הדמוקרטים מעדיפים שאובמה יישאר בבית
בחירות האמצע לקונגרס ייערכו ב-4 בנובמבר, ובמפלגה הדמוקרטית חוששים לאבד את הרוב בסנאט. אלא שאף מועמד דמוקרטי שנמצא בצרות בסקרים לא רוצה את הנשיא לצדו, בטח כשרק 40% מהציבור תומכים בו. בשביל זה יש למועמדים את הקלינטונים, את סגן הנשיא ביידן ואחת, מישל אובמה
הנעלם הגדול: בחירות האמצע לקונגרס האמריקני נמצאות מעבר לפינה, ב-4 בנובמבר, והדמוקרטים עלולים לאבד את הרוב שלהם בסנאט. למרות המצב, נשיא ארצות הברית ברק אובמה לא יוצא לסייע למערכות הבחירות של סנאטורים דמוקרטים שנאבקים על מושבם בגבעת הקפיטול בוושינגטון. הסיבה לכך היא שאובמה לא יוכל לעזור להם, אלא רק להזיק להם.
עוד חדשות בעולם :
קרע בציר הנשק לעזה: סודן נגד איראן
תיקון היסטורי בדנמרק: ייאסר סקס עם חיות
דובאי תשאל את האזרח כל יום: "טוב לך?"
מעל משוכות ובבוץ. צפו בתחרות סחיבת נשים
המועמדים הדמוקרטים לסנאט שנמצאים בצרות עדיין לא קוראים לנשיא לעזרה. עם פופולריות בשפל (40 אחוזי בלבד), לוח הזמנים של אובמה לא מלא באירועים שקשורים לבחירות האמצע, ובבית הלבן מסבירים זאת בכך שהנשיא טרוד במשברים בינלאומים כבדים, ובראשם ארגון הטרור "המדינה האיסלאמית" (דאעש) ומחלת האבולה.
אובמה הוא הנעלם הגדול. המועמדים לא רוצים אותו לידם, אבל זה לא הפריע לנשיא לעסוק בבחירות באינטנסיביות ולקפוץ מדי כמה ימים למטוס הנשיאותי "אייר פורס 1" ו"לחרוש" את המדינה במאמץ לגייס כספים לקמפיין הדמוקרטי. המקומות שאליהם מגיע אובמה הם מאחזים דמוקרטיים שבהם המועמדים לא זקוקים לעזרה מוושינגטון, אבל בהם מצוי מאגר המזומנים הכבד של תומכי הדמוקרטים.
הנשיא מסתפק במסע "שנור"
ביום שלישי קפץ אובמה לניו יורק לאסוף תרומות והמשיך לקונטיקט העשירה הסמוכה.
ביום חמישי הוא כבר היה בקליפורניה למסע "שנור" שנמשך שלושה ימים אצל תומכי המפלגה הדמוקרטית העשירים בהוליווד ובעמק הסיליקון.
הכסף שמגייס אובמה דרוש לתשדירי התעמולה של המועמדים לקונגרס, אבל גם להתארגנות ליום הבחירות. נכון להיום, יותר רפובליקנים רוצים להגיע לקלפיות ולהצביע כדי להביע את התנגדותן למדיניות הנשיא - אף ששמו אינו מופיע בקלפיות. מנגד, מצביעים דמוקרטים, בעיקר היספנים, זועמים על הנשיא שלטענתם הפר הבטחת בחירות ודורשים פיתרון למשבר המהגרים הבלתי חוקים. ואם בזה לא די, הליברלים תוקפים את אובמה בשל התנגדותם להתערבות הצבאית האמריקנית בעיראק ובסוריה נגד דאעש.
הקלינטונים מקובלים בכל מקום
אובמה לא מעז להתקרב למדינות שמרניות יותר - אלסקה, לואיזיאנה וארקנסו למשל - שבהן סנאטורים דמוקרטים נלחמים על חייהם. מצד שני, הנשיא לשעבר ביל קלינטון הוזעק לאחרונה להופיע בארקנסו ולסייע לידידו משכבר הימים, הסנאטור מרק פריור. רעייתו, הילרי קלינטון, שוקלת את צעדיה בזהירות בימים אלה, והיא תגיע בסוף לסייע לכמה מועמדים כדי לבדוק את "גובה המים" לפני שהיא קופצת ל"בריכה הגדולה" ורצה לנשיאות ארה"ב.
מזכירת המדינה לשעבר צפויה להגיע לקנטקי הדרומית, שבה נאבק מנהיג המיעוט הרפובליקני בסנאט מיץ' מקונל על כחסאו, ולשתי מדינות חשובות שבהן ייערכו בחירות מקדימות (פריימריז) - איווה וניו המפשיר.
מי שעושה עבודה שקטה עבור הדמוקרטים בשם המשפחה הנשיאותית היא הגברת הראשונה מישל אובמה, שמנצלת את הפופולריות שלה להופעות ציבוריות רבות. בשבוע שעבר היא הופיעהבצפון-מזרח ארה"ב, במסצ'וסטס ובמיין, ובשבוע הבא תגיע למדינות המערב התיכון ויסקונסין, אילינוי, מישיגן ואיווה. בכל אותם מקומות היא תסייע למועמדים דמוקרטים לסנאט ולמשרות מושל מדינה.
סגן הנשיא ג'ו ביידן שוגר למערב ארה"ב כדי להופיע בקמפיין של סנאטורים דמוקרטים - ג'ף מרקלי במדינת אורגון ומריה קאנטוול במדינת וושינגטון.
המאבק הגדול בבחירות הקרובות הוא על הסנאט, בהנחה שבית הנבחרים יישאר בשליטה רפובליקנית. נכון להיום, הדמוקרטים מחזיקים ב-55 מושבים בסנאט, בסיוע שני מועמדים עצמאים, ואילו הרפובליקנים ב-45 מושבים בלבד, והם ייאבקו על 36 מושבים שעומדים לבחירה - 21 מהם בשליטה דמוקרטית ו-15 בשליטה רפובליקנית.
בכמה מדינות הפער הוא בהחלט מזערי, ונוכחות של נשיא דומיננטי לצד מועמד בצרה הייתה עושה את ההבדל. אלא שהופעה של אובמה בשטח יכולה רק להזיק.