שתף קטע נבחר

 

אחרי 212 ימי קיץ: ישראל עברה לשעון חורף

שעון החורף הגיע: בשעה 02:00 בלילה הוזזו מחוגי השעון שעה אחת לאחור, בצל ויכוח עתיק על החלת השעון לאורך כל השנה

שעון הקיץ הסתיים הלילה (א') בשעה 2:00, כשמחוגי השעונים הוזזו שעה אחת לאחורה. שעון הקיץ נמשך 212 יום, והוא ישוב ב-27 במרס 2015. "לכולנו הייתה עוד שעת אור במהלך כל חודש אוקטובר ובתקופת החגים. הארכת שעון הקיץ היא מהלך שהוכיח את הצלחתו באופן מובהק", אמר שר הפנים גדעון סער.

מזיזים את המחוג שעה לאחור  (צילום: מוטי קמחי, עידו ארז) (צילום: מוטי קמחי, עידו ארז)
מזיזים את המחוג שעה לאחור (צילום: מוטי קמחי, עידו ארז)
   
פרידה משעון קיץ: איכות חיים וביטחון    (צילום: אורי דוידוביץ' וניצן דרור)

פרידה משעון קיץ: איכות חיים וביטחון    (צילום: אורי דוידוביץ' וניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

באופן מסורתי, המתנגדים העיקריים להארכת שעון הקיץ (וכמובן להחלתו כל השנה) הם המפלגות הדתיות והחרדיות. טעות נפוצה קושרת את הנושא ליום כיפור, ולפיה לצמים ולמתפללים יש עניין לסיים את הצום בשעה מוקדמת יחסית, אולם הרב דוד סתיו, יו"ר ארגון צֹהר, הבהיר כי שיקול זה "אינו רציני", והוא בכל מקרה פסיכולוגי ולא דתי. לדבריו, במקרה כזה גם

כניסת יום כיפור תוקדם בשעה, וממילא אורכו של הצום נותר ללא שינוי - כ-25 שעות.

 

רבני צֹהר, שניסחו בעבר עמדה "יהודית" על שינוי מועד המעבר, ואף הגישו אותה לעיון הוועדה שהקים שר הפנים לבחינת הסוגיה, הביאו בה בחשבון שיקול אחר - השפעה שעשויה להיות לצעד שכזה על זמני תפילת שחרית. "כבר בשבועיים האחרונים מרבית היהודים הדתיים שרצו גם להתפלל וגם להספיק להגיע לעבודה מצאו עצמם בקשיים מאוד גדולים", הסביר הרב סתיו, "הזריחה, שהיא הזמן המוקדם ביותר לתפילה, הייתה בסביבות השעה רבע לשבע, וזה היה בלתי אפשרי".

 

לדבריו, "אם יבוטל שעון החורף, הזריחה תתאחר עוד יותר והמשמעות מבחינת האדם הדתי היא שהוא לא יוכל לצאת לעבודה בשעות מוקדמות או לחלופין לא יוכל להתפלל. מדובר במאות אלפי שומרי תורה ומצוות. אם אנחנו רוצים לאפשר להם את זה, המעבר לשעון חורף חייב להישאר כמו עכשיו - וגם זה כבר גבולי".

 

בשנה שעברה הודיע שר הכלכלה נפתלי בנט כי יחייב את המעסיקים לאפשר לעובדים לאחר לעבודתם בימים האמורים כדי שיספיקו להתפלל - בתנאי שישלימו את השעות החסרות בסוף היום או במועד אחר. במשרד אמרו ל-ynet כי ההוראה הזו כבר תקפה, ואולם בפועל אין לכך מודעות מספקת. גם הרב סתיו התייחס לעניין בביטול: "שטויות בעלמא. קודם כול יש הרבה מאוד תפקידים שבהם זה פשוט בלתי-אפשרי, ובכל מקרה - אף אחד לא ירצה להסתכן באובדן הפרנסה שלו על העניין הזה".

 

שר הפנים לשעבר אברהם פורז, שניסה לפני כעשור להעביר הצעת חוק ולפיה שעון הקיץ יחול כל השנה, הסביר כי "המטרה היא ששעות הערות יהיו מותאמות לשעות האור. בשש בבוקר יהיה אור בחוץ, אבל אתה עדיין תהיה במיטה, ואילו לפני חמש בערב יהיה חושך מלא, ואז דווקא כן תשמח לאור. הפער בינינו לבין שעון גריניץ' לונדון הוא שעתיים. כשהם עוברים לשעון חורף גם אנחנו עוברים. היינו צריכים לשמור על פער של שלוש שעות מהם, כלומר לקום שעה אחת יותר מוקדם מהם כל השנה".

 

מיקי גיצין, מנכ"ל תנועת ישראל חופשית שתומכת אף היא בהחלת שעון קיץ קבוע, הוסיף כי "אמנם המצב הקיים הוא שיפור משמעותי מבעבר, אבל בישראל אין שום סיבה שלא יהיה שעון קיץ כל השנה. זה יהיה ניצול טוב יותר של שעות האור. כאן, בניגוד למקומות אחרים, אין אפשרות באמת להגדיר באופן מהותי חורף. שעות האור והשמש יכולות להיות הרבה יותר ארוכות במדינה שיש בה חודשיים חורף בשנה. ניצול אור היום הגיוני סביבתית, חברתית, וגם מבחינת משפחות".

פורסם לראשונה 25/10/2014 23:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים