שתף קטע נבחר

 

צ' קוריאנים הפגינו: קים היקר לא מתעלל בנו!

האו"ם רוצה להביא את קים ג'ונג און לדין בגלל הפרת זכויות אדם. אז המשטר ארגן לעצמו הפגנת אלפים בכיכר. שנקראת על שם שושלת הרודן, כמובן

הנה חידת היגיון בקנה מידה פסיכומטרי: אלפים מאזרחיה של דיקטטורה קיצונית מתייצבים בכיכר העיר עם כרזות ענק, חיוכים וקריאות עידוד, ומוחים על הטענה שהשלטון פוגע בזכויות האדם שלהם. עכשיו תוסיפו למשוואה את הנתונים הבאים: הגוף המתלונן - האו"ם, המארגנת של ההפגנה - הנהגת הדיקטטורה עצמה. מי צודק?

 

עוד חדשות בעולם :

 

זו הפארסה האחרונה שהציגה היום (ג') לעולם צפון קוריאה. המדינה הקומוניסטית המסוגרת והענייה, שמוציאה סכומי כסף אדירים על פיתוח הצבא ותוכנית הגרעין בשעה שבני עמה גוועים ברעב, ארגנה הפגנת ענק בכיכר על-שם הרודן המנוח קים איל סונג, שבה השתתפו אלפי מפגינים שמחו לכאורה על החלטה של האו"ם המגנה את התנהלות צפון קוריאה בתחום זכויות האדם.

הפגנת התמיכה בפיונגיאנג. על השלט במרכז נכתב: "הבה נגן בחיינו על הוועדה המרכזית של מפלגת הפועלים של קוריאה (כלומר – על המשטר) בראשות המנהיג העליון קים ג'ונג און" (צילום: AP) (צילום: AP)
הפגנת התמיכה בפיונגיאנג. על השלט במרכז נכתב: "הבה נגן בחיינו על הוועדה המרכזית של מפלגת הפועלים של קוריאה (כלומר – על המשטר) בראשות המנהיג העליון קים ג'ונג און"(צילום: AP)

אלפי המפגינים הניפו כרזות המהללות את מנהיגיהם ומגנות את ארה"ב. הפגנות המונים שכאלה, שלא יהיה לכם ספק, מאורגנות על-ידי הממשלה עצמה בלבד, ונועדות לבטא את העמדה הרשמית של המשטר.

 

צפון קוריאה עצמה גינתה את החלטת האו"ם, שבה נקראה מועצת הביטחון לראשונה להעביר את הנושא הצפון קוריאני לטיפול בית הדין הפלילי הבינלאומי. הדבר מעלה על הפרק את האפשרות שהדיקטטור, קים ג'ונג און, יועמד לדין על ידי התביעה בהאג. ההחלטה, שעדיין אינה מחייבת מבחינה משפטית, אמורה להיות מובאת בשבועות הקרובים בפני העצרת הכללית של האו"ם.

קים ג'ונג און מבקר במוזיאון שהוקם כדי לקדם תעמולה אנטי-אמריקנית בצפון קוריאה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
קים ג'ונג און מבקר במוזיאון שהוקם כדי לקדם תעמולה אנטי-אמריקנית בצפון קוריאה(צילום: EPA)

צפון קוריאה טוענת כי הצעד שנקט נגדה האו"ם מבוסס על טענות חסרות בסיס שמקדמים נגד עריקים שברחו מצפון קוריאה ונתמכות על-ידי

ארה"ב ומדינות אחרות השואפות להדיח את המשטר המכהן במדינה. התקשורת הממלכתית הצפון-קוריאנית מפרסמת בימים אלה כתבות המותחות ביקורת על מצב זכויות האדם בארה"ב, ומאיימות בתגובה קשה נגד כל ניסיון להפיל את המשטר הצפון-קוריאני.

 

החלטת האו"ם באה בעקבות דו"ח חקירה של ועדת האו"ם, שקבע מוקדם יותר השנה כי מצב זכויות האדם בצפון קוריאה "קיצוני יותר מבכל מקום אחר הן מבחינת משך הפרת הזכויות, הן מבחינת היקפה והן מבחינת אופייה המבעית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מפגן ה"תמיכה" בצפון קוריאה, היום
צילום: AP
מומלצים