שתף קטע נבחר

 

ביקורת על תקנות חדשות של הביטוח הסעודי

בדיון בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת הוטחה ביקורת עזה בממונה על אגף שוק ההון והביטוח במשרד האוצר שהציגה תקנות חדשות ברפורמה בהסדרי הביטוח הסיעודי הקבוצתי

טיוטת התקנות החדשות של האוצר לרפורמה בהסדרי הביטוח הסיעודי הקבוצתיים הקיימים במקומות עבודה שונים, בעיקר הגדולים, נתקלה היום (ד') בכנסת בהתנגדות חריפה של ועדת העבודה והרווחה. הוועדה חותרת להכשיל את התקנות למרות שהיא לא מוסמכת לאשר אותן.

 

חבריה ניקזו את התנגדותם בהטחת ביקורת בוטה בממונה על אגף שוק ההון והביטוח במשרד האוצר, דורית סלינגר, העומדת מאחורי הטיוטה. "אלו תקנות רעות, ניצלתם את סמכותכם כריבון בצורה בריונות", הטיח בה היו"ר ח"כ חיים כץ (ליכוד).

 

>> גם אתם יכולים להשקיע בקלות - הערוץ שלכם לעולם שוק ההון

 

כץ אמר, "אנשים שילמו דמי ביטוח כל חייהם בתקווה שהם קונים זכויות לשנים רבות, ובמכה אחת אתם חותכים אותם, אחרי שלא גילו להם כי באותיות הקטנות כתוב שמדובר בתקופה מוגבלת. עכשיו הוא מבקשים להפסיק גם את הסידור הזה ואוסר על הארכת הביטוחים. יש לכם כוח בלתי סביר.אנחנו נקדם חוק שיחייב אישור של הכנסת לכל שינוי בתקנות הביטוח. בינתיים עד סוף 2015 אל תפסיקו את המשך הסדרי הביטוח הקיימים".

 

"לא רוצים לגרום עוול ל-4 מיליון מבוטחים"

האוצר מבקש לרכז כל את הסדרי הביטוח הסיעודי תחת קופות החולים (באמצעות חברות ביטוח) במקום ההסדרים הקבוצתיים במקומות העבודה שמתחדשים מזמן לזמן, הביטוחים המשלימים בקופות החולים והביטוחים הפרטיים. זאת, לדברי סלינגר, בעיקר כדי להסדיר את הביטוח ל-200 אלף מבוגרים חסרי ביטוח סיעודי, "במקום להעמיס אותם על הציבור ולגרום עוול ל-4 מיליון מבוטחים".

 

לוועדה נאמר כי הביטוח הקבוצתי במקומות העבודה הוא תקופתי במטרה לבחון מזמן לזמן את יציבותם ויכולתם לעמוד בהתחייבויות. כץ התמרמר שהאוצר לא מביא בחשבון מקומות עבודה גדולים ומבוססים עתירי מבוטחים כמו חברת החשמל, או ארגונים גדולים דוגמת "צוות" של גמלאי צבא הקבע "שמפעיל תכנית ביטוח ל-100 שנה". הוא קרא לאוצר לקדם ביטוח סיעודי ממלכתי לכל תמורת תוספת של חצי אחוז למס הבריאות.

 

סלינגר הגיבה, "אם מקום עבודה יציע מודל שיבטיח יציבות למבוגרים, נשקול בחיוב את המשך הביטוח הקולקטיבי שלו". לדבריה, "השוק הזה רץ יותר מהר ממה שהספקנו להפנים. מלכתחילה הוא לא תומחר נכון. ב-20 שקל לחודש לא קונים כיסוי יקר. המוצר הקיים אינו טוב. אם לא היינו פועלים עכשיו, היינו מתעוררים עם הרבה מבוטחים קולקטיביים ללא ביטוח". היא אמרה כי בכל מקרה "מחיר הרפורמה למבוטח לא יעלה על 200 שקל בחודש. לא נאשר תעריפים גבוהים יותר לגילאים המבוגרים".

 

ח"כ איציק שמולי (עבודה) הגיב, "זאת ההונאה הכי גדולה בחסות המדינה שהיתה כאן, אם מתוך רשלנות ואם מסיבה קשה יותר, של אנשים שהיו בטוחים שהם קונים ביטוח סיעודי לעוד 30 שנה. שכחתם שתפקידכם לשמור גם על הציבור ולא רק על חברות הביטוח. אם המודל הנוכחי כושל, למה המשכתם לאשר אותו במשך עשרות שנים? איפה אתם מול המאפיונריות של חברות הביטוח? הרי לפי המודל שלכם הן לא נדרשות להכניס את היד לכיס, ובמקומן אתם מטילים את הגזירה על 4 מיליון מבוטחים".

 

סלינגר השיבה: "אני לא מגינה על חברות הביטוח, אלא על המבוטחים. יציבות החברות חשובה לנו רק במובן שהיא מסוגלות לתת מענה למבוטחים. את הביטוח הקולקטיבי לא עשה האדם הקטן, אלא המעסיקים שלו. הם ידעו איזה ביטוח הם רוכשים ואולי סמכו על יכולתם למחזר את הביטוחים לאורך זמן". היו"ר כץ דחה את המשך הדיון למועד אחר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים