שתף קטע נבחר

 

גם צרפתים מהגרים: "אי אפשר להצליח"

מגמת הגירה שלילית מעיבה על החברה הצרפתית וכוללת צעירים, אנשי עסקים, פנסיונרים ועשירים. "העול הכלכלי מעיב על הדורות הבאים", אמרו מחברי דו"ח רשמי בנושא

צרפת, סמל להנאות החיים ואחת המדינות היפות והמתוירות בעולם, ניצבת בפני משבר הגירה שלילית. כ-2.5 מיליון צרפתים חיים כעת מחוץ למדינתם, ורבים נוספים מצטרפים אליהם מדי שנה.

 

"העוזבים חשו שההצלחה בלתי אפשרית", אמר לוק שאטל, יו"ר ועדת ההגירה שצפויה לפרסם את מסקנותיה בהמשך השבוע. בראיון לעיתון "לה פיגארו" הוא הצביע על "מנטליות עצלה, לחץ פיסקאלי אבסורדי, היעדר תמריצים ועול כלכלי שצפוי להעיב על הדורות הבאים". דו"ח ההגירה האמור עורר כבר מחלוקת פוליטית פנימית בקרב חברי הוועדה והוביל לחיבור "דו"ח-נגד" מצד האגף הפוליטי הימני בה. "הם לא הצליחו להוכיח שחל זינוק בהגירה השלילית בימי פרנסואה הולנד", הסביר יאן גאלוף.

 

כך או כך, זרם העוזבים הקבוע אינו נתון במחלוקת, והוא כולל אזרחים מכל מעמדות החברה ובכל הגילאים - צעירים שמחפשים עבודה בארצות אחרות, יזמים ופנסיונרים. מלבדם, עזבו ב-2012 גם כ-600 אזרחים שהיו אמורים לשלם מסים על נכסים בגובה של יותר מ-800 אלף אירו.

 

דו"ח קודם של משרד החוץ הצרפתי, שפורסם בסוף ספטמבר, קבע כי היעדים המועדפים על העוזבים הם בריטניה, שווייץ, ארצות הברית, בלגיה וגרמניה. על פי הערכות, כ-400 אלף צרפתים חיים בלונדון לבדה, מספר השווה לאוכלוסיית העיר השישית בגודלה בצרפת.

 

הצרפתים לא מייחסים חשיבות רבה מדי למספר המהגרים, ומתמקדים בכיוון המגמה - עלייה שנתית של שני אחוזים במספר העוזבים. "הצעירים חשים שהם תקועים", אמרה נציגת אחד מארגוני העובדים במדינה, שרשמה לאחרונה שיעור אבטלה של עשרה אחוזים. "אנשי העסקים מתלוננים על יחסי העבודה המורכבים ועל כללי המס האגרסיביים, ואילו הפנסיונרים משלמים פחות מסים בחו"ל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: suttersrock
מגדל אייפל בפריז
צילום: suttersrock
מומלצים