שתף קטע נבחר

מסי, דגל לבנון ופוליטיקה מתחת לאדמה

האוהדים שנוסעים למשחקים בברצלונה חווים חוויה של פעם בחיים, אבל גם נתקלים במציאות הלא פשוטה של להיות ישראלים באירופה. רן בוקר יצא למסע שכולל הרבה יותר מכדורגל ורמבלאס

ברצלונה כבר מזמן הפכה לבירה של חובבי הכדורגל הישראלים. מסי, ניימאר ושיטת הטיקי-טאקה מושכים עשרות אלפי ישראלים לעיר הקטלונית, כדי לראות את הדבר האמיתי באצטדיון "קאמפ נואו" שמכיל כמעט מאה אלף מקומות ישיבה.

הדגלים במגרש בקמפ נואו (צילום: רן בוקר)
הדגלים במגרש בקמפ נואו(צילום: רן בוקר)

במשחקים אטרקטיביים של ברצלונה תוכלו למצוא אלף, אלפיים ואף יותר ישראלים שמשלמים ממיטב כספם עבור חופשת הכדורגל המושלמת. רק לשם ההשוואה, אל משחק הכדורגל האחרון של עירוני קריית שמונה, מוליכת ליגת העל בכדורגל הגיעו קצת פחות מ-4,000 צופים.

 

"זו חוויה של פעם בחיים" יספר לכם כל ישראלי חובב כדורגל שהיה במשחקה של ברצלונה. הכוכבים הגדולים בגודל טבעי. אם תגיעו לחופשה בברצלונה ותרצו לצפות במשחק של הקבוצה הקטלונית לא תתקשו להשיג כרטיס למשחק גם ברגע האחרון. מיד עם הנחיתה בשדה התעופה של בברצלונה עטים מוכרי הכרטיסים על הנוסעים הנלהבים. אבל החוויה הזאת יכולה לעלות לא מעט כסף.

 

עוד קצת נתונים כדי לסבר לכם את האוזן: כרטיס למשחק ליגת האלופות שנערך בשבוע השעבר נגד פאריס סאן ז'רמן במקום הזול ביותר באצטדיון עלה כ-60 אירו. במקומות הטובים ביותר הגיעה העלות ל-169 אירו, 830 שקלים. במשחקים אטרקטיביים יותר, הסופרקלאסיקו נגד ריאל מדריד למשל, תשלמו סכומים שיכולים להגיע גם ל-400-500 אירו - 2000 שקלים לכרטיס.

ההתרגשות מתחילה כבר בשדה התעופה (צילום: רן בוקר)
ההתרגשות מתחילה כבר בשדה התעופה(צילום: רן בוקר)

אלא שחברות התיירות הישראליות הבינו את הפוטנציאל הטמון במשחקי הכדורגל הללו ומציעות דילים הכוללים טיסה, לינה וכרטיס כניסה למשחק כדורגל. "איסתא ספורט" לדוגמה, המשווקת הרשמית של ברצלונה בישראל מציעה חבילה למשחק שמינית גמר ליגת האלופות: אדם בחדר זוגי לשלושה לילות בברצלונה, בבית מלון שלושה כוכבים וכרטיס כניסה למשחק בין ברצלונה למנצס'טר סיטי יעלו לכם 759 אירו.

 

דיל דומה למשחק בין ריאל מדריד לשאלקה 04 יעלה ב"איסתא ספורט" 639 אירו. שם מספרים כי משחקי ברצלונה הם היעד החם ביותר לחובבי הכדורגל, אולם בשנה האחרונה, מדריד, יחד עם רונלדו, מצליחה לנגוס במספר התיירים הישראלים בברצלונה.

 

יותר מכדורגל

בימים של משחקי כדורגל תשמעו בברצלונה עברית כמעט בכל פינה, בעיקר מפי זוגות צעירים או בטיולי בר מצווה. פחות חבורות של גברים שבאים לראות כדורגל. החוויה התיירותית-ספורטיבית כאן משולבת, ואינה כדורגל נטו. אבל לא הכל כל כך ורוד. ישראלים שביקרו בעיר בשבוע שעבר ונסעו לצמד המשחקים נגד אספניול בליגה הספרדית ופאריס סאן ז'רמן, סיפרו כי הם חוששים להניף דגלי ישראל במשחקי הקבוצה המקומית, כפי שנהוג שם."פוחדים להניף פה דגלי ישראל, מעדיפים שלא להסתכן, לך תדע מי יהיה לידך", אמר תומר מנתניה שהגיע למשחקים עם משפחתו.

 

אוריה ונועם, שני ילדים שהגיעו עם אבותיהם לטיול בר מצווה סיפרו. "לא חשבנו בכלל להניף כאן דגלי ישראל. זה מפחיד. סבא שלי היה פה הרבה פעמים ואמר שזה מסוכן. אנחנו גם שמים כובעים על הראש שלא יראו שאנחנו חובשים כיפות".

 

ואכן, במשחק הכדורגל שבו הביסה ברצלונה את אספניול בתוצאה 5:1 הונפו באצטדיון דגלים רבים של מדינות ערב: לבנון, סוריה וערב הסעודית. דגל ישראל לא היה שם. לפחות לא מזווית הראייה שלנו.

דגל לבנון מונף באצטדיון. הישראלים לא העזו (צילום: רן בוקר)
דגל לבנון מונף באצטדיון. הישראלים לא העזו(צילום: רן בוקר)

חלק גדול מהאוהדים שמילאו כמעט את כל האצטדיון במשחקים שבהם הייתי בשבוע שעבר, היו תיירים. ה"אולטראס" שלהם - כלומר האוהדים השרופים יושבים מאחורי השערים ומונים כמה מאות. מדי פעם עשרות אלפי האוהדים שבאצטדיון מצטרפים לשירה שלהם.  

 

כל הדרך עד מסי

את הדרך לקמאפ נואו מומלץ לעשות במטרו, הרכבת התחתית של העיר. האווירה המחשמלת של האצטדיון מתחילה כבר שם. משדרות ראמבלס מדובר בנסיעה של קצת יותר מעשר דקות. "מאיפה אתה", שאל אותי הבחור עם הז'קט של ברצלונה כשאנחנו דחוסים בתוך הקרון. "ישראל", השבתי. "אוקיי", ענה בחיוך. "וור אר יו פרום"? השבתי באנגלית הקלולקת שלי. "ראזה", הוא ענה. "גאזה?" אמרתי ודפיקות הלב תופסות תאוצה. "כן. נו דנג'רס" הוא מפציר בי. "הכל בסדר".

האוהדים נדחסים בתחנת הרכבת. היו גם עזתים (צילום: רן בוקר)
האוהדים נדחסים בתחנת הרכבת. היו גם עזתים(צילום: רן בוקר)

ניסיתי לראות האם הפוליטיקה מגיעה גם למטרו שמתחת לאדמה והחלטתי לשאול אם הוא כועס עלי בגלל מבצע "צוק איתן". "לא. אתה בן אדם. אני כועס על ממשלת ישראל", אמר, לחץ את ידי בחום וירד מהרכבת. "מה אתה מפחד", אמר לי הישראלי שהיה קרוב אלי והקשיב לשיחה, "הרכבת מלאה באנשים, אין לו מה לעשות לך". אז אולי אנחנו סתם פרנואידים והכל בראש שלי? חשבתי.

 

חשוב לציין כי למרות הדברים הללו, ברצלונה דווקא ידידותית ללא הבדל דת, גזע, לאום או מין. המקומיים כמעט ולא מדברים אנגלית, אולם ישמחו לסייע למרות הקושי. שדרת הרמבלאס המפורסמת צפופה במאות ואלפי אנשים לכל אורכה.

מומלץ לשים ידיים על הכיסים כי הכייסים מראים נוכחות מוגברת, אלא שהתופעה המעניינת היא שהם כלל לא אלימים - שולחים יד לכיס באלגנטיות ולוקחים. אם אתם מקפידים לשמור על חפציכם, הם מתרחקים.

 

כמה יקרה ברצלונה בתקופה הזאת של השנה? אם אתם תיסעו לטייל עם בנות הזוג שלכם - הכינו את הארנקים. הרשתות הספרדיות הגדולות זארה, מנגו וכל השאר נמצאות בכל מקום. סניף זארה אחד יכול להיות רחוק רק עשרה מטרים מהסניף האחר, מה שהופך את העיר לגן עדן עבור חובבי השופינג. ייתכן וזאת גם הסיבה לזוגות הרבים שהגיעו מישראל. המחירים? לא רחוקים מהעלות בארץ, אם כי המבחר גדול יותר.

 

רוצים עוד כדורגל?

  • צ'לסי-פריז סן ז'רמן בלונדון, 3 לילות, כרטיס רשמי לאורך המגרש כולל טיסות ישירות: 999 פאונד
  • "כפולה אנגלית": טיסות אל-על / בריטיש ישירות ללונדון, 3 לילות במלון 3 כוכבים וכרטיסי משחק למנצ'סטר סיטי-ברצלונה וארסנל-מונאקו, 1249 פאונד
  • איטליה: יובנטוס-דורטמונד, טיסות ישירות למילאנו, 3 לילות במלון 3 כוכבים, כרטיס למשחק. 559 יורו לאדם למשחק
  • "חבילת חלומות" שמשלבת 2 משחקים בברצלונה: ברצלונה-מנצ'סטר סיטי והקלאסיקו בליגה בין ברצלונה לריאל, החל מ-1499 יורו לאדם 

 

הכותב היה אורח "איסתא ספורט" בברצלונה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים