דאעש וא-נוסרה על הכוונת: "עשרות הרוגים"
צבא ארה"ב וכמה מדינות ערביות פתחו לראשונה בתקיפות אוויריות נגד ארגוני המורדים האיסלאמיסטיים בסוריה. דמשק: "סוריה תומכת בכל מאבק בטרור ומתעקשת על הקפדה על שמירת החוק הבינלאומי וריבונות המדינה"
עוד חדשות בעולם:
סין: חוקר שהטיף לדיאלוג נשלח למאסר עולם
החטוף הבריטי לאובמה: היזהר מעוד וייטנאם
נתנו שואו: קדאפי והג'ט לג, ערפאת והאקדח
דם ברחובות צנעא: 340 נהרגו, גופות נרקבו
לאחר שהפנטגון הודיע על התקיפות האמריקניות בסוריה, הודיע משרד החוץ הסורי כי "דמשק תומכת בכל מאמץ בינלאומי במאבק נגד דאעש וג'בהת א-נוסרה". "סוריה תומכת בכל מאבק בטרור ומתעקשת על הקפדה על שמירת החוק הבינלאומי והריבונות של המדינה", נמסר בנוסף.
תושבי א-רקה בורחים
משרד ההגנה האמריקני הודיע כי בתקיפות האוויריות בסוריה שוגרו 47 טילים מונחים מדגם טומהוק מספינות מלחמה שמוצבות בים האדום ובצפון המפרץ הפרסי. במבצע הצבאי במדינה הערבית משתתפים גם מפציצים ומל"טים של חיל האוויר האמריקני. ארה"ב מסרה כי רק הלילה הושמדו כמה עשרות מטרות של דאעש באזור א-ראקה, דיר א-זור וחסקה. גורמים רשמיים בממשל האמריקני דיווחו כי חמש מדינות ערביות הצטרפו לתקיפה האמריקנית - קטאר, סעודיה, ירדן, איחוד האמירויות ובחריין.
עדי ראייה סיפרו כי תושבים רבים בעיר א-רקה ברחו מבתיהם בעקבות התקיפות האמריקניות באזור. "בשעה שאנחנו מדברים יש אקסודוס המוני של אנשים מחוץ לא-רקה. אנשים בורחים לאזורים הכפריים", סיפר אחד מתושבי העיר בשיחת טלפון עם סוכנות הידיעות רויטרס.
היסטוריה: מנהיגי בריטניה ואיראן ייפגשו לראשונה מאז 1979
ובאותו עניין, ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון יפגוש ביומיים הקרובים בניו יורק את נשיא איראן חסן רוחאני, ויבקש ממנו לסייע במלחמה בדאעש. תהיה זו הפעם הראשונה שמנהיגי שתי המדינות נפגשים מאז המהפכה האיסלאמית באיראן ב-1979.מקור בלשכתו של ראש ממשלת בריטניה מסר לסוכנות הידיעות רויטרס שקמרון יפגוש את רוחאני בשולי כינוס העצרת הכללית של האו"ם. הדיווח על הפגישה ההיסטורית בין שתי המדינות שיחסיהן התערערו מאוד בשנים האחרונות התפרסם כמה שעות אחרי שארצות הברית וכמה מדינות ערביות תקפו מהאוויר יעדים של דאעש בסוריה.
במהלך שהותו בניו יורק ינסה קמרון לחזק את התמיכה בפעולה בינלאומית נגד דאעש ולהבהיר את עמדת ארצו בנוגע לתקיפות מהאוויר, דבר שממנו ניסתה לונדון להימנע עד כה.
קמרון צפוי לבקש מרוחאני להסיר את תמיכתו בנשיא סוריה בשאר אסד, ויאמר לו שפיתוח נשק גרעיני בלתי מתקבל על הדעת. הוא גם יבקש ממנו להצטרף לקואליציה הבינלאומית נגד דאעש.
בחודש יוני הודיעה בריטניה שתפתח מחדש את שגרירותה בטהרן לאחר הפסקה של יותר משנתיים וחצי. פתיחת השגרירות הבריטית התאפשרה בעקבות בחירתו של רוחאני לנשיא איראן. בלונדון מחשיבים את הנשיא האיראני לאדם יחסית מתון ולמי שאפשר לנהל איתו משא ומתן רציני.
במהלך ביקורו בניו יורק צפוי קמרון לפגוש גם את חברו הקרוב, נשיא ארצות הברית ברק אובמה. השניים ידונו באפשרות של הצטרפות בריטניה לתקיפות האוויריות נגד יעדים של דאעש בסוריה. קמרון כבר אותת בעבר שהוא יזדקק לאישור הפרלמנט בלונדון לשלוח מטוסי קרב לתקיפות במדינה הערבית.
ארגון "המדינה האיסלאמית" שולט על כשישה מיליון בני אדם וכשליש משטחו הוא שטח סורי. הארגון הצליח לכבוש בימים האחרונים כפרים כורדיים בצפון סוריה וגרם לבריחתם של כ-130 אלף כורדים לטורקיה.
עם תחילת התקיפות האוויריות בסוריה נכנסת ארה"ב לשלב חדש של מעורבות במלחמת האזרחים המתמשכת במדינה הערבית מאז מרס 2011. אובמה התנגד לפעולה אמריקנית בסוריה, אבל הלחץ עליו לשנות את עמדתו הלך וגבר בעקבות ההתקדמות המהירה וכיבושי השטחים של דאעש בסוריה ובעיראק תוך שימוש בהוצאות להורג בעריפת ראשים של מקומיים וזרים כדי להרתיע את העולם.