צפון קוריאה לא מכחישה שתקפה את "סוני"
המחשבים והשרתים של החברה היפנית הופלו בשבוע שעבר במתקפת סייבר ופיונגיאנג חשודה בהפעלת ההאקרים. תגובתה: "חכו ותראו". ברקע: התנגדות צפון קוריאה להפצת הסרט "הראיון", שמתאר ניסיון התנקשות בקים
סרט הוליוודי במרכזה של מלחמת סייבר: האם צפון קוריאה
הייתה מעורבת במתקפת סייבר
נגד חברת "סוני" היפנית? פיונגיאנג השיבה אתמול (יום ב') לשאלה בתשובה "חכו ותראו", אך נראה שכל הסימנים מובילים אליה. אחד מהם הוא העובדה שמתקפת הסייבר נגד המחשבים והשרתים של "סוני" בוצעה חודש לפני שהחברה תכננה להוציא לאקרנים את הסרט "הראיון"
(The Interview), המתאר ניסיון התנקשות בשליט המדינה הקומוניסטית המבודדת קים ג'ונג און.
החיסול, הטלפון, השבץ: הסוף של דודי הרודן
עוד חדשות בעולם :
פתרון אובמה לירי שוטרים: מצלמה על גופם
היסטוריה בפולין: הומוסקסואל יכהן כראש עיר
"הכוחות העוינים מקשרים כל דבר לרפובליקה הדמוקרטית של צפון קוריאה. אני ממליץ לכם בבקשה להמתין ולראות", אמר דובר הנציגות הצפון קוריאנית באו"ם כשנשאל על מתקפת הסייבר ששיתקה את מערכת המחשב של התאגיד היפני למוצרי צריכה ובידור.
צפון קוריאה נוהגת לכנות את ארצות הברית ודרום קוריאה "כוחות עוינים". כשנציגה של פיונגיאנג באו"ם נשאל אם ארצו לא הייתה מעורבת במתקפת הסייבר על Sony Pictures Entertainment, הוא השיב במייל: "אני לא יודע כלום לגבי זה".
מערכת המחשבים של Sony Pictures Entertainment קרסה בשבוע שעבר, ולפני שהוחשכו המסכים הופיעה תמונה של גולגולת אדומה ולצדה המשפט "הותקף על ידי #GOP", שעל פי העיתון "לוס אנג'לס טיימס" מיוחס בדרך כלל לקבוצת ההאקרים "שומרי השלום" (Guardians of Peace). ההאקרים, כך דיווח העיתון האמריקני, גם הזהירו שיפרסמו "סודות" שנגנבו מחברת "סוני".
אתר חדשות הטכנולוגיה Re/code דיווח אתמול שחברת "סוני" ויועצים לביטחון חוקרים אם ההאקרים, ככל הנראה מסין, פעלו בשירות צפון קוריאה. מקור המעורה בנושא סיפר לסוכנות הידיעות רויטרס ש-Sony Pictures Entertainment חוקרת כל כיוון אפשרי, והוסיף כי לא נמצא קשר לצפון קוריאה.
הסרט "הראיון", שבו מככבים השחקנים סת' רוגן וג'יימס פרנקו, היה אמור לצאת לאקרנים באוקטובר, אולם הפצתו נדחתה. הסרט מספר על אודות שני מנחי תוכנית בידור אמריקנית שזוכים להזדמנות נדירה לראיין את מנהיגה של המדינה הקומוניסטית המבודדת, ובפועל מגויסים על ידי הממשל האמריקני כמרגלים המתבקשים להתנקש בקים ג'ונג און.
צפון קוריאה התלוננה בחודש יוני באו"ם נגד הסרט, והאשימה את ארצות הברית במימון טרור ובביצוע אקט של מלחמה משום שהיא מאפשרת את הפקת הסרט.
קים ג'ונג און
צילום: AP
מומלצים