אלי ישי פורש מש"ס: "העם רוצה אחדות"
העימות הממושך עם אריה דרעי הוליד פילוג בש"ס והקמת מפלגה חדשה בהובלת ישי. "נעבור את ה-10 מנדטים. העם רוצה סוף סוף לשבור את המחיצות בין דתיים לחילונים, בין אשכנזים לספרדים", הדגיש. בתום נאומו פרצה קטטה בין תומכיו למתנגדיו
תוקף את דרעי ויוצא לדרך חדשה: ח"כ אלי ישי הודיע הערב (יום ב') על פרישתו ממפלגת ש"ס, ביתו הפוליטי בשלושת העשורים האחרונים, ועל הקמת מפלגה חדשה. "העם איתנו כי העם רוצה אחדות", אמר במסיבת עיתונאים בירושלים, וחזה למפלגתו עשרה מנדטים בבחירות הקרובות. "העם רוצה סוף-סוף לשבור את המחיצות בין דתיים לחילונים, בין אשכנזים לספרדים, יחד שבטי ישראל. העם איתנו כי העם רוצה צדק חברתי ודאגה לעניים, לשכבות החלשות, לפריפריה ולערי הפיתוח". בתום דבריו פרצה קטטה בין תומכיו לתומכי אריה דרעי, ושוטרים הפרידו ביניהם.
בחירות 2015 - כתבות אחרונות
בעיה לנתניהו: בית הדין ביטל את השריונים
קרנבל בעבודה: "רוח חדשה מנשבת כאן" ח"כים קוראים לצעירים להצביע: "בואו להשפיע"על רקע דגלי ישראל, מחזה נדיר בכינוסי מפלגות חרדיות, פתח ישי ואמר כי "ברור לכולם שזה לא יום פשוט עבורי, לא יום קל. התלבטתי רבות, אבל בסוף גדולי ישראל והעם הכריעו את הכף לצאת לדרך חדשה". לדבריו, "זה לא קל. זה לא פשוט. הגעגועים שלי למרן הם עזים וקשים. אני עוזב מפלגה אבל אני לא עוזב דרך. אין לי ספק שאני מקים מפלגה חדשה בידיים נקיות, ביושרה ובאמונה. אנחנו יוצאים לדרך חדשה, ובעזרת השם נהיה הפתעת הבחירות ונעבור את ה-10 מנדטים. אני קורא לכל המפלגות, לחברי בש"ס כולל אריה דרעי, ללכת באמונה שדרך ארץ קדמה לתורה, בידידות ובחברות אל העם, ושהעם יחליט".
ישי הצטרף לש"ס לפני כ-30 שנה ומילא בה שורת תפקידים תחת הנהגת דרעי, לרבות עוזרו במשרד הפנים. בהמשך התקדם ומונה לתפקידים בכירים בתנועה, ב-1996 נבחר לראשונה לכנסת וכבר בקדנציה הראשונה שלו כיהן כשר מטעמה. לקראת בחירות 99' הוצב בראש הרשימה במקום היו"ר שהורשע בפלילים, מתוך הבנה כי מדובר ב"פיקדון" בלבד שיוחזר לבעליו עם הסרת הקלון, כאשר יוכל לשוב לחיים הפוליטיים. בינתיים ביסס ישי את מעמדו, וכשדרעי ביקש לחזור, סירב מחליפו לפנות את הכיסא. ההכרעה הייתה נתונה בידי הרב עובדיה יוסף, והשניים הפעילו את כל כובד משקלם והשפעתם על המרן כדי שיבחר בהם.
האפשרות להקמת מפלגה עצמאית בראשות דרעי שתגנוב קולות מש"ס ריחפה באוויר, והרב יוסף הכריע כי בבחירות 2013 תתמודד המפלגה בהנהגה משולשת של דרעי, ישי ואריאל אטיאס. השותפות לא עבדה, ולפני כשנה וחצי החליט הרב להעניק לדרעי את המושכות. מאז נפטר מנהיגה הרוחני של ש"ס, ואת מקומו מילא הרב שלום כהן, המקורב לדרעי. למועצת חכמי התורה צורף חברו של היו"ר, הרב דוד יוסף. המתיחות בין דרעי לישי הפכה לנתק מוחלט, והאחרון זוכה לתמיכתם של כמה רבנים בכירים מחוגי ש"ס.
בחודשים האחרונים החלו מקורבי ישי לבדוק אפשרות לפרישה מהמפלגה - מהלך שצבר תאוצה עם ההכרזה על בחירות. כתנאי להישארותו בש"ס, כדי למנוע פילוג ופיצול קולות, הבהיר ישי שלא יסתפק בשיבוצו במקום השני ברשימת המועמדים ובהבטחה לתפקיד שר בכיר, והוא דורש שותפות בהרכבת הרשימה, הרחבה של מועצת החכמים וחלק מסמכויות ההנהגה.
ש"ס הביעה צער על "בחירתו של ישי לעזוב את התנועה ולנטוש את דרכו ומורשתו של הרב עובדיה". בהודעת תגובה ייחסה התנועה את המהלך ל"יצרים אישיים ומניעים זרים".
"לא הסכמתי להקמת תנועה חדשה על ידי ישי כי זה עלול להזיק לש"ס ולגרום למחלוקת ומריבות קשות בתוך הקהל שלנו", אמר חבר מועצת חכמי התורה של ש"ס, הרב שמעון בעדני. בעדני, מי שעד לאחרונה נחשב לקרוב לישי ולנציגו בהנהגה הרוחנית של התנועה, פרסם מכתב המתנער מהמהלך ואמר כי "אין לנו אלא תנועת ש"ס הקדושה לקהל עדות המזרח שהוקמה על ידי מרן רבי עובדיה יוסף זצ"ל וצוואתו להמשיך בחיזוק התנועה הקדושה הזאת בלבד".