שתף קטע נבחר

 

630 אלף ש' להולך רגל שנפגע מאופניים בת"א

יותר ויותר הולכי רגל נפגעים בישראל מאופניים. א' הלך לתומו בפארק הירקון עם קרטיב ונפגע מקבוצת רוכבים. א', שנותר נכה, לא ויתר ותבע את קבוצת הרוכבים, חברת הביטוח ועיריית תל אביב. אתמול הוא זכה בפיצוי

זה קורה לרבים מאיתנו - מטיילים בפארק או הולכים במדרכה, ונפגעים על-ידי רוכבי אופניים. זה קרה גם ל-א' שפסע בפארק הירקון לפני שש שנים ונפגע מרוכב אופניים בן 16. הוא נזקק לניתוחים והוכרה לו נכות של כ-31 אחוזים. הוא תבע את איגוד האופניים בישראל, ואתמול (יום ב') זכה במשפט ונפסק לטובתו פיצוי של 630 אלף שקל.   

 

רוכב האופניים פגע בא' על מסלול המסומן לרוכבים כאשר היה בקורס מדריכי רכיבת אופניים. א' סיפר כי הקבוצה הגיחה מולו בפתאומיות ושהוא קפא על מקומו. הוא הגיש תביעת נזיקין באמצעות עו"ד אילן קנר נגד איגוד האופניים בישראל, חברת הביטוח הפניקס, רוכב האופניים וחברת גני יהושע המחזיקה ומפעילה את פארק הירקון.

דו-קיום של רוכבי אופניים והולכי רגל בפארק הירקון (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
דו-קיום של רוכבי אופניים והולכי רגל בפארק הירקון(צילום: מוטי קמחי)
 

במהלך המשפט הצדדים היו חלוקים בשאלת האחריות וגובה הנזק. עם זאת, הייתה הסכמה שהולך הרגל פסע על שביל משותף שיש בו קו מקווקו שבצדו האחד נתיב לרוכבי אופניים ובצדו האחר שביל להולכי רגל וכי על השביל היה סימון. השופטת חדווה וינבאום וולצקי מבית המשפט המחוזי בתל אביב קבעה כי להולך הרגל הייתה אחריות של 20 אחוזים לתאונה: "מקובלת עליי גרסת הנתבעים, שלפיה התאונה אירעה בשביל שיש בו קו הפרדה מקווקו והתובע גלש לתוך חלקו של השביל המיועד לרכיבת אופניים. על התובע להשגיח כי הוא הולך בשביל המיועד להולכי רגל ולא לגלוש לשביל שבו הוא עלול להיתקל ברוכבי אופניים. התובע לא הכחיש כי הלך להנאתו בשביל תוך שהוא מלקק קרטיב. כלומר לא היה דבר שהפריע את יכולתו לשים לבו לדרך, לא הייתה כל סיבה שבגינה הוא נאלץ להיכנס לצד זה של השביל".

תבע באמצעות עו"ד אילן קנר (צילום: מיכאל קרמר) (צילום: מיכאל קרמר)
תבע באמצעות עו"ד אילן קנר(צילום: מיכאל קרמר)
 

היא קבעה כי הנתבעים הפרו את חובת הזהירות המוטלת עליהם ומתחה ביקורת על נציגי פארק גני יהושע, שלא הצליחו להסביר מדוע אין פקחים המסתובבים בפארק ומונעים מקבוצות רוכבים מלהיכנס לפארק לאימון בשעות מסוימות או שמהירות רכיבתם תוגבל. "כשם שלפארק יש פקחים שמונעים כניסת אופנועים, כך יכלו למנוע כניסת רוכבים או להסדיר את אופן התנהלותם בפארק".

 

לדבריה, לפארק גני יהושע יש אחריות לאירוע. "הפארק נועד לאוכלוסייה מגוונת שבעיקרה הולכי רגל, ילדים בגילים שונים, תינוקות בעגלות וקשישים. אם ביקשה הנהלת הפארק לעודד גם רכיבת אופניים - היה עליה ליצור הגנה מפני תאונות כאמור". לדברי השופטת, אין די בחלוקת השבילים על דרך סימון קו מקווקו, בעיקר כאשר מדובר בפארק ולא במדרכה ובכביש שבהם ברור לכל הולך רגל כי יש להישמר מלרדת לכביש. "יתרה מכך, כאשר מסומן שביל אופניים בין ובין הכביש למדרכה להולכי רגל, בדרך כלל הוא מובחן מן המדרכה עם אבני שפה בולטות מגובה פני הדרך, כך שישנה תזכורת להולך רגל שהוא חצה לשטח לא לו. במקרה זה לא היה כך".

  

הפיצוי שפסקה לטובת הולך הרגל עומד על 630 אלף שקלים כולל הוצאות משפט. חברת גני יהושע תשלם כ-15% מהסכום. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
רוכבי אופניים בפארק הירקון
צילום: מוטי קמחי
צילום: אסף מגל, ניצן דרור, אורי דוידוביץ'
הולכי רגל במגננה בל אביב
צילום: אסף מגל, ניצן דרור, אורי דוידוביץ'
מומלצים