שתף קטע נבחר

 

הסטטוס שסיבך את החשוד: "תודה לאומי קארד"

החשוד בסחיטת כספים מחברת כרטיסי האשראי סיפר בחקירתו כי מרמור על החברה הוביל אותו למעשיו. סטטוס שפרסם בפייסבוק עם עזיבתו מצביע לכאורה על מניע אחר: "יום גדוש בפרגונים, תודה ובהצלחה לאומי קארד"

במשטרה מתחזקת ההערכה שלפיה אלירן רוזניס, החשוד המרכזי בניסיון לסחוט את לאומי קארד, לא ביצע את המיוחס לו מתוך נקמה בחברה אלא בגלל בצע כסף. הצעיר טען כי ביצע את המעשים לאחר שהבין כי לא יקודם בחברה, אולם סטטוס שפרסם בפייסבוק עם עזיבתו מצביע לכאורה על אפשרות אחרת, שלא מעידה על מרמור מצדו.

 

מיד לאחר שנעצר בתאילנד, קשר עצמו רוזניס לחשדות, וטען כי ביצע את המעשים מכיוון שסבר שמגיע לו "פיצוי" לאחר ה"עוול" שנגרם לו כשהבין שלא יקודם. עם זאת, בסטטוס פרידה מהחברה שפרסם הצעיר בפייסבוק ב-13 באפריל 2013 הוא לא הזכיר כלל את הטענות שעליהן התבסס בגרסה שמסר למשטרה: "בסופו של יום גדוש בפרידות אישיות, פרגונים, איחולים וסיכומים", כתב אז רוזניס, "אפשר לומר כי הגיעו לסופן חמש שנות עבודה, עשייה ולמידה. לאומי קארד – תודה ובהצלחה!".

 (צילום: מתוך פייסבוק) (צילום: מתוך פייסבוק)
(צילום: מתוך פייסבוק)

אחרי שקיבל לידיו כ-16 אלף שקלים, תכנן רוזניס לפי החשד להמשיך ולסחוט כסף מלאומי קארד, אך לא ידע באותה העת שהוא נמצא במעקב תחת עיניהם הבוחנות של חוקרי הסייבר במשטרה. כמה שעות לאחר שקיבלו את התלונה מבנק לאומי על ניסיון הסחיטה, ידעו כבר חוקרי יחידת עבירות המחשב לומר כי המידע עצמו נגנב מתוך מערכות החברה ושככל הנראה עובד החברה עומד מאחורי הדברים.

 

ביון רוזניס לבין נציגי החברה הוחלפו עשרות הודעות דואר אלקטרוני וכך נחשפה זהותו. ההודעה המדאיגה ביותר מבחינת החוקרים הייתה "דוגמית" ששלח רוזניס עם קובץ שהכיל אלפי פרטים של לקוחות. אחרי שהחוקרים קיבלו אישור מהחברה שמדובר בנתוני אמת, הם הבינו שהפעם מדובר בניסיון סחיטה הרבה יותר מסובך מאשר ניסיונות אחרים של עברייני מחשב.

רוזניס. "פרשייה מורכבת" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
רוזניס. "פרשייה מורכבת"(צילום: מוטי קמחי)

תחת עיניו של ראש מערך הסייבר בלהב 433, רב פקד מאיר אוחיון, התבקשו אנשי הקשר בחברה להמשיך להתכתב עם רוזניס, ואף העבירו לו שני תשלומים שיעידו לכאורה על "דמי רצינות" כפי שביקש. בסופו של דבר, העברת הכספים תחת פיקוחם של אנשי המחשוב במשטרה נועדה לקשור את החשוד לעבירה.

 

עם חזרתם לארץ יושבים חוקרי מפלג עבירות המחשב עם החשוד שעצרו בבית מלון בתאילנד, ומנסים להבין אם ישנם מקומות נוספים שבהם הצפין רוזניס את המידע שהיה ברשותו. יצוין כי

לא מדובר רק במספרים הקשורים לכרטיסי אשראי, אלא גם במידע אישי שנמצא בתוך מערכות החברה. אותו מידע קשור לאנשים שונים, בהם גם אח"מים.

 

רפ"ק אוחיון אמר כי "תמונת החקירה מתחילה להתבהר, ויחד עם זאת אני חושב שיש לנו עדיין פעולות חקירה רבות לבצע על מנת לשפוך אור על כל מה שקרה בפרשייה המורכבת". אתמול הוארך מעצרו של רוזניס בחמישה ימים. פרקליטו, עו"ד בועז קניג, המשיך לטעון בדיון בבית המשפט כי מרשו עומד מאחורי הודעות הדואר האלקטרוני שנשלחו לנציגי החברה, אולם לדבריו רוזניס לא באמת התכוון לבצע סחיטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הסתבך. רוזניס
צילום: מוטי קמחי
צילום: עידו ארז
עו"ד קניג
צילום: עידו ארז
מומלצים