נתניהו עוצר את פיצול ערוץ 2: הגיש ערר נגד החוק
הצעת החוק של שר התקשורת היוצא גלעד ארדן אושרה בסוף אוקטובר בוועדת השרים - והיא היתה אמורה להגיע לכנסת; ואולם כעת, ראש הממשלה החליט לעצור את קידום החוק
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עוצר את המהלך לפיצול מוקדם של ערוץ 2. נתניהו הורה לעצור את הצעת החוק שהגישו שר התקשורת, גלעד ארדן, והרשות השנייה, לפיה כבר באפריל 2015 יחויבו שתי הזכייניות, קשת ורשת, לעבור לשדר בערוצים נפרדים של שבעה ימים בשבוע כולל הקמה של חברת חדשות עצמאית.
ועדת שרים לענייני חקיקה אישרה בסוף חודש אוקטובר את הצעת החוק של ארדן, וכעת היה אמור החוק להגיע לכנסת. ואולם היום הגיש נתניהו ערר על החלטת ועדת השרים, כך שההצעה לא תעלה לדיון בכנסת ביום ראשון הקרוב, כפי שתוכנן.
לפי נוסח הערר שהגיש נתניהו, "בשים לב לעובדה שבעוד מספר ימים יעבור משרד התקשורת לאחריותי, ונוכח זאת שהצעת החוק האמורה היא בעלת השלכות משמעותיות על עולם התקשורת המסחרית, אני מבקש, כמי שאמור להיות ממונה על ביצוע החוק, ללמוד את הנושא לעומקו".
ארדן דחף את הצעת החוק וביקש רק בימים האחרונים להעלות את ההצעה לקריאה ראשונה במליאת הכנסת בשבוע הבא, בטרם הוא עוזב את המשרד. מטרת הצעת החוק היתה לפרק את מה שמוגדר כמונופול של ערוץ 2, השולט על מרבית שוק הפרסום בטלוויזיה, ולהתכונן לאפשרות שערוץ 10 ייסגר בסוף השנה ואז יפעל בישראל רק ערוץ מסחרי אחד.
הצעת החוק אושרה בוועדת שרים לחקיקה ללא מתנגדים. לפי הערכות, ארדן ביקש להישאר במשרד התקשורת במקביל לקבלת התפקיד במשרד הפנים כדי להמשיך לקדם את ההצעה. אולם נתניהו סירב לאפשר לו זאת.
הצעת החוק זכתה להתנגדות מצד שתי הזכייניות אך בעיקר מצד רשת שפעלה נגדה. נתניהו נועד לאחרונה עם בעל השליטה ברשת, אודי אנג'ל, אך בזכיינית טענו כי הפגישה עסקה בנושאים אחרים.
להצעת החוק לפיצול ערוץ 2 היה צריך להתווסף סעיף שאמור להקל על המשך דרכו של ערוץ 10. הסעיף אמור היה להפחית את מחויבויות התוכן של הערוצים המסחריים וכך לסייע לערוץ 10 למצוא משקיע. אחת ההערכות היא שזאת הסיבה שמשך נתניהו את הצעת החוק.