לראשונה: איראן חושפת את שירותי הביון
לרגל ציון 30 שנה להקמת משרד המודיעין, נחשף מבנה מוסדות הביון באיראן: 16 סוכנויות פועלות בפיקוח השר, שלטי חוצות מעודדים אזרחים לספק מידע
עוד חדשות בעולם :
- תמונות מרצח העם הסורי - במוזיאון השואה מישל אובמה עושה ראפ עם לפת. צפו
- נוסעי טיסה בארה"ב נחשפו לחולת אבולה
על פי המגזין, שכותרתו "30 שנים של מסירות שקטה", שר המודיעין מחמוד אלאווי עומד בראש מועצה שמפקחת על 16 סוכנויות שונות. משמרות המהפכה, הכוח הצבאי החזק ביותר באיראן, מפעיל בנפרד שתי סוכנויות מודיעין נוספות.
פעולות נוגדות ריגול והדיפת תקיפות סייבר עומדות בלב העשייה של הקהילה המודיעינית האיראנית. איראן בעבר האשימה את ישראל ואת ארצות הברית בסדרה של פעולות ביון חמורות נגד המדינה, בהן חטיפת מדענים, מכירת ציוד פגום והשתלת וירוס מחשב הרסני בשם סטוקסנט (Stuxnet), שלמשך זמן קצר הביא להפסקת פעילות העשרת האורניום באיראן בשנת 2010.
איראן הגיבה למתקפות הסייבר נגד מתקני הגרעין שלה על ידי תגבור של יכולות הסייבר שלה. מעת לעת הודיעה איראן על מעצרם של אנשים שנחשדו או הואשמו בריגול או בניסיונות לחבל במתקני הגרעין של הרפובליקה האיסלאמית. בנוסף, פורסמו כמה הודעות שלפיהן מדענים איראנים הצליחו לכאורה לאתר ולנטרל תוכנות מחשב זדוניות לפני שהביאו לנזק משמעותי. "אילולא משרד המודיעין, תעשיית הגרעין שלנו לא הייתה יכולה להיות ברמה שהיא נמצאת בה היום", אמר אתמול בראיון טלוויזיוני עלי אסגר זריאן, האחראי על הביטחון במסגרת תוכנית הגרעין האיראנית.
במהלך בלתי צפוי, משרד המודיעין הקים אתר אינטרנט בשנת 2012, צעד שהתפרש כניסיון לרכך את תדמית המשרד ולשדל איראנים לעזור ולספק מידע לאנשי סוכנויות הביון. המשרד הממשלתי הקים בנוסף מספר טלפון בן שלוש ספרות שאליו יכולים להתקשר אזרחי המדינה ולספק מידע ו"טיפים". בשנים האחרונות אף פרסם המשרד מודעות ושלטי חוצות בצמתים מרכזיים בערים רבות שמעודדים אזרחים לסייע למוסדות הריגול.
מנגנון המודיעין באיראן היה ידוע בשם סאוואכ SAVAK עד המהפכה האיסלאמית בשנת 1979, שהפכה את איראן ממדינה אוטוקרטית תחת שלטונו של השאה מוחמד רזה פהלווי, לרפובליקה איסלאמית-תיאוקרטית תחת שלטון האייתוללה חומייני.