שתף קטע נבחר

 

פקידי ממשל בסין רכשו גופות משודדי קברים

במסגרת הקמפיין למעבר מקבורת גופות לשריפתן נקבעו יעדים למספר המתים שיישרפו בכל מחוז. שני פקידים שחששו שלא יעמדו בהם מצאו פתרון ביזארי

ניסיונותיה של סין לעודד עוד ועוד אנשים לשרוף את מתיהם ולא לקבור אותם כדי לחסוך במקום ובכסף פתחו צוהר לשחיתויות מתחום הביזאר: שני פקידי ממשל סינים "קנו" גוויות משודדי קברים כדי לעמוד ביעדי הממשלה לשריפתן. כך מדווחת היום (יום ב') סוכנות הידיעות הרשמית של סין "שינואה".

 

עוד חדשות בעולם :

אסון ימי בבוספורוס: 24 מהגרים טבעו למוות

פוני לסוס: סטייליסט החיות של קהיר

המחבל שפוצץ במטוס ביקש: גרשו אותי לגדה

 

הפקידים המשתייכים למחוז גוואנדונג רכשו אותן מאדם שגנב יותר מ-20 גופות במהלך פשיטות ליליות על בתי קברות. שני הפקידים המקומיים, הי ודונג, היו אחראים על יישום רפורמה בניהול הלוויות. "השניים אמרו למשטרה כי הם רכשו את הגופות כדי למלא את יעדי השריפה שהציבה הממשלה", נכתב. עוד דווח כי דונג שילם 3,000 יואן (484 דולרים) לכל אחת מ-10 הגופות שרכש בעוד העלות שהי שילם הייתה מחצית מכך אך לא צוין כמה גופות קנה.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

לסינים יש היסטוריה ארוכה של סגידה לאבותיהם הקדמונים, ובאזורים רבים רווחת האמונה כי גופה שלמה הכרחית לחיים שלווים לאחר המוות - לכן רבים מעדיפים לקבור את מתיהם ולא לשרוף אותם. למרות זאת, השיקה הממשלה קמפיין המעודד שריפת גופות במטרה לחסוך בשטחים שיכולים לשמש לחקלאות ולפיתוח. שלא במפתיע, זכה הקמפיין להתנגדות רבה ברחבי המדינה.

 

הונאת גניבת הגופות פורסמה לראשונה ביוני האחרון כאשר תושב מחוז גואנגשי שבדרום סין דיווח כי גופת סבו נגנבה. לפי סוכנות הידיעות הסינית, המשפחה שמרה על המצבה במטרה להרחיק שודדי קברים אולם לא הצליחה למנוע את גניבת הגופה.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
הרשויות שדרשו שייערך מספר מינימלי של שריפות בעיירות שבהן עובדים דונג והי נתקלו בהתנגדות. התושבים החלו לקבור את יקיריהם בחשאי וכך עקפו את הרגולציה. "במהלך ניסיונם לעמוד ביעד שנקבע, שני הפקידים ביקשו לקנות גופות כדי לשלוח אותן למשרפות", דווח.

 

קמפיין עידוד שריפה במקום קבורה בארונות עורר גם מעשים קיצוניים. כלי תקשורת מקומיים

 דיווחו כי שישה קשישים מהמחוז המזרחי אנחווי התאבדו במטרה שייקברו בארונות ובלבד שלא יהיו הראשונים שחלה עליהם הרגולציה לשריפת גופותיהם.

 

ברחבי סין פתחו פקידים רשמיים בניסיונות "לשטח קברים" כדי ליצור שטחים לחקלאות ולפיתוח. כ-400,000 קברים נהרסו במרכז מחוז חנאן ב-2012 - צעד שנוי במחלוקת שהוביל לזעם ציבורי רב. ממשלת סין מנסה זה שנים לעודד עוד ועוד אנשים לשבור את המסורת ולקבור את יקיריהם בים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
שדדו קברים ומכרו את הגוויות
צילום: AP
מומלצים