שתף קטע נבחר

 

שיעור צפון קוריאני: כך תשוחחו בסלולרי

"השימוש הגובר בניידים הביא לנטייה לזנוח את אתיקת השיחה", נכתב במאמר שפורסם בדיקטטורה המבודדת המלמד איך לנהל שיחה מנומסת. הפתיח האידיאלי: "האם זה אתה, ידידי יואנג-צ'יאול?"

צפון קוריאה היא מדינה עם מדיניות תקשורת נוקשה מאוד כלפי אזרחיה ולא נחשבת מקום עם שאיפות טכנולוגיות מתקדמות במיוחד. עם זאת, הפופולריות הגוברת של טלפונים ניידים הגיעה גם למדינה האסייתית המבודדת כמעט לחלוטין משאר העולם, ואילצה את המשטר לפרסם כתבה עם הנחיות לשימוש נכון בטלפונים ניידים וכללי התנהגות לשיחה מנומסת.

 

עוד חדשות בעולם :

בלגרד: מצעד הגאווה נערך ברחובות ריקים

"בושם צ'ה גווארה"? ממשלת קובה זועמת

צרפת: הישג לימין הקיצוני בבחירות לסנאט

 

הכתבה המדוברת פורסמה במגזין תרבות רבעוני וכותרתה "כללי התנהגות של השפה בשיחות טלפון". היא הגיעה לידיה של סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ", ושם דווח כי הכתבה מפרטת את יסודות השיחה ומכתיבה את חוקיה הבסיסיים. "השימוש הגובר בטלפונים ניידים הביא לנטייה בקרב חלק מהאנשים לזנוח את האתיקה הבסיסית בשימוש בטלפון", נכתב בתחילת המאמר.

השליט קים ג'ונג און בודק "סלולרי מתוצרת עצמית" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
השליט קים ג'ונג און בודק "סלולרי מתוצרת עצמית"(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
הכתבה מזכירה לקוראיה שלהבדיל מטלפונים נייחים, אנשים יכולים לראות מי מתקשר אליהם,

אך עם זאת עדיין כדאי לציין את שמך בתחילת השיחה כדי שיוסר כל ספק וכדי לצמצם "פטפוט מיותר". אם האדם בצד השני של הקו לא מציג את עצמו, פעולה שכמובן חורגת מנורמות השיחה המקובלות, האחריות נחה על הנמען לוודא שהוא מדבר עם האדם הנכון. הכתבה מציעה להגיד בתחילת השיחה משהו בסגנון "הלו? האם זה אתה, ידידי יואנג-צ'יאול?", וטוענת כי משפט פשוט מסוג זה יעשה את העבודה.

 

הכתבה מעלה היבט מעניין שמדגיש כמה דברים שיכולים להיות אוניברסליים. היא ממליצה למשתמשי הטלפון הנייד לא לדבר בקול רם מדי ולא להתווכח במקומות ציבוריים והומי אדם, זאת מכיוון שדבר זה נחשב "חסר התחשבות והתנהגות בלתי מנומסת".

 

כ-2.5 מיליון אנשים בצפון קוריאה נרשמו לשירותיה של מפעילת הסלולר במדינה, קוריולינק, מאז שהושק השירות בשנת 2008, ומנוייה העיקריים של החברה הם עשירי האזרחים. טלפון נייד בסיסי יכול לעלות עד כחמישית מהמשכורת השנתית הממוצעת.

 

המשטר הדיקטטורי שולט ביד קשה בכל המידע המועבר בתוך המדינה וממדינות אחרות אליה, כמו גם מתוך צפון קוריאה אל מדינות אחרות; ניסיונות מצד אזרחיה ליצור קשר עם העולם שמחוץ למדינה יכולים אף להוביל לגזר דין מוות. שיחות בינלאומיות בטלפונים ניידים, כמובן, אינן מורשות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און
צילום: רויטרס
מומלצים