שתף קטע נבחר

 

דיל אפגני: המועמדים לנשיאות יחלקו השלטון

לאחר 3 חודשים של האשמות בזיופים ומשבר פוליטי, חתמו שני היריבים על הקמת ממשלת אחדות לאומית. שר האוצר לשעבר אשרף ראני יושבע בקרוב לנשיא ושר החוץ לשעבר עבדאללה עבדאללה יתמנה לראש הרשות המבצעת

שני המועמדים היריבים לנשיאות אפגניסטן חתמו היום (יום א') על הסכם לחלוקת שלטון לאחר שלושה חודשי סכסוך ואי-הסכמה על תוצאות הסיבוב השני בבחירות לנשיאות שנערך ביוני. הסכסוך בין השניים גרם למשבר פוליטי חריף והקשה את נסיגת הכוחות האמריקניים והזרים מהמדינה.

 

עוד חדשות בעולם :

חודורקובסקי: אנהיג את רוסיה אם יבקשו ממני

שרי הגנה לשעבר נגד אובמה: חיזק את דאעש

נלחמים באבולה: סיירה לאון בעוצר

 

שר האוצר לשעבר אשרף ראני אחמדזאי, שיהפוך בקרוב לנשיא אפגניסטן, חתם על הסכם לממשלת אחדות לאומית ביחד עם שר החוץ לשעבר עבדאללה עבדאללה. עבדאללה עצמו יכהן בתפקיד ראש הרשות המבצעת בשנתיים הקרובות. ההסכם נחתם בנוכחות הנשיא היוצא חמיד קרזאי. המשא ומתן בין הצדדים נמשך כמה שבועות אחרי שכל צד האשים את האחר בזיופים בבחירות.

 

ניצחון גדול למזכיר המדינה האמריקני שהציע לחלוק את השלטון. קרי, ראני (במרכז) ועבדאללה (צילום: AP) (צילום: AP)
ניצחון גדול למזכיר המדינה האמריקני שהציע לחלוק את השלטון. קרי, ראני (במרכז) ועבדאללה(צילום: AP)
הסכם חלוקת השלטון באפגניסטן נחשב לניצחון גדול של מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי, שבמהלך ביקורו במדינה בחודש יולי הצליח לשכנע את שני המועמדים היריבים להסכים עקרונית לחלוקת השלטון.

 

קרזאי עוזב אחרי 13 שנות נשיאות

טקס השבעת הנשיא החדש, במקום קרזאי, צפוי בימים הקרובים. קרזאי עמד בראש המדינה מאז סוף 2001.

 

אחמדזאי קיבל בבחירות הקודמות לנשיאות ארבעה אחוזים מהקולות. חודשים ספורים לאחר מתקפת הטרור בארצות הברית ב-11 בספטמבר 2001 התפטר מתפקידיו במוסדות הבינלאומיים ושב למולדתו, ושם הפך ליועץ לנשיא קרזאי. הוא מהמצדדים בהשארת כוחות ארצות הברית על אדמת אפגניסטן מעבר לשנת 2014.

 

בתפקיד מאז 2001. קרזאי (צילום: AP) (צילום: AP)
בתפקיד מאז 2001. קרזאי(צילום: AP)

קרזאי לא התמודד בבחירות האחרונות משום שהחוקה מגבילה את כהונת הנשיא לשתיים בלבד. הנשיא הנבחר יעמוד בפני אתגר גדול במיוחד - הובלת אפגניסטן לאחר נסיגת הכוחות הזרים ממנה עד סוף השנה, הפיכתה לעצמאית יותר לאחר יותר מעשור של שליטה צבאית זרה שהחלה בעקבות פלישת ארצות הברית ב-2001.

 

הכוחות הזרים צפויים לסגת מאפגניסטן ב-31 בדצמבר ולהותיר את השליטה הביטחונית על כוחות הצבא והמשטרה המקומיים, שעברו הכשרה וקיבלו מימון ממדינות המערב. אלא שבעולם יש גורמים רבים המטילים ספק במוכנות של הכוחות האפגניים לעמוד לבדם מול האתגרים הרבים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ישלטו ביחד. ראני (משמאל) ועבדאללה
צילום: AFP
מומלצים