות - באפריקה ההון המצרפי של המיליארדרים ביבשת גדל, אולם מספרם הכולל פחת, בעיקר בשל מצב סוציו-פוליטי בלתי יציב. מגמה דומה ניתן לראות במזרח התיכון.
רובם לא הרוויחו את המיליארד הראשון לפני גיל 40
נתונים נוספים מהדו"ח: הגיל הממוצע של המיליארדרים הוא 63, ושוויים הוא 3.1 מיליארד דולר בממוצע. רוב המיליארדרים לא הרוויחו את המיליארד הראשון לפני גיל 40.
כמעט 90% מהמיליארדרים הגברים נשואים, 6% גרושים, 3% רווקים ואילו יתר ה-2% אלמנים. כמו כן, מיליארדרים גברים עושים את כספם בעיקר בתחומי הבנקאות, התאגידים התעשייתיים, נדל"ן, ייצור וטקסטיל, ביגוד ומוצרי יוקרה.
ובאשר למיליארדריות - רק 65% מהן נשואות, 10% גרושות, 4% רווקות ואילו 21% אלמנות. גם הן פועלות בתחומים דומים לאלו של הגברים, אולם פעילות בשיעור רב בהרבה בתחומי הפילנתרופיה והארגונים החברתיים.