שתף קטע נבחר

 

ברבדוס: ישראלי נשדד ונותר חסר כול

לאחר שכל רכושו ודרכונו נלקחו ממנו, מצא את עצמו ישראלי בן 42 ללא שום תעודה או כסף על החוף באי הקאריבי. בזכות עזרתו של קונסול כבוד של ישראל, קיבל הישראלי טיפול רפואי וכרטיס טיסה הביתה. "ממש חששנו לחייו"

שהות ממושכת על חוף קאריבי היא חלומם של תיירים רבים, אבל זה היה לא פחות מסיוט עבור ישראלי בן 42 שנשדד, נפצע ונותר מבולבל, חסר כול וללא זהות במשך ארבעה חודשים באי האקזוטי ברבדוס. רק בעקבות התערבותו של קונסול הכבוד של ישראל בברבדוס, ברנרד (בני) גילברט, התבררה זהותו של האיש, ולאחר שעבר טיפול רפואי - הממשלה במדינה הקאריבית החזירה אותו לישראל דרך קנדה.

 

המקרה אירע לפני כמה חודשים. האזרח הישראלי יצא לטיול בקאריביים לבדו. באחד האיים הוא הצטרף ליאכטה פרטית כמלח ועבד עליה במשך כמה חודשים. בהמשך השיט עגנה היאכטה ל-24 שעות בברבדוס. הישראלי נרשם עם דרכונו כשנכנס לברבדוס - מדינה קטנה שקיבלה את עצמאותה מבריטניה רק בשנת 1966 וכיום מונה 290 אלף תושבים בלבד.

 

מסיבה שאינה ברורה, החליט בעל היאכטה לברוח עם כל רכושו של הישראלי והשאיר אותו על האי ללא כסף, דרכון או חפצים אישיים. מאחר שלישראל אין שגרירות בברבדוס, האזרח לא ידע למי לפנות, וכך הפך לחסר בית וישן במשך חודשיים על החוף בברבדוס. בתקופה הזו סבל מהתייבשות קשה ומבלבול עד שהגיע לתחנת משטרה מקומית, והדבר הראשון שאמר ליומנאי היה "אני אזרח ישראלי".

ישן חודשיים על החוף בברבדוס וסבל מהתייבשות חמורה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ישן חודשיים על החוף בברבדוס וסבל מהתייבשות חמורה(צילום: shutterstock)

השוטר התקשר לקונסול הכבוד של ישראל בברבדוס, גילברט, המייצג את האינטרסים של ישראל על האי מאז שנת 1982. "ביום ראשון בשעה 5 בבוקר קיבלתי טלפון מהמשטרה ואמרו לי 'תבוא בבקשה לתחנה'. שאלתי במה מדובר. השוטר לא רצה לדבר בטלפון. אני חששתי מאוד ששוב מדובר בישראלים שהסתבכו עם סמים. אחרי 20 דקות הגעתי לתחנה", סיפר גילברט.

 

הוא נכנס לתא המעצר ונדהם לראות שם גבר ישראלי בן 42 עם כוויות שמש קשות מאוד. "הוא סיפר לי מה עבר עליו ונראה במצוקה קשה מאוד. הוא זכר בעל פה את מספר הדרכון הישראלי שלו ואפילו את המספר האישי שלו בצה"ל. הוא סיפר לי את סיפור היאכטה וששדדו אותו למעשה. הוא חי על החוף וכל לילה היה יוצא לשחייה". גילברט דרש מיד מהמשטרה שיזעיקו רופא לתחנה, אך מאחר שבאותו יום היה התקיים חג לאומי סירב הרופא התורן להגיע לתחנה. גילברט הקים צעקה בתחנה ואיים על השוטרים שאם חלילה האזרח הישראלי ימות זה יהיה באחריות ממשלת ברבדוס. השוטרים נבהלו והישראלי פונה לבית חולים מקומי. "ממש חששנו לחייו. הוא בקושי יכול היה לשבת בגלל הכוויות על כל גופו".

 

מאותו הרגע אימצו גילברט ואשתו את הישראלי ודאגו לכל צרכיו. הם הביאו לו אוכל לבית החולים, דאגו לו לבגדים ולכביסה, ואירחו לו חברה. הבעיה המרכזית הייתה נעוצה במציאת דרך להנפיק לישראלי דרכון שבאמצעותו יוכל לחזור לארץ. גילברט פנה לשלטונות ושכנע אותם לשכן אותו בחדר במשטרת ההגירה בשדה התעופה. גילברט פנה לקונסוליה הכללית של ישראל במיאמי, ורק לאחר חודשיים קיבל הישראלי תעודת מעבר זמנית שאיתה יוכל לחזור לארץ.

 

הסיבה לעיכוב בטיפול במקרה הייתה חוסר היכולת לזהות את האדם, שכאמור נותר ללא כל מסמך. עיכוב נוסף נרשם בניסיונות למצוא טיסת המשך נוחה שתוכל לקחת אותו לארץ. "שכנעתי את ממשלת ברבדוס לקנות לו כרטיס טיסה לארץ. אחרי הכול היא טעתה בכך שאפשרה ליאכטה לעזוב את ברבדוס בלעדיו, ולמעשה הפקירה את הישראלי. נתתי לו כמה מאות דולרים. בתיאום עם שגרירות ישראל בקנדה דאגתי שהקונסול בטורונטו יחכה לו בשדה התעופה מיד לאחר הנחיתה מברבדוס, ומשם העלה אותו על טיסה לישראל", סיכם גילברט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ברבדוס, ארכיון
צילום: shutterstock
מומלצים