שתף קטע נבחר

 

שגרירות יהודית במדינת תל אביב

אחרי שהפעילו את "הבית היהודי" המפורסם בהודו, נועה ואליעזר בוצר מנסים לשחזר את ההצלחה בתל-אביב. האתגר: לגאול את התורה מהפוליטיקה, שכל-כך מרחיקה אותה מהישראלים. אז איפה קל יותר "לקרב" - כאן או במזרח הרחוק? שרון רוטר פוגשת שוב את נועה, זו שחשפה אותה ל"יהדות אחרת"

"הבית היהודי" הוא מותג ישן – הרבה לפני הימים שעשה אקזיט ונמכר לנפתלי בנט תמורת 12 מנדטים. כמעט כל תרמילאי ישראלי שדרך על אדמת הודו שמע עליו. מרביתם גם ביקרו בו. במשמרת של נועה ואליעזר בוצר, שהפעילו אותו לפני כעשור, נחתה שם גם אחת שרון רוטר – ונחשפה ל"יהדות אחרת". כעת היא חוזרת לאישה הנושאת בחלק גדול מתהליך ההתקרבות שלה ליהדות, לראיון "אישי שני".

 

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>

 

"הייתה שם איזושהי הרמוניה כזאת מיוחדת, שעד היום אנחנו מנסים לשחזר אותה כאן בארץ", מספרת נועה, "הבית היהודי הוא ממש מיני שגרירות. אנשים באים לשם אם בא להם להרגיש תחושה של בית חם, אם הם סתם רוצים לשבת ולדבר, אם הם רוצים לשמוע משהו שמחזיר אותם הביתה, ליהדות".

 

 

 

אז איך הגיעה משפחת בוצר לשכונת נווה צדק בתל-אביב? "יש לנו את הניסיון, אז רצינו להביא את זה לארץ", הם אומרים, "כאן הדברים מאוד-מאוד אינטנסיביים, ובאיזשהו מקום גם התורה והיהדות עברו פוליטיזציה כזאת שלא מאפשרת לאנשים באמת להתחבר ל'אסנס' שלהם אלא לראות תמיד רק את החיצוני שלה".

 

"הודו - יש לה איזשהו מישור, היא מכילה, יש בה משהו שהוא מאוד מכיל. בכלל המציאות המזרחית יש לה משהו שהוא מאוד מכיל ומקבל, לא שיפוטי. יש שם גם איזשהו שקט. שקט שמאפשר לך לשמוע את הקול הפנימי שלך. זו גם אחת המטרות של הבית היהודי".

 

בדיוק כמו במזרח הרחוק, גם בתל אביב מארחים נועה ואליעזר בשבתות את מי שרק רוצה: "הוא פשוט מרים טלפון לפני שבת ומוזמן בשמחה. בעיקרון גם אם הוא לא מרים טלפון לפני שבת ומגיע בשבת הוא גם מתקבל בשמחה".

 

גם בגיל 32, עם שישה ילדים קטנים, בוצר לא עוצרת, ומציעה ל"לקוחות" תפריט שבועי עשיר: "שיעורים של ימימה, סדנאות זוגיות., לימוד בחברותא – וגם הופעות". סודות ההצלחה שלה: "אני נשואה לאיש חזון. הכוח בא ממנו. ומתעסקת בזה כאחת שזכתה בעצמה לבחור ביהדות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים