בלב מדינה איסלאמית: אלף טרנסג'נדרים צעדו
מדינות האיסלאם מסמלות עבור רבים שמרנות וצניעות מינית, אבל במדינה אחת במזרח הרחוק שבה יש חצי מיליון "בני מין שלישי" מוכיחים אחרת
מדינות האיסלאם הן בעיני רבים שם נרדף לשמרנות וצניעות, אבל בנגלדש שבמזרח הרחוק הוכיחה אתמול אחרת. לפחות 1,000 טרנסג'נדרים קיימו מצעד גאווה טרנסג'נדרי לראשונה בתולדות המדינה המוסלמית ברובה, וציינו מלאות שנה למועד שבו הכירה בהם הממשלה באופן רשמי כמין שלישי.
עוד חדשות בעולם :
- מקלטם של ילדי יוהנסבורג - סטודיו לריקוד
- העונש לגזירת שיער זוגתו: חצי שנה עם קרחת
- עמדו מלכת: מבט למקומות הנטושים בעולם
- סוריה, עיראק - ועכשיו לוב. מדינת דאעש גדלה
כמה רחובות סואנים בבירה ד'אקה נחסמו בזמן צעדת הטרנסג'נדרים - "היג'רות", כמו שהם מוכנים במדינה. הם רקדו ושרו ברחובות, וריתקו המוני צופים. הטרנסג'נדרים, שרבים מהם לבשו סארי צבעוני, הניפו דגל בנגלדש ענקי וכרזות, שעל אחת מהן נכתב: "תמו ימי הסטיגמה, האפליה והפחד".
"מעולם לא חשבתי שאראה את זה בימי חיי", סיפרה סונלי, היג'רה בת 25. "אנחנו סובלים מסטיגמה בכל מקום, מפלים אותנו, צוחקים עלינו רק משום שאנחנו לא מרגישים כמו גבר או כמו אישה. אבל היום זה שונה - אנחנו מרגישים כמו בני אדם נורמלים".
בצעד מפנה הכירה בנובמבר אשתקד ממשלתו של שייח חסינה בהיג'רה כמגדר שלישי, והבטיחה את זכויותיהם. היא קבעה כי מעתה יוכלו להזדהות כבעלי מין נפרד בדרכונים ובמסמכים הרשמיים שלהם.
ממשלת בנגלדש אומרת כי במדינה יש כ-15,000 היג'רות, אבל ארגוני זכויות אדם טוענים כי מספרם האמיתי הוא כחצי מיליון. בבנגלדש כולה
חיים כ-156 מיליון בני אדם. ביום ראשון האחרון ערכה הקהילה סמינר בנושא זכויות הטרנסג'נדרים והעלתה תוכנית כישרונות שמטרתה להכתיר את הרקדנים והזמרים הטובים ביותר. גם תחרות יופי להיג'רות אמורה להיערך החודש.
מצעד הטרנסג'נדרים משקף סובלנות הולכת וגוברת מצד ממשלת בנגלדש כלפי זכויותיהם של מיעוטים בעלי נטייה מינית שונה. מוקדם יותר השנה, אחרי התנגדות עזה, הושק המגזין הראשון במדינה שפונה ללסביות, הומואים, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים.