זה הפתק שהגיע בעברית: "יש ישראלים תקועים בפס בסכנת חיים. תעזרו לנו"
ברגעי ייאוש בבקתת עץ ברכס האנפורנה החליטה רותם שניר לעשות מעשה ושלחה פתק בעברית, "הזוי. כמו לזרוק פתק בבקבוק לים". היום התברר לה שהפתק הגיע לשלושה מטיילים ישראלים במחנה שהזעיקו סיוע
43 בני אדם נספו באסון סופת השלגים בנפאל, מהם 19 תיירים - שלושה מתוכם ישראלים. זה מניין ההרוגים הרשמי שפורסם בצהריים (שבת). המטיילים שכבר חולצו מאזור האנפורנה משחזרים את הרגעים הקשים שבהם לא ידעו אם ישרדו. "חשבתי שזה מגוחך שלא נעשה כלום ונמות חסרי אונים וזה שיגע אותנו", סיפרה ל-ynet רותם שניר בת 30 שראתה את הזוועות לאורך המסלול הקפוא ב"פס", והחליטה לעשות מעשה ולשלוח פתק עם נפאלים רכובים על סוסים, "זה הזוי. כמו לזרוק פתק בבקבוק לים". הפתק הגיע למטיילים בבקתת עץ במחנה ת'ורונג לה ברכס האנפורנה. הם הזעיקו את הסיוע משגרירות ישראל בקטמנדו, וזו הייתה כנראה קריאת ההשכמה לכוחות שהצילה את חייהם של רבים.
רותם שניר שהתה בליל הסערה בבקתת "בית התה" ב"פס" עם עוד שישה ישראלים, תיירים מגרמניה, סינגפור וגם נפאלים. "לא הבנתי איך שום דבר לא זז ואנחנו פשוט עומדים שם ומחכים בקור למישהו שיבוא לעזור לנו", סיפרה, "הקונסול סיפר לי כאן שזה היה המקור הראשוני שהזעיק את כוחות החילוץ, אבל אני עדיין לא מבינה את זה. יש לי הרבה מעגלים לחבר ולסגור. אני חייבת להבין למי הפתק הגיע ולאיפה - זה הזוי. כמו לזרוק פתק עם בקבוק לים". הפתק הגיע כאמור לשלושה מטיילים ישראלים שהזעיקו עזרה בטלפון קווי מבקתת עץ במחנה.
תמר חלק (22) סיפרה שלשום ל-ynet על אותו פתק ועל הזעקת העזרה: "אני ובן זוגי החלטנו אחרי יום של הליכה שזה חוסר אחריות להמשיך במסלול וזה מאוד מסוכן. ההחלטה לא לצאת לטרק זו ההחלטה הכי חכמה שעשיתי בחיים. חזרנו למחנה ומאותו רגע התחיל כל הבלגן. באותו הערב הגיעה חבורה של נפאלים עם סוסים שהעבירו לנו פתק שנכתב בעברית על-ידי מישהי שהייתה תקועה בפסגת ה'פס'". שלושת התרמילאים חולצו הבוקר מהמקום שבו היו תקועים מאז האסון בקור מקפיא עם מזון מועט. היום גם התכתבו לראשונה רותם שניר ששלחה את הפתק ותמר חלק שקיבלה אותו.
חלק חולצה רק הבוקר מהשמורה ובשיחה עם ynet מתחה ביקורת על התנהלות הנפאלים, שלא הזהירו על הסופה הקרבה. "אף אחד לא דאג לסגור את המסלול. גם היום, שלושה ימים אחרי, הגיעו ישראלים ל'היי קאמפ' בלי לדעת שהיה אסון".
40 ישראלים עדיין מוגדרים "מנותקי קשר" - כלומר, לא יצרו קשר עם קרוביהם בארץ. החיפושים אחר הנעדרת שיש חשש כבד לחייה, מיכל גילי צ'רקסקי, בת 36 מגבעתיים, נמשכים. אחיה, ליאור קורן, אמר הבוקר ל-ynet: "ממידע שקיבלנו מאנשים בשטח שראו אותה, עולה שהיא נשארה כמעט בוודאות ממש בפסגה. סיפרו לנו שהמדריך שלה עזב אותה, ברח, ומגורמים רשמיים אנחנו יודעים שהוא הגיע למטה בלעדיה - עם התרמיל שלה".
ארונו של נדב שהם ממצפה הושעיה שנהרג באסון צפוי להגיע הערב לישראל. ארונותיהם של שני ההרוגים הישראלים האחרים, תמר אריאל ממשואות יצחק ואגם לוריא מקיבוץ יפעת, יגיעו בתחילת השבוע.
כלי תקשורת בנפאל דיווחו הבוקר כי רוב המטיילים הזרים שנקלעו לאזור סופת השלגים הקטלנית כבר פונו, אבל המאמצים לאתר את המטיילים שנותרו מאחור נמשכים. לפי הדיווחים מנפאל, אף שיותר מ-200 בני אדם כבר חולצו מההרים בסביבה ונלקחו לכפרים ועיירות הנמצאים בסמוך, עשרות עדיין תופסים מחסה בבקתות מבודדות בהרים. יאמה בהדור צ'וקהייל, שמסר את המידע בשם ממשלת נפאל, אמר כי השמיים הבהירים ומזג האוויר הנוח מסייעים היום למאמצי החילוץ.
המטוס הישראלי עם פצועי האירוע יצא לישראל, ועם נחיתתו כאן הם יועברו לטיפול בבית החולים הדסה. "אסור לשפוט את מצבם כעת, אלא רק בעוד מספר שבועות", אמר פרופסור אבי ריבקינד, מנהל יחידת הטראומה במחלקת כירורגיה כללית במרכז הרפואי הדסה שמלווה את הפצועים. "כרגע הם מקבלים טיפול תומך. הם נכנסים כעת למאבק ארוך וממושך. מצבם הנפשי לא קל, הם עברו טראומה".