גוש האירו: האינפלציה הנמוכה זה 5 שנים
המחירים לצרכן בקרב 18 המדינות המשתמשות במטבע האירו עלו בספטמבר בשיעור קל של 0.3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד - השיעור השנתי הנמוך ביותר של האינפלציה מאז אוקטובר 2009. בתוך כך מתגברות הירידות בבורסות אירופה: קאק בפריז צונח ב-2.3%
המחירים לצרכן בקרב 18 המדינות המשתמשות במטבע האירו עלו בספטמבר בשיעור קל של 0.3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, זהו השיעור השנתי הנמוך ביותר של האינפלציה מאז אוקטובר 2009. באוגוסט נרשמה עלייה של 0.4%.
במקביל, יורוסטאט, לשכת הסטטיסטיקה של האיחוד האירופי, מסרה כי עבור האיחוד האירופי כולו, נרשמה עלייה של 0.4% במחירים לעומת ספטמבר 2013, השיעור השנתי הנמוך ביותר מאז ספטמבר 2009, ולעומת עלייה של 0.5% בחודש שעבר.
עוד עולה מהנתונים כי ביוון, ספרד, איטליה, סלובניה וסלובקיה, נרשמו ירידות במחירים. מדד הליבה של האינפלציה, שאינו כולל את מחירי המזון והאנרגיה, הנחשבים נוטים לתנודתיות, ירד ב-0.7% משיעור של 0.9% באוגוסט. הנתונים קרוב לוודאי שיגבירו את חשש המשקיעים מאיום הדפלציה, חשש שכבר תרם לירידות האחרונות במחירי הנכסים ברחבי העולם. "שיעור האינפלציה הנמוך ביותר עבור חודש ספטמבר יחזק את החששות שגוש האירו ממשיך במדרון החלקלק לעבר דפלציה", הגיב לעיתון הגרדיאן הכלכלן מרטין ואן וילה מ-ING.
נשיא הבנק האירופי המרכזי, מריו דראגי פעל נגד סכנות הדפלציה ביוני ובספטמבר, אז הוריד הבנק המרכזי את שיעורי הריבית לשפל, כולל שיעור פיקדונות שלילי, וחשף תוכנית לרכישת אג"ח. אולם הדעה הרווחת היא כי דרושים אמצעים לא קונבנציונליים נוספים בסגנון התמריצים המוניטאריים שהשיקו הבנק הפדראלי בארה"ב, הבנק המרכזי של אנגליה והבנק המרכזי של יפן, בראשם רכישות רחבות טווח של אג"ח ממשלתיות בניסיון להגביר את אספקת הכסף.
הבורסה במילנו צונחת ב-2.7%
בתוך כך, הבורסות באירופה מתנהלות בירידות שערים חדות לאחר שבפתיחת המסחר הן רשמו עליות. מדובר בתקופת הירידות הארוכה ביותר מאז 2003. מדד קאק בצרפת יורד ב-2.3%, ואילו מדד דאקס הגרמני ומדד פוטסי הבריטי מאבדים 1.8%. הבורסה במילנו מאבדת 2.7%.
מדד סטוקס אירופה 600 נפל ב-0.6%, לרמה של 309.41 נקודות, זאת לאחר שאתמול צנח ב-3.2%. מניית נסטלה נפלה ב-4.2%, זה היום החמישי ברציפות של ירידות, על רקע הודעת יצרנית המזון הגדולה בעולם כי ההכנסות שלה פספסו את תחזיות בעקבות קשיים בכל השווקים הגדולים.
החששות ההולכים וגוברים לגבי הכלכלה העולמית, הפילו את מחיר הנפט מסוג ברנט ל-82.72 דולר לחבית במסחר היום בבוקר, למחיר הנמוך ביותר מאז נובמבר 2010. מחיר הנפט נחלש ביותר מ-28% מאז יוני, אז טיפס לשיא של 115.71 דולר.
התשואה על אג"ח יווניות לעשר שנים טיפסה לשיעור של 8%, לראשונה מאז פברואר, על רקע החשש בעקבות התוכנית של יוון לסיים את תוכנית החילוץ.