שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

מדריך לסטודנט: 15 חוקי זהב לניהול הזמן

המטלות האקדמיות יכולות להשתלט בקלות על חייו של הסטודנט ולהשאיר אותו בתחושת חוסר שליטה. תכנון מראש יעזור לכם לוודא שאתם עומדים במטלות, וגם יאפשר לכם ליהנות מדברים אחרים בלב שקט. הנה כמה חוקים בסיסיים לניהול נכון של הזמן

כל סטודנט מתלונן על קושי בניהול הזמן. הלימודים, העבודה והחיים צריכים להשתלב זה בזה, וכל אחד מהם בנפרד יכול למלא את הזמן לחלוטין בעצמו.

  

לטורים נוספים של רן שמשוני:

המתמטיקה עושה לכם צרות? כך תנצחו אותה

בלי טריקים: כך תזכרו את החומר לבחינה

רוצים לשפר ציונים? נתחו את השנה שחלפה

 

אם לא מתכננים את זמני הלימוד כמו שצריך (וגם מבצעים אחר כך), הלימודים יכולים להשתלט בקלות על תחומים אחרים בחיים ולהשאיר אתכם בתחושת חוסר שליטה. תכנון מראש של זמנים המוקדשים ללימודים יכול לעזור לכם לוודא שאתם עומדים במטלות האקדמיות שלכם, כך שתדעו בדיוק איפה אתם עומדים ותוכלו ליהנות מזמן שמוקדש לדברים אחרים בלב שקט.

 

הניסיון מראה שאי אפשר להתחמק מלתכנן (בכתב!) את זמני לימוד. זה דורש בערך רבע שעה בשבוע - ושווה את משקלו בזהב. מהר מאוד אחרי תחילת הסמסטר אנחנו כבר יודעים להעריך מהן המשימות בכל קורס, כמה זמן בערך הן אמורות לקחת ואיך הן מפוזרות לאורך הסמסטר. השתמשו בידע הזה והרכיבו לכם לוח זמנים שיעזור לכם לסיים את הסמסטר בלי הלשון בחוץ.

 

כתבות נוספות בערוץ הלימודים :

50% מהאקדמאים היו משנים את לימודיהם

דירוג QS: העברית מובילה, הטכניון צונח

אוניברסיטת הרווארד מחפשת ישראלים

 

איך מתכננים נכון את הזמן? אין דרך אחת שמתאימה לכולם, אבל יש כמה חוקים בסיסיים שיכולים לעזור לכם לנהל את הזמן בצורה נבונה:

 

1. חוק מרפי: אם משהו אמור להשתבש - הוא ישתבש. לכן כדאי מאוד לבצע מטלות כמה שיותר מוקדם ולא יום לפני שצריך להגיש אותם.

 

2. חוק המיקוד: נצלו את שעות הערנות כדי לבצע משימות שדורשות מחשבה וריכוז. את המשמרת בבית הקפה תקבעו לשעה שבה אתם ממילא לא בתפקוד.

 

3. חוק ה"דד-ליין": אם לא נקציב למשימה כלשהי זמן סיום, נמשיך לבצע אותה לנצח. לכן יש לקבוע מועד סיום לכל משימה ומטלה. חוק זה חשוב בעיקר בכל מה שנוגע להגשת עבודות,בדגש על עבודות סמינריוניות ואפילו תזה. זה מיותר וגם מעצבן לשלם שכר לימוד לסמסטר נוסף רק כי לא הגשתם עבודה בזמן.

 

4. חוק המשולש: אם דחיתם מטלה כלשהי שלוש פעמים, היא כנראה כבר לא תושלם לעולם. אל תיכנעו לנטייה הטבעית של כולנו להשקיע בעיקר במה שאנחנו אוהבים. כדאי להתייצב באומץ מול משימות פחות רצויות בזמן המתוכנן להן ואז ליהנות מכך שלא תצטרכו לחשוב עליהן שוב.

 

5. חוק המנוחה: זכרו לתכנן גם את החופשות וההפסקות, אחרת לעולם לא תגיעו אליהן. לא מדובר בפינוק - אם לא לוקחים הפסקות נשחקים ומהר.

 

6. חוק הקישור (מתאים בעיקר לקורסים הומאניים): קבעו לכל פעילות שעה ספציפית. ההחלטה להקדיש את שעות אחרי הצהריים ביום שני ללימודים עמומה מדי. קבעו זמן מדויק (משעה X עד שעה Y), ונושא שתעסקו בו.

 

7. חוק העמימות: בתחומי לימוד ריאליים כדוגמת חשבון אינפיניטסימאלי או משוואות דיפרנציאליות חלקיות (מד"ח), קשה מאוד לנבא כמה זמן ייקח לסיים דף שבועי. לכן יש לתכנן את הזמן עם מרחב עמימות המאפשר גמישות בתכנון שעות הלימוד השבועיות.

 

8. חוק המודעות העצמית: היו הוגנים עם עצמכם ואל תקבעו מועדי לימוד בזמנים לא מעשיים, או בחוסר התאמה לכמות העבודה. אי אפשר לכתוב פרו-סמינריון ביום אחד, ואם אתם אוכלים בצהרי שבת ארוחה גדולה וכבדה כנראה שבשעות שאחריה לא תצליחו לגרור את עצמכם לעשות תרגיל בסטטיסטיקה.

 

9. חוק ההתייעלות: אחרי שהשקעתם בתכנון והתחלתם ליישם במסירות, עצרו מדי פעם ובדקו אם התכנון אכן מתאים לצרכים וליכולות שלכם. נסו לשנות ולעשות התאמות במקומות שבהם אתם מרגישים שהדברים לא עובדים באופן מיטבי - ניהול זמן נכון הוא עניין תהליכי.

 

בהצלחה!

 

הכותב הוא מומחה למיומנויות למידה, ממקימי חברת פסיפס ובעל ניסיון של 15 שנה בהנחיה והקניה של מיומנויות למידה להורים, סגלי חינוך, סטודנטים ותלמידים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד רן
אילוסטרציה
צילום: אלעד רן
רן שמשוני
מומלצים