הנה השיטה הכדאית להשקעה במניות
שימו לב לשתי שיטות ההשקעה הנפוצות – השקעה ישירות במניות או השקעה במדדים באמצעות תעודות עוקבות. איזו שיטה תהיה העדיפה ביותר עבורכם? יש תשובה – הנה דרך ההשקעה שתדרוש מכם הרבה פחות אומץ
מי שמעוניין להיחשף לאפיק המנייתי יכול לעשות זאת באמצעים שונים. שתיים מהחלופות הנפוצות ביותר הן: 1. השקעה ישירה במניות 2. השקעה באמצעות קרנות עוקבות אחרי מדדים. באופן כללי ניתן לומר שהשקעה במדדי מניות רחבים היא בטוחה יותר בגלל הפיזור המובנה במדדים.
לכתבות נוספות בנושא:
מדדי מניות הם למעשה אוסף של מניות הנבחרות עפ"י קריטריונים מסוימים שמוגדרים מראש. למשל מדד ה – S&P500 מורכב מ – 500 מניות אמריקניות בעלות שווי שוק גדול. מניות אלו מייצגות סקטורים ותעשיות שונות בארה"ב ומכסות למעשה 75% משווי השוק המצרפי של כל המניות בארה"ב. מדד זה נחשב למייצג הכלכלה האמריקנית.
כך לא תאבדו את ההשקעה
מדד מניות הוא מעין "אורגניזם חי" במובן הזה שהוא מתעדכן אחת לתקופה. למשל מדד שבוחר את החברות בעלות שווי השוק הגדול ביותר, יסנן מתוכו אחת לתקופה את המניות שירדו ואת מקומן ימלאו מניות שמחירן עלה ומתאימות להיכנס למדד.
הזרמה זו של דם טרי למערכת מאפשרת את קיום המדד לאורך זמן בלתי מוגבל למעשה. ולכן, להבדיל מחברה, משקיע במדד רחב כמו של ה – 500S&P, יכול להיות בטוח שפשיטת רגל מוחלטת, כלומר אובדן מלוא ההשקעה הוא לא אפשרי. את זה לא ניתן להגיד על מניות בודדות. התובנה הזו יכולה להיות שימושית במיוחד בזמנים בהם השווקים נופלים.
משקיע במדד מניות יצטרך פחות אומץ כדי לא להיכנע ולמכור או אפילו לנצל את הירידות לקנייה נוספת של מניות במחירים אטרקטיביים יותר.
גם התיאוריה מעדיפה השקעה במדדי מניות על פני השקעה ישירה במניות. תיאוריית השוק היעיל גורסת כי מחירן של מניות מגלמות ממילא את כל המידע הקיים על החברות, תמחור המניות מגלם את הסיכונים והסיכויים בכל נייר. המשמעות היא שאין טעם לנסות ולבחור מניות ספציפיות.
הכותב הוא מנהל דסק ני"ע זרים בלאומי שוקי הון