שתף קטע נבחר

 

הודו: גורו התבצר עם חסידיו באשרם, 6 נהרגו

הגורו, שמבוקש על רצח מ-2006, התעלם מ-43 זימונים לבימ"ש. כששוטרים פרצו לאשרם שלו, הם נתקלו בתומכיו, חלקם חמושים ברובים, אבנים ואלות. זה נגמר ב-6 הרוגים ו-200 פצועים ובמציאת 4 גופות נשים. ומה קרה לגורו?

משטרת הודו עצרה היום (יום ד') גורו שנוי במחלוקת באשרם שלו בצפון המדינה. בכך הגיעו לסיומם כמה ימים מתוחים במיוחד שבמהלכם נהרגו שישה בני אדם ומאות נפצעו.

 

עוד חדשות בעולם :

פוטין לשגריר האמריקני החדש: "אל תתערבו"

לקחה את אביה לירח דבש כי לבעלה אין דרכון

"בית העירייה של מינכן" למכירה. צייר: היטלר

חשד: החבר של מיס הונדורס רצח וקבר אותה

 

דובר משטרת מדינת הריאנה, ג'אווהאר ידאב, אמר שהמשטרה עצרה את הגורו סאנט רמפאל ולקחה אותו מהמקום באמבולנס. לאחר שיעבור בדיקה רפואית בבית חולים הוא יועבר לבירת המדינה צ'אנדיגאר.

 

ארבע גופות נשים התגלו בתוך האשרם. תמונת הגורו סאנט רמפאל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ארבע גופות נשים התגלו בתוך האשרם. תמונת הגורו סאנט רמפאל(צילום: AFP)
הגורו בן ה-63 היה מבוקש לחקירה בגין רצח משנת 2006, אולם התעלם שוב ושוב מהזימונים שקיבל להופיע בבית המשפט.

 

אישה ופעוט פונו לבי"ח ומתו

כוח לפיזור הפגנות פרץ אתמול לאשרם במדינה הריאנה, אולם חסידיו של רמפאל - חלקם היו חמושים באקדחים, אבנים ואלות - נאבקו בשוטרים. כ-200 בני אדם נפצעו, בהם אנשי כוחות ביטחון.

 

חסידיו של הגורו העבירו היום לידי המשטרה ארבע גופות של נשים שככל הנראה מתו בתוך המתחם שמשתרע על פני חמישה הקטארים (50 אלף מ"ר) ונמצא במרחק של 175 קילומטרים מניו דלהי. סיבת המוות של ארבע הנשים אינה ידועה לפי שעה. מוקדם יותר מתו בבית חולים אישה ופעוט בן 18 חודשים לאחר שעזבו את האשרם. המשטרה חוקרת את נסיבות המוות.

 

הוחזקו בניגוד לרצונן? חסידות הגורו עוזבות את האשרם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הוחזקו בניגוד לרצונן? חסידות הגורו עוזבות את האשרם(צילום: AFP)
גורואים וקדושים הינדים זוכים לפופולריות רבה בהודו, ויש להם מיליוני חסידים. אנשים במדינה האסייתית נוטים לעתים קרובות להתייעץ עם גורואים בטרם יקבלו החלטות אישיות חשובות. אלא שהכוח העצום שנמצא בידי הגורואים הוביל לא פעם לשערוריות שבעקבותיהן הם הואשמו בניצול תומכיהם.

 

"השתמשו באנשים כמגנים אנושיים"

מפקד במשטרת מדינת הריאנה, שירינו ואשישט, סיפר כי רבים מאלפי האנשים ששכנו באשרם הוחזקו בניגוד לרצונם או שהשתמשו בהם כמגנים אנושיים כדי למנוע מהמשטרה להיכנס לפעולה ולפשוט למקום. "הם יודעים שלא ניתן לנשים ולילדים חפים מפשע להיקלע לטווח האש, והם מנצלים את זה".

 

מוקדם יותר ניסו הרשויות לאלץ את רמפאל לצאת ממחבואו כשניתקו את אספקת החשמל והמים לאשרם שלו. הצעד גרם לאלפי אנשים לזרום החוצה מהמתחם, אך שקודם לכן מנעו מהם חסידי הגורו החמושים לעזוב את המקום.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

"הם סגרו ונעלו את המתחם ולא נתנו לנו לצאת החוצה", אמר בירנדר סאטייה, שהגיע עם אמו ממרכז הודו כדי להקשיב לדרשה של רמפאל.

 

הגורו רמפאל ו-38 אנשים נוספים נאשמים ברצח ובאישומים נוספים אחרי שבעימות אלים בין חסידיו לבין לאנשי כת אחרת ביולי 2006 נהרג אדם אחד. רמפאל שוחרר אז בערבות, אולם היא בוטלה לאחר שתומכיו נכנסו בחודש יולי לאולם בית המשפט ואיימו על עורכי הדין.

 

מאז 2010 התעלם רמפאל, מהנדס לשעבר, מ-43 זימונים לבית המשפט וכל פעם ביקש פטור. שלשום קבע לו בית המשפט דד-ליין אחרון להופיע בפניו, וגם ממנו הוא התעלם. חסידיו של הגורו אמרו שהוא חולה מדי בשביל לערוך מסע של 250 קילומטרים מהאשרם שלו במחוז היסאר במדינת הריאנה לבית המשפט בבירה צ'אנדיגאר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
התעלם מצווי בית המשפט. סאנט רמפאל
צילום: AFP
מומלצים