נפאל: מטיילים ייצאו לטרקים רק עם GPS
הממשלה בקטמנדו מודיעה על תקנות חדשות ומחמירות כדי למנוע אסונות כמו זה שאירע באנפורנה. היוצאים לטרקים יחויבו לשכור פורטר או מדריך מורשים וגם התקני GPS שיקלו את איתורם
נפאל הודיעה היום (ג') רשמית על שורה של צעדים שבכוונתה לנקוט כדי להבטיח את שלומם של המטיילים בשטחה, בעקבות סופת השלגים הקטלנית שבה נהרגו בשבוע שעבר לפחות 41 בני אדם, בהם ארבעה ישראלים, ברכס האנפורנה. בין השאר הודיעה הממשלה בקטמנדו כי מעתה יידרשו היוצאים לטרקים לשכור מכשירי GPS שיאפשרו לרשויות להתחקות אחריהם במקרי חירום.
עוד חדשות בעולם :
- מלחמה בין הכרמים: יין תוצרת סוריה ולבנון
- אונס פושה בדרום סודן: גם בת שנתיים קורבן
- טרנד גואה: ליצנים מטילים אימה בצרפת
- זוועה באינדיאנה: רוצח סדרתי ו-7 גופות נשים
טולסי גאוטם מלשכת התיירות של נפאל אמר כי מלבד ה-GPS, מטיילים שייצאו לטרקים בהרים יחויבו לשכור מדריכים מקומיים שעברו הכשרה רשמית. גאוטם אמר כי הממשלה תכריז על התקנות החדשות ברחבי המדינה לפני תחילת עונת הטרקים הבאה - באביב.
"הסיבה המרכזית למספר הגבוה של הקורבנות היא שהמטיילים האלה, ללא מדריכים מתאימים, עוּדדו להמשיך בטרק בניסיון לנצח את הסופה. לכן אנחנו מתכוונים לאכוף באופן קפדני תקנות חדשות שלפיהן לא ניתן יהיה לצאת לטרקים ללא פורטרים (סבלים) או מדריכים הולמים", אמר גואטם.
בסופה ובמפולות השלגים שנלוו לה בשבוע שעבר באזור האנפורנה נהרגו לפחות 41 בני אדם, בהם 21 מטיילים זרים ומטפסי הרים, בין השאר מהודו, ישראל, קנדה, פולין, יפן, סין וסלובקיה. 20 הרוגים הם מדריכים נפאלים, פורטרים ותושבי כפרים מקומיים.
רבים מהמטרקים באנפורנה הם מטפסים עצמאיים שאינם שוכרים מדריכים. לאורך הדרך יש שלל בתים, צריפים ומתקנים שבהם ניתן ללון או לרכוש מזון וציוד. שלטונות נפאל מתכוונים גם לשפר את מערכת חיזוי מזג האוויר, כך שיהיה קל יותר להעביר מידע לאנשים הנמצאים כבר
בעומק מסלולי הטרקים המבודדים.
הממשלה אמרה גם כי מעתה יצטרכו כל המטיילים להירשם בעמדות ביקורת בכניסתם לאזורי הטרקים ובצאתם מהם. עד כה נדרשו תיירים זרים לרכוש אשרות כניסה או לפחות להירשם בכניסה לאזורי הטרקים, אבל נפאלים לא נדרשו לעשות זאת. אף אחד מהמטיילים לא נדרש להירשם בצאתו מהטרק.