שתף קטע נבחר
 

תמונת מצב: לאן בורחים המשקיעים בעולם?

על רקע החשש מהמשך ההידרדרות של הכלכלה באירופה וביפן והאינפלציה הנמוכה בעולם, המשקיעים מחפשים מקלט ומוצאים אותו באגרות החוב הממשלתיות

השווקים בבורסות בעולם מגיבים להתרחשויות הכלכליות הגלובליות ונראה כי מסתמנת התבצרות של המשקיעים באגרות החוב הממשלתיות ובמניות שממשיכות לעלות.

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

 

>> גם אתם יכולים להשקיע בקלות - הערוץ שלכם לעולם שוק ההון

 

אומנם ארה"ב סיימה עם תוכנית ההקלה הכמותית שלה, אבל מהלכים של הרחבות כמותיות והזרמת כספים מסתובבים בעולם מאירופה ועד אסיה. הרחבות כמותיות הן רכישות של ניירות ערך ע"י הבנק המרכזי במטרה להזרים כספים לשווקים ולעודד את המשק.

 

נכון להיום, יש יותר ויותר סימנים להרחבה כמותית נוספת באירופה על רקע האטה של הכלכלה האירופית. בלאומי שוקי הון מציינים כי ככל שעובר הזמן מתברר כי הסיכון להימשכות החורף הכלכלי באירופה רק הולך וגדל. גם ארגון ה-OECD רואה סיכון בחולשה המתמשכת של הכלכלה האירופית וקרא ליבשת לאמץ תמריצים מוניטאריים כדי למנוע קיפאון של הכלכלה.

 

הרחבה כמותית חובקת עולם

גם יפן מובילה מהלכים של הקלה כמותית, "לא רואים את הסוף של המהלכים של הרחבות כמותיות", מציין רוני יונסיאן, מנהל דסק מחקר ני"ע זרים בלאומי שוקי הון. עוד הרחבות כמותיות מגיעות מיבשת אסיה, הפעם מכיוון מפתיע – סין. על רקע הירידה בצמיחה הסינית, החליטה סין להוריד את הריבית והפתיעה את השווקים.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

בלאומי שוקי הון מסבירים כי סין מנסה בצעדים מדודים לפתוח את הכלכלה שלה, צעדים כמו שחרור הדרגתי של המטבע ופתיחת השוק המניות הסיני (A-Shares ) לכל המשקיעים. אולם, כל אלה ישפיעו רק בטווח הארוך ונכון לעכשיו הכלכלה הסינית עדיין סובלת מהאטה ועצירה של סקטור הבנייה שלה - הסקטור שהיה הקטר שהוביל את הצמיחה של הכלכלה הסינית. בלאומי שוקי הון מעריכים כי פניה של סין להמשך האטה בכלכלה. "ירידת הריבית בסין היא רק פתח לצעדים דומים בעתיד", מציין יונסיאן

 

מתבצרים במקלט

במציאות של הרחבות כמותיות בעולם, לאן בורחים המשקיעים? באירופה המשקיעים שחוששים מהמשך הידרדרות של הכלכלה האירופית, מחפשים מקלט דווקא באגרות החוב של גרמניה, שנחשבות לאג"ח היציבות ביותר באירופה. יונסיאן מלאומי שוקי הון מסביר שבכך המשקיעים מסתכנים בשחיקה ריאלית של ההשקעה כיוון שאג"ח ממשלת גרמניה לעשר שנים קרובה מאוד לשפל כל הזמנים והיא נסחרת בתשואה של 0.75%-0.76% בלבד.

 

מטרת התוכניות להרחבה כמותית היא להזרים כסף למשק כדי לעודד צריכה, אך נראה כי הכסף האדיר הזה שמוזרם לא משפיע לעת עתה על רמת הביקושים ולכן לא נראית אינפלציה באופק.

 

בלאומי שוקי הון מסבירים כי הכסף זורם בעיקר לאגרות חוב ולמניות. "בטווח הבינוני והארוך נראה שמדובר במתכון ליצירת בועה במחירי הנכסים, אך לעת עתה לא מדובר עדיין בבועה", מסכמים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים