ראש ממשלת בריטניה: שימרנו את ארצנו מאוחדת
לאחר שלמעלה מ-55% מהסקוטים הצביעו נגד עצמאות במשאל עם, אמר דיוויד קמרון כי הדיון בסוגיה הוסדר לדורות הבאים. "עכשיו הגיע הזמן שהממלכה הבריטית תתכנס ביחד ותמשיך קדימה", הוא אמר. מנגד, אמר ראש ממשלת סקוטלנד שתומך בעצמאות אמר כי הוא מקווה שהפרלמנט הבריטי ירחיב את סמכויות הממשלה הסקוטית
בלונדון מרוצים מהבעת האמון של הסקוטים בבריטניה מאוחדת: ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, אמר הבוקר (יום ו') כי התחייבויותיו לסקוטלנד ייענו במלואם, לאחר שתושבי סקוטלנד הצביעו נגד עצמאות מבריטניה במשאל עם. בנאום לאחר פרסום התוצאות שמהן עולה רוב של 55.3% לעומת 44.7% נגד עצמאות סקוטלנד, הכריז קמרון: "הדיון בסוגיה הוסדר לדורות הבאים: ללא וויכוחים, ללא בחירות חוזרות - זהו רצון העם". לדברי קמרון, "זה היה שובר את ליבי לראות את הממלכה מגיעה לסופה". בסך הכול הצביעו 2,001,926 מצביעים נגד העצמאות ו-1,617,989 בעדה.
קמרון, שהתייצב מול המצלמות בדאונינג 10, הוסיף: "התוצאה ברורה. שימרנו את ארצנו מאוחדת וכמו מיליוני בני אדם אחרים אני מאושר". ראש ממשלת בריטניה אמר עוד כי הוא שמח מאוד שהממלכה תישאר מאוחדת.
"אני יודע שאנשים מרחבי המדינה, ומכל העולם, שותפים איתי בתחושה בגלל כל מה שהצלחנו להשיג בעבר ומה שאנו צפויים לעשות בעתיד. עכשיו הגיע הזמן שהממלכה הבריטית תתכנס ביחד ותמשיך קדימה", הוא אמר. קמרון הודה כי הוא "תומך נלהב" של רעיון הממלכה המאוחדת. "רציתי יותר מכל דבר אחר שהיא תמשיך להיות מאוחדת, אבל אני גם דמוקרט - וזה היה נכון לכבד את דרישת תנועת הלאומיות הסקוטית לתת לעם את האפשרות להחליט".
קמרון הצהיר: "הוויכוח הוכרע לדור שלם. שמענו את רצון העם הסקוטי, סקוטלנד הצביעה למען פרלמנט סקוטי חזק יותר, שנתמך על ידי העוצמה והביטחון של הממלכה המאוחדת". ראש ממשלת בריטניה ביקש להודות לצד המפסיד, מחנה "כן" לעצמאות, "על מאבק שנוהל היטב". לדברי קמרון, "אנחנו קשובים לכם - עכשיו יש לנו הזדמנות גדולה לשנות לטובה את הממשל של העם הבריטי".
בהתבטאות שנועדה להרגיע את תומכי העצמאות, הבהיר קמרון חד משמעית: "לאלו בסקוטלנד שסקפטיים בנוגע לקיום ההבטחות, אני אומר זאת: "נעביר סמכויות לפרלמנט הסקוטי במושב הבא של הפרלמנט".
אליסטר דרלינג, מנהיג מחנה "לא" לעצמאות סקוטלנד, הצהיר בנאום ניצחון כי "מדובר ביום רב חשיבות לסקוטלנד ולממלכה הבריטית כולה". הוא הודה למצביעים שבחרו להישאר בממלכה הבריטית: "הקול השקט אמר את דברו".
ראש ממשלת סקוטלנד, אלכס סלמונד, שהוביל את התנועה למען עצמאות מבריטניה הודה בהפסדו במשאל העם ואמר כי הוא מקבל את הכרעת התושבים. בנאום בפני קהל תומכיו המאוכזבים הצהיר סלמונד כי הוא מצפה שהפרלמנט הבריטי ירחיב במהרה את סמכויות הממשלה הסקוטית, כפי שהתחייבו.
בעיר גלזגו - מחוז ההצבעה הגדול ביותר - זכו דווקא תומכי הפיצול - שקיבלו 53.5%. מנגד באדינבורו 61.1% מהצביעים התנגדו לעצמאות. בעיר אברדין ניצחו מתנגדי העצמאות, שזכו ל-58.61% מקולות הבוחרים. במחוז קלקמננשייר, 53.8 אחוזים מתושביו התנגדו לעצמאות סקוטלנד, בעוד 46.2% תמכו בה. במחוז שטלנד נרשמו 63.7 אחוזים למחנה ה"לא" ו-36.3 אחוזים למחנה ה"כן".
במחוז אינברקלייד: 59.08 אחוזים בעד, 49.92 אחוזים נגד. במחוז צפון לנקשייר זכו תומכי העצמאות ברוב דחוק של 51.1%.
במחוז איליאן סיאר 53.42% הצביעו נגד, 46.58% הצביעו בעד. אורקני: 67.2% נגד, 32.8% בעד. מחוז דאנדי: 57.35% בעד, 42.65% נגד. מחוז ווסט דומברטון: 54% בעד, 46% נגד. באיי אורקני הצביעו נגד העצמאות 67.2% מהמצביעים. בפייף, אחד המחוזות הגדולים, הצביעו 55.05% נגד העצמאות. שיעור ההצבעה הכללי במחוזות שנספרו עומד על 84.5%.