סוכה לבנות: הכי זעירות, הכי מרהיבות
הסוכה לאנשים העסוקים, הסוכה לאנשים השקופים, הסוכה למחוסרי הבית, הסוכה לאקולוגים והסוכה לטרמפיסטים. רק 40x40 סנטימטרים של סוכות, בתערוכת "סוכות מדברות" ב"בית אבי חי", צפו בתמונות המרהיבות
במהלך חוה"מ סוכות, מתקיימת ב"בית אבי חי" בירושלים, תערוכת דגמי הסוכות המוקטנים "סוכות מדברות". התערוכה שהכניסה אליה ללא תשלום, מציגה עשרות דגמי סוכות שנוצרו ע"י אנשים פרטיים וקבוצות מאורגנות. מתוך עשרות הדגמים שנבנו, נבחרו לתערוכה כשלושים דגמים של סוכות בעלי נושאים המעסיקים כמעט את כולנו באופן כלשהו.
<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו >>
בין הסוכות המיוחדות המוצגות השנה בתערוכה, קיימת הסוכה "בסוכות תשבו כל השנה" - סוכת נשים הנאבקות למען הדיור הציבורי, "סוכת הקופסה השחורה" - סוכה בצורת קופסה שחורה - המבטאת את האין סופיות ביקום, "סוכה סולארית" - המעודדת שימוש בחומרים המקדמים את איכות הסביבה, וכן סוכה העוסקת בשעונים ובמירוץ נגד הזמן - בעיקר אצל נשים המתפעלות בית עם ילדים ואף יוצאות לעבודה במשרה מלאה, סוכה המוקדשת לאסיר המרגל, יונתן פולארד, הכלוא בארה"ב 29 שנים ועוד סוכות מוקטנות רבות.
כל אחד והסוכה שלו
המרוץ נגד הזמן - יוצרות: קבוצת נשים "נל''ך ברו''ח"
מי שיצרו את המיצג הן קבוצת נשים "נל''ך ברו''ח" - (נשים לומדות לכבוד ראש חודש). הדגם סובב סביב מושג הזמן, ובעיקרו עניין הזמן אצל נשים, אשר עסוקות" בעבודה, גידול ילדים ועוד, ומתמודדות עם להספיק הכול בזמן הקצוב שיש.
שיקוף והשתקפות - יוצרים: חן רינסקי ואליה מונדרר
הסוכה יכולה להיראות שלמה כל פעם בצורה אחרת, בהתאם לנקודת המבט של המתבונן, ובאה להעביר את הצורך באימוץ נקודות מבט שונות על הדת היהודית והצורך בהבנה והכלה מצד האחר. המיצג מלמד, כיצד הדתיים נראים למי שגדל אחרת מהם.
עוד בערוץ היהדות - קראו:
אנדרדוס מציגים: איפה לא תעשו שבת
מיוחד: בואו להיות אושפיזין בסוכה של ynet
סיר ההיתוך - יוצר: חזקיה פינטו
הסוכה מדגישה את רעיון האחדות והיחד. כל אחד ואחת מאיתנו נוגעים ברעיון או נושא משותף המחבר את כולנו יחד בהוויה ישראלית- גורל משותף. הספרים הקטנים שמוצגים בסוכה נכתבו ע''י סופרים ישראלים אשר מתבשלים בסיר לחץ, סיר היתוך היוצר גיוון וצבע לעם.
סוכת השלום והשלווה - יוצרת: הני שקולניק
הסוכה נבנתה בימי צוק איתן במשך כחודשיים וחצי, בזמן שהיה אפשרי רק לחלום על שלווה ושלום. הסוכה ממחישה את השלווה והרוגע שאנו כה כמהים לו, במיוחדים באותם ימים.
הסוכה המעופפת של סבא אלי - יוצרים: משפחת חזן- אברמסון
הדגם בא להמחיש את סיפורו של סבא אלי, ש-30 שנה לא זכה לבנות סוכה בדירתו, עד אשר החליט שתהיה לו סוכה בכל מחיר ומתוך החלטה זו בנה סוכה שתלויה בין שמיים וארץ. בין החניה של הבלוק שמתחת לבין בענני הכבוד שמעל.
בסוכות תשבו כל השנה - יוצרות: קבוצת ''הנאבקות למען הדיור הציבורי באר שבע''
הדגם מחולק לארבעה חלקים אשר כל חלק מבטא בעיה עיקרית שיש במחסור של הדיור הציבורי במדינה. החל מאנשים שזכאים לדיור ציבורי אך הדירה אינה ראויה לדיור כלל, וכלה באנשים שלא זכאים לדיור ציבורי בעקבות דרישות גבוהות והזויות לזכאות.
סוכת הספרים - יוצרת: נעמי גולדשטיין
הסוכה ''קוראת'' לאנשים לחזור ולהמשיך לקרוא ספרים ולהעשיר את ידיעותיהם. כל ספר שנקרא יהווה בסיס לידע הבא שנרכוש, וזה בא לידי ביטוי בכך שהספרים נשענים זה על זה ובכך צוברים גובה בדומה לידע העולה ברמתו.
כיסוכה - יוצרת: אורלי קולבר
הדגם מתאר את הרצון העז של אמהות בודדות לילדים, לאחדות ושיתופית כמו שחג הסוכות מסמל את עניין המשפחתיות והביחד. ובנוסף הסוכה ממוקמת בצד השמאלי של החולצה, קרוב ללב, דבר שמדגיש את השיתוף והאהבה במשפחה השלמה בכל מקום.
סוכת חב"ד יוצרות: קבוצת נשות חב''ד
ביטוי לשורשים של עבודה ציבורית למען קירוב לבבות, אשר בא לידי ביטוי במשאיות של חב''ד שבנוסף לכך הצילו חיים לא רק באופן גופני אלא גם רוחני. להנצחת 40 שנה לסיומה של מלחמת יום הכיפורים.
הקופסא השחורה - יוצר: אריאל שרעבי
קובייה שחורה מונחת במרכז סוכה כשרה, הקובייה מערערת את הסדר של הסוכה אך יחד עם זאת מחזיקה על ידה את הסכך. הסוכה הפתוחה לשמיים מזמינה לתוכה את האינסוף שביקום, דבר המביא התמודדות עם הלא ידוע, ואי הידיעה- זה סוד הקיום.
סוכה שכונתית - יוצרות: רבקה זאורבך ועטרה אוזן
הדגם נוצר בהשראת האחדות היהודית-ישראלית. השכונה המוצגת בסוכה מצד אחד צפופה וקטנה אך כשזה נוגע לאירוח היא פתוחה ומזמינה, ובתוך כל המשמעות מופיע ה''שבת אחים גם יחד'' אשר מאפיינת את עמנו. היות והמושג שכונה מכיל בתוכו מגוון אנשים ומעמדות, הסוכה מתוקף היותה מחברת בין כולם.
סוכה אקולוגית - יוצרים: מורן גוזלי ורון ברק
המודעות האקולוגית בישראל הולכת ומתחזקת עם השנים ובייחוד בחג הסוכות, חג האסיף. הסוכה מבטאת את החיסכון במשאבים ושימוש באנרגיה טבעית תוך דגש על שימת לב לעולם שלנו שצריך לשמור עליו ולגרום לו להיות יותר טוב.
תצוגת "סוכות מדברות" תתקיים בחצר בית אבי חי בחוה"מ סוכות בימים ראשון- שלישי, י"ח-כ' בתשרי, 12-14 באוקטובר , בין השעות 10:00-19:00 . שעות הפעילויות המיוחדות לילדים ולמשפחה: 10:00-15:00.