שתף קטע נבחר

איזה ציוד רפואי צריך לקחת לנסיעה לחו"ל?

בדרך לשופינג בניו יורק, לחופשה רומנטית בבודפשט או לטראק בנפאל, אתם עלולים ללקות בשלל מחלות - החל מחום ודלקות ועד שלשולים ופריחות. רגע לפני שאתם מתחילים לסבול ומנסים לאתר רופא מקומי, כדאי להצטייד במענה לבעיות רפואיות. הנה רשימת ההמלצות שלנו, להדפיס ולשמור

זה יכול לתפוס אתכם בכל רגע נתון במהלך החופשה החלומית שלכם: חום, דלקות, פריחות, כאבים, קשיי נשימה ועוד שלל מרעין בישין, גם הפעוטים ביותר, עלולים לחרב את השהות בחו"ל שאותה תכננתם בקפידה שבועות ארוכים. גם חיפוש רופא עלול להיות סיוט של ממש, במיוחד באישון לילה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

בדיוק בגלל הסיבות הללו כדאי לכם להצטייד מראש בציוד עזרה ראשונה ותרופות בסיסיות, שיסייעו לכם להתמודד עם "מכות מצרים" השכיחות, שעלולות לתקוף אתכם בכל רגע. חלק מההמלצות שלנו דורשות מרשם רופא, אולם קופות החולים מאפשרות למשפחות להצטייד בתרופות בסיסיות, למקרה חירום.

 

אלה הסובלים ממחלות כרוניות, או שנוטלים תרופות קבועות, חייבים להצטייד בהן. אם אתם משתמשים בעדשות מגע, אל תשכחו ליטול עמכם את התמיסות הנחוצות, וכמובן זוג משקפיים. את הציוד אנו ממליצים לשאת בתיק הגב שעולה עמכם למטוס, ולא במזוודה, מטעמים מובנים של חשש לאי הגעתה ליעד.

 

מובן שהרשימה כאן היא חלקית, בסיסית, ונועדה לשעת חירום בלבד. בכל מקרה יש להיוועץ ברופא כדי להגיע לאבחון והדרכה לגבי השימוש הנכון בתרופות.

 

שיכוך כאבים והורדת חום

אלה התופעות השכיחות ביותר בעולם, ואין מי מאיתנו שלא לקה במחלת חום או בכאבים שונים. עד לבירור הסיבה להופעתם - אין צורך לסבול. הצטיידו באקמול, נורופן או אופטלגין. לתינוקות וילדים תזדקקו לתצורת סירופ של אקמולי, אדוויל או נורופן ילדים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

בין אם אתם מבוגרים, או הורים לילדים, מד חום הוא ציוד בסיסי, קל משקל וחשוב בכל מקרה שאתם חשים חום, או שלקיתם בתסמינים שונים. חום יאפשר לכם לדעת האם יש צורך בנטילת תרופה להורדת חום, והאם יש דחיפות בחיפוש אחר רופא.

 (צילום: shutterstoclk) (צילום: shutterstoclk)
(צילום: shutterstoclk)
 

תגובה אלרגית

השמפו במלון, מגע עם צמח לא מוכר או אפילו מאכל עלולים לגרום לפריחה אלרגית וגרד. לשם כך, כדאי להצטייד למשחת פניסטיל מקומית להקלה על גרד קל. כדאי גם לשאת כמה כדורים של תרופה אנטי אלרגית (טלפסט, אהיסטון, או סירופ פניסטיל לילדים) למקרה של תגובה אלרגית מפושטת או קשה יותר. לסובלים מאלרגיה ומאסתמה קשה לטיפול - יש להצטייד בעט-מזרק אפיפן.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

נזלת

בבית המרקחת נמכר מגוון רחב של תרופות לטיפול בהצטננות בתצורת כדורים, סירופ ומשאפים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

קוצר נשימה

חולי אסתמה צריכים להכין משאף בהישג יד: אוורור לקוי, אבק, פעילות גופנית אינטנסיבית ומחלה ויראלית עלולים לעורר התקף אסתמה. אם לקיתם בעבר בקוצר נשימה שהתבטא בצפצופים - מומלץ להיוועץ ברופא ולהצטייד במשאף ונטולין.

 (צילום: shutterstock ) (צילום: shutterstock )
(צילום: shutterstock )
 

כאבי בטן, הקאות ושלשולים

זה יכול לקרות בין אם אתם נוסעים למדינות המזרח הרחוק - הודו ודרום אמריקה, או בין אם אתם בחופשה באירופה הקלאסית, אוסטרליה או צפון אמריקה. כאבי בטן ושלשולים נפוצים בכל מקום, כשהוירוסים והחיידקים הגורמים להם מדביקים בקלות ובמהירות. ככלל, ההמלצה המרכזית היא שמירה על היגיינה מקסימלית; הצטיידו באלכוג'ל או במגבוני אלכוהול, וחטאו ידיים תמיד לאחר כל ביקור בשירותים הציבוריים. אם נתקפתם בכאבי בטן, תוכלו להצטייד ב"קל בטן".

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

במקרה של שלשולים, מומלץ שלא לעצור אותם ולהקפיד על שתייה מרובה ומתן תמיסת מינרלים (מינרלי, או אלקטרורייס) המונעים התייבשות. במקרה של שלשולים ממושכים ומרובים, תוכלו להיעזר באחד מעוצרי השלשול (סטופאיט, אימודיום). עם זאת, יש לזכור כי עצירת השלשול עלולה לגרור התרבות הוירוסים והחיידקים במעיים והארכת המחלה. במקרה של הקאות - תוכלו להיעזר בכדור פראמין. אך שימו לב: אם לא נטלתם אותו בעבר, יש להיזהר עקב תופעות לוואי רבות.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

אינסולין, מד סוכר

חולי סוכרת חייבים לשאת עמם אינסולין למשך הטיול ומזרק גלוקגון, מד סוכר וסטיקים לבדיקת רמות הסוכר. כמו גם, סוללה חלופית למד הסוכר ונוזל ממותק למקרה של היפוגליקמיה (ירידה ברמת הסוכר) המסכנת חיים בתוך דקות. ובכל מקרה -שאו על ידכם צמיד ובו מצויין כי אתם חולי סוכרת, ומה יש לעשות במקרה של איבוד הכרה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

פצעים ודימומים

הצטיידו בחומר חיטוי עורי (יוד, סביעור), פלסטרים ופדי גזה לכל מקרה של חתכים קטנים. ברשתות הפארם תוכלו למצוא גם מקלוני ספוג לעצירת דימום מהאף.

 (צילום: shutterstock  ) (צילום: shutterstock  )
(צילום: shutterstock )
 

 

  • הכותב הוא מומחה ברפואת ילדים וכתב הבריאות של ynet 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אל תוותרו עליה. ערכת עזרה ראשונה
צילום: shutterstock
מומלצים